I/O Moduli za Industrijski Fieldbus

Od provrenih proizvođača

I/O Moduli za Industrijski Fieldbus će Vam pomoći da grupišete signale sa senzora na mašini i nadgledate i upravljate celokupnom industrijskom opremom. Oni donose neprocenjive podatke i povezivanje na projektima proizvodnje mašina, štednjom vremena, prostora i troškova.

Imate li pitanja za nas?

Proizvodi vrhunskog kvaliteta za ultimativnu kontrolu

I/O Moduli za Industrijski Fieldbus

Naš portfolio proširivih I/O uređaja za Industrijski Fieldbus uključuje blok I/O Modula kao i fieldbus modularne I/O Sisteme. Možete izabrati širok opseg proizvoda od renomiranih kompanija:

Blok I/O moduli omogućavaju precizno prilagođena rešenja za svaki oblik signala. Odlikuje ih jednostavno, distribuirano ožičenje. Efektivno smanjuju broj različitih uređaja potrebnih za korišćenje.

Možete ih koristiti na sledećim protokolima PROFINET, Ethernet/IP ili Modbus-TCP, bez potrebe za modifikacijom. Njihova multiprotokolna funkcionalnost ne samo da smanjuje troškove skladištenja, već i podržava i digitalizaciju vaše proizvodnje.

Modularni fieldbus I/O sistemi mapiraju signalne zahteve svake aplikacije. Individualno slaganje elektronskih modula obezbeđuje vam precizno i visoko efikasno mapiranje. Ovi sistemi se mogu pohvaliti visokim nivoom inteligencije, individualizacije i fleksibilnosti. Pored toga, skraćuju vaše vreme projektovanja i puštanja u rad projekta i omogućavaju paralelno povezivanje na OT i IT mrežu.

Želite kupiti naše I/O Module za Industrijski Fieldbus?

Dodajte, povećajte, ili proširite PLC funkcionalnost

I/O moduli za Industrijski Fieldbus sa širim opsegom rešenja za indusrijsku automatiku omogućavaju vam povećanu funkcionalnost PLC kontrolera. Na fieldbus sistemu, uređaj može da razmenjuje podatke između sebe i glavnog kontrolnog sistema, koristeći jedan par žica.

Sa fieldbus-om, vaši podaci nisu limitiralni na promenljivu merenja, ali takođe uključuju dijagnostičke podatke, statusne informacije, i alarme. Osim što ima manje kabliranja, fieldbus I/O je karakterističan jer može da se montira u manje ormane i ima veću preciznost merene promenljive vrednosti jer se ne pretvara u strujnu petlju.

Povećajte efikasnost procesa pomoću fieldbus I/O Modula

Smanjujete troškove proizvodnje mašine sa I/O modulima štednjom prostora, potrebnim vremenom ugradnje, skraćenjem vremena pokretanja. Takođe će te sačuvati vreme zbog unifromisanom konekcijom uređaja na I/O modulu.

Pored toga, I/O moduli dozvoljavaju konfiguraciju vaše mašine u bilo kom trenutku. Tokom procesa promene mašine, bićete u mogućnosti da promenite povezan uređaj na modul, iako je vaša mašina u radu. Ovo će učiniti vašu vašu proizvodnu liniju mnogo fleksibilnijom.

Uz pomoć fieldbus I/O modua, uvek će te znati u kakvom je stanju vaša mašina. Ona će takođe omogućiti dijagnostičeke informacije o greškama. Tako ćete lakše sprovoditi preventivno održavanje i blagovremeno sprovoditi odgovarajuće zamene.

Fieldbus proizvodi otporni na teške industrijske uslove

Korišćenje uređaja da poboljšaju proizvodne procese u industrijskim aplikacijama je jedino moguće ako sve komponetne rade u zahtevnim sredinama, moraju izdržati toplotu, vlažnost, i teške uslove.

Zavisno od zahteva vaše aplikacije, možete izabrati širok opseg fieldbus I/O Modula i Sistema iz različitih klasa zaštite:

  • Ex fieldbus proizvodi za ekplozivne sredine su napravljeni i sertifikovni da zadovolje najviše zahteve u pogledu zaštite od eksplozije u automatizaciji procesa.
  • IP67 fieldbus proizvodi koji su otporni na vodu i prašinu se mogu montirati direktno u polju.
  • IP20 fieldbus proizvodi koji su zaštićeni samo od čvrstih predmeta, namenjeni su za ugradnju u upravljački ormar.
I/O Moduli instalacija

Beneficije od velikog izbora

I/O Moduli za Industrijski Fieldbus

Različite dostupne opcije fieldbus I/O sistema određuju konfiguraciju fieldbus sistema. U zavisnosti od vaših potreba, možete birati između analognih i/ili digitalnih signala.

Da biste povezali svoje uređaje na fieldbus sistem, dostupno je nekoliko industrijskih mreža i protokola. U zavisnosti od vaših zahteva i specifikacija, imate izbor između PROFIBUS-DP, PROFIBUS-PA, Foundation fieldbus, DeviceNet, CANopen i Modbus RTU/ASCII. Takođe Ethernet protokol PROFINET, Ethernet/IP, Modbus TCP i EtherCAT su dostupni.

Takođe možete birati između distribuiranog I/O ili remote I/O-a. Prvi ima više kontrolera i mozak ili neki računarski kapacitet. Ovaj drugi se, međutim, nalazi na udaljenom mestu fizički lociran na nekoj udaljenosti od kontrolnog PLC-a. Nema mozak ili sposobnost bilo koje računarske funkcije. Uključen je samo jedan kontroler ili PLC. Ova vrsta podešavanja je korisna kada se moduli nalaze u opasnim zonama.

Koristite fieldbus tehnologiju u različitim aplikacijima

Možete koristiti blok I/O module i modularni fieldbus I/O sistem u širokom opsegu procesa automatizacija, npr.:

  • Akvizicija podataka za industirju 4.0
  • Modularno pravljenje mašina
  • Distribuirane proizvodne linije za montažu, Hrana&Piće, logistika, itd.

Neki od njih su napravljeni i sertifikovani da ispune najviše zahteve u pogledu dostupnosti i zaštite od eksplozije u automatizaciji procesa, posebno u:

  • Farmaceutskoj,
  • Hemijskoj i
  • Industriji Nafte & Gasa.
I/O Moduli za Industrijski Fieldbus aplikacija

Pročitajte najnovije vesti

Prijavite se na naš newsletter!

Dobićete samo kvalitetne vesti i podsetnike na webinarima o vodećoj opremi za automatizaciju, pomoću koje možete da pobedite konkurenciju.