Svestrana sigurnosna brava

Schmersalova sigurnosna brava AZM201 je raznovrsna u upotrebi i konfiguraciji. Sistem zaključavanja je dizajniran za okruženja gde je potreban visok stepen zaštite i intuitivan način rada lak za upotrebu. Zbog svojih sveobuhvatnih dijagnostičkih funkcija, moguće je smanjiti zastoje.

Iskoristite raznoliku upotrenu i konfiguraciju

Schmersalova sigurnosna brava AZM201 je kombinacija sigurnosne brave i sigurnosnih električnih senzora sa aktivatorom u obliku ručke. Ovo pruža raznovrsnu primenu i konfiguraciju i može se postaviti na šarke sa desne ili leve strane vrata. Zbog mogućnosti postavljanja aktivatora na bilo koju stranu, upotreba različitih modela nije neophodna.

Zbog svoje širine, AZM201 se optimalno može montirati na profile od 40 mm. Kompatibilan je sa oba tipa vrata, bilo zakretnih ili kliznih, zbog čega je moguće neprimetno integrisati sa različitim tipovima aktivatora.

AZM201 je pogodan za okruženja sa strogim bezbednosnim zahtevima zbog žičanog sistema za samokontrolu koji se sastoji od 31 senzora i 3 LED za praćenje trenutnih uslova rada.

Schmersal sigurnosna brava AZM201

Želite kupiti našu Elektromehaničku sigurnosnu opremu mašina?

Intuitivna aktivacija bez napora

Sigurnosna brava AZM201 eliminiše potrebu za dodatnim kvakama na vratima zbog jednostavnog i intuitivnog rada. Aktivator se neprimetno uklapa u svoje kućište, što u potpunosti eliminiše mogućnost povrede jer sprečava izbočenje kada su vrata otvorena.

Integrisani senzori za detekciju vrata prepoznaju kada su vrata zatvorena, a RFID tehnologija u sigurnosnoj bravi prepoznaje taj aktivator. Sigurnosna brava se može zaključati kada se ručka aktivira. RFID tehnologija omogućava korisnicima da izaberu različite nivoe kodiranja, što obezbeđuje fleksibilnost između verzija kodiranja niskog nivoa i verzija kodiranja višeg nivoa na osnovu specifičnih zahteva.

Koristite različite aktivatore

Za vrata sa šarkama, poželjniji je aktivator B30, koji se ističe integrisanom kvakom na vratima. Pored toga, ovaj aktivator se može koristiti sa šipkom za zaključavanje, posebno za velika vrata do visine od približno 2,5 m, pružajući dodatnu stabilnost. Alternativno, aktivator B40 je pogodan za vrata sa šarkama.

Obe varijante aktivatora imaju dodatnu opciju okretnog dugmeta umesto ručke na vratima i mogu se kombinovati sa unutrašnjim izlazom u slučaju nužde kako bi se omogućilo otvaranje vrata iznutra ako se operater slučajno zaglavi.

Za klizna vrata, kompaktniji aktivator B1 se nudi u verzijama sa ili bez izlaza u slučaju nužde.

Sprečite slučajno zaključavanje

AZM201 oznake za zaključavanje i izlazi u nuždi

Različite oznake za zaključavanje na sigurnosnoj bravi deluju kao uređaji za otpuštanje u nuždi kako bi se sprečilo slučajno zaključavanje zaposlenih tokom održavanja. Pričvršćivanjem brave na oznaku prilikom ulaska u opasno područje, sigurnosna zaštita ostaje otvorena, što sprečava nenamerno pokretanje mašine.

Aktivatori B30 i B40 imaju integrisane priključke za zaključavanje, a dostupne su i dve dodatne verzije. Jedan je kompaktnog dizajna koji prolazi kroz otvor aktivatora, a drugi je montiran iznad aktivatora, koji u potpunosti pokriva otvor. Sigurnosna brava AZM201 dolazi u verzijama sa napajanjem za zaključavanje ili sa napajanjem za otključavanje sa nadzorom, nudeći izbor između konektora, zavrtnja i kavezne stege.

Bolja sigurnost uz sigurnosnu bravu AZM201

Sigurnosna brava AZM201 ispunjava PLe (nivo performansi e) sa zaključanom zaštitom prema EN ISO 13849-1 ili SIL3 prema EN 62061.

Oblast primene ove brave je raznolika, zbog mogućnosti upotrebe na temperaturama od -25 do +60°C i velikog izbora adekvatnih aktivatora i odgovarajućeg pribora. Najčešće primene su u robotskim ćelijama, mašinama za preradu hrane, farmaceutskim mašinama, medicinskim aplikacijama, sistemima za rukovanje materijalom, mašinama za pakovanje, opremi za hemijsku preradu, presama za preklapanje, hidrauličnim presama za savijanje limova, filter presama, bušenju, brizganju, paletizatorima, opremi za pakovanje …

Pametna bezbednosna oprema kao što je AZM201 pomaže da se poboljša ukupna bezbednost industrijskih aplikacija i minimizira vreme zastoja vašeg postrojenja zahvaljujući svojim sažetim dijagnostičkim funkcijama.

AZM201 sigurnosna brava - pribor

Želite saznati više?

Schmersal sigurnsna brava AZM201

Popunite formu i javićemo Vam se u najkraćem mogućem roku.

Prijavite se na naš newsletter!

Dobićete samo kvalitetne vesti i podsetnike na webinarima o vodećoj opremi za automatizaciju, pomoću koje možete da pobedite konkurenciju.

Ne propustite druge povezane vesti