Politika privatnosti

I. Vizija privatnosti

Pravo na privatnost je jedno od najvažnijih ljudskih prava. Firma Tipteh d.o.o, ulica Moše Pijade 17A, Vrčin, Beograd, poštuje privatnost svojih kupaca, iz tog razloga sa svim ličnim podacima naših kupaca postupamo sa dužnom odgovornošću, pažnjom i u skladu sa pravilima i propisima koji važe u Srbiji. Samo ovlašćeno osoblje ima pristup ličnim podacima i to samo u obimu i sa svrhom koja je neophodna za obezbeđivanje nesmetanog procesa rada, pružanje usluga kompanije i ispunjavanje prava i obaveza iz ugovora zaključenih sa našim klijentima.

II. Predstavljanje upravljanja podataka

Tipteh je jedna od vodećih slovenačkih kompanija za industrijsku automatizaciju, koja već više od 20 godina uspešno isporučuje i distribuira najsavremenije proizvode i rešenja vrhunskih proizvođača industrijske automatike. Prema našoj osnovnoj delatnosti, svrstani smo u kategoriju „Agenti koji se bave prodajom raznovrsne robe“ prema ISIC klasifikaciji.

Pružamo podršku našim cenjenim klijentima u postizanju njihovih ciljeva ne samo sa širokim spektrom pouzdanih proizvoda za automatizaciju, već i sa uslugama od poverenja. Kupci mogu pristupiti ovim proizvodima kod nas u Srbiji (Beograd), kao i u našim firmama u Hrvatskoj (Zagreb), Bosni i Hercegovini (Sarajevo), Sloveniji (Ljubljana) i Makedoniji (Skoplje). Naša posvećenost korporativnoj društvenoj odgovornosti je evidentna u našem radnom okruženju, kao i kroz našu radnu etiku zaposlenih.

Kupci su srdačno pozvani da nas kontaktiraju putem telefona ili email-a i biće nam drago da im pružimo sve informacije koje su im potrebne. Takođe, kupci su dobrodošli da provere ažurirane informacije o dostupnim proizvodima na našoj web stranici tipteh.com/rs.

U našoj firmi smo svesni važnosti zaštite ličnih podataka. Naši klijenti su nam dragoceni i razumemo njihovu zabrinutost za privatnost, stoga postupamo sa njihovim ličnim podacima sa dužnom odgovornošću. Primenom odgovarajućih bezbednosnih mera sprečavamo neovlašćenim licima da pristupe ličnim podacima, čuvamo poverljivost i integritet ličnih podataka i sprečavamo gubitak ili slučajno uništenje ličnih podataka tokom obrade.

III. Svrha obrade ličnih podataka i pravne osnove

Podaci za ispunjenje ugovora

Tipteh obrađuje lične podatke svojih klijenata u svrhu ispunjavanja ugovora. Na osnovu zakonskih osnova predviđenih ugovorima, podaci o ličnosti se mogu, u potrebnom obimu, obrađivati i radi sklapanja ugovora, u procesu pregovaranja, po prijemu ponude ili zahteva pojedinca. U slučaju onlajn usluge, kompanija garantuje sva neophodna tehnološka i organizaciona rešenja za potpunu bezbednost. Podaci se šifruju i prenose na Tipteh server u zaštićenom obliku. Sistem na taj način onemogućava trećoj strani da vidi lične podatke koje kupac šalje Tipteh-u na mreži.

Podaci sa potencijalom za ponudu kompanije

Tipteh prikuplja i obrađuje kompanijske i lične podatke u cilju formiranja ideje o potencijalu pojedinih grupa proizvoda u našoj ponudi i u cilju planiranja i unapređenja proizvoda i usluga u našoj ponudi dostupnih kupcima.

Podaci za nesmetan rad kompanije

Tipteh prikuplja i obrađuje lične podatke kupaca, posebno o njihovoj funkciji u kompaniji, interesima kupaca i potencijalu pojedinih grupa proizvoda naše ponude. Takođe čuvamo i obrađujemo podatke sa detaljima vezanim za kupca: o sajtu, o poslovnim posetama, pozivima, mogućnostima, projektima, zadacima zaposlenih, primljenim mejlovima, žalbama i podacima o marketinškim kampanjama u koje je određeni kupac učestvovao. Ovi podaci se evidentiraju kako bi se obezbedio nesmetan rad Tipteh-a, uspostavila jedinstvena evidencija aktivnosti vezanih za kupce i omogućilo prilagođavanje ponuda kupcu.

Podaci za rukovanje performansama i optimizacije kampanjom

Tipteh prikuplja i obrađuje lične podatke kupaca koji su se prijavili za dobijanje elektronskih vesti, opreme za industrijsku automatizaciju, prilagođenih ponuda o opremi za automatizaciju i direktnih email-ova za opremu za automatizaciju. Za masovnu distribuciju email-ova koristi se Mailchimp-ovi servisi koji čuvaju ime, prezime, email adresu i IP adresu korisnika. Podatke obrađuje Tipteh kako bi pratio naše elektronsko obaveštenje i performanse kampanje, kao i optimizovao sadržaj naših budućih elektronskih obaveštenja, iskustvo naših primalaca obaveštenja i prilagodio naše ponude sadržaju na našoj web stranici.

Podaci za evidentiranje aktivnosti korisnika

Tipteh prikuplja i obrađuje lične podatke kupaca koji podnose zahtev na web stranici. Naš obrazac za zahtev za web lokaciju je obezbeđen preko WordPress dodatka – Kontakt obrazac 7. Podaci koji su nam povereni putem obrasca za upit se dele sa WordPress-om. Ukoliko podnesete zahtev za ponudu opreme za automatizaciju ili za informacije o ceni, dostupnosti ili drugim informacijama u vezi sa ponudom, Vaš zahtev će se smatrati zahtevom za ponudu i mi ćemo čuvati Vaše podatke u skladu sa važećim zakonodavstvom. Ovi podaci se evidentiraju kako bismo obezbedili nesmetan rad Tipteh-a, uspostavili jedinstvenu evidenciju o aktivnostima vezanim za kupce i omogućili prilagođavanje naših ponuda. U slučaju da tema zahteva nije u vezi sa ponudom, vaši podaci će se čuvati 2 meseca kako bismo u potpunosti ispunili Vaše zahteve i odgovorili na Vaš zahtev.

Anonimni podaci za optimizaciju poslovnih odluka

Tipteh prikuplja i obrađuje lične podatke za optimizaciju svojih poslovnih odluka i za statističku obradu podataka namenjenih izveštavanju (u izveštajima su uključeni samo anonimni podaci). Na osnovu svog pravnog interesa, Tipteh obrađuje lične podatke u cilju smanjenja rizika od hakovanja web sajtova (obezbeđivanjem bezbednosti informacija, smanjenjem rizika od neovlašćenog pristupa važnim poslovnim informacijama, ličnim podacima i informacionom sistemu).

Saglasnost za obradu ličnih podataka

U nekim slučajevima, Tipteh traži od svojih kupaca i drugih pojedinaca posebnu saglasnost za obradu njihovih ličnih aspekata, posebno da analizira njihova interesovanja i ponašanje u svrhu kreiranja personalizovanih ponuda naših proizvoda i usluga za upoznavanje poslovne potrebe kupca. Obrada podataka je takođe posvećena efikasnijem obaveštavanju kupaca i direktnom marketingu, kao i sprovođenju marketinškog istraživanja. U ovim slučajevima obrada podataka o ličnosti se vrši na osnovu saglasnosti do opoziva.

Podaci o posetama sajtu

Tipteh prikuplja lične podatke kako bi evidentirao posete svojoj web lokaciji koristeći identifikatore kolačića kako bi mogao da poboljša funkcionalnost web stranice i korisničko iskustvo, ojača bezbednost, obezbedi nesmetano funkcionisanje web stranice i onlajn usluga i prati broj posetilaca na web sajtu i onlajn servisima. Tipteh koristi sledeće kolačiće:

• Ključni kolačići

Oni predstavljaju web kolačiće bez kojih web stranice ili onlajn usluge neće pravilno funkcionisati. Kolačići se kreiraju kada pojedinac podnese obrazac, registruje se ili na drugi način stupi u interakciju sa web stranicom klikom na jednostavne veze.

• Kolačići za praćenje efikasnosti web stranice

Koriste se za analizu poseta web sajtu ili onlajn uslugama u cilju poboljšanja korisničkog iskustva. Pojedinac može prihvatiti kolačiće klikom na dugme na veb lokaciji ili nastavljajući aktivno pretraživanje nakon što je primio obaveštenje o kolačićima.

• Kolačići partnerskih usluga

Oni se sastoje od kolačića partnerskih servisa kao što su Facebook, LinkedIn, Tvitter, Google itd. Ako korisnik odbije da prihvati ove kolačiće, oni neće biti postavljeni, ali to može učiniti nedostupnim određene atraktivne funkcionalnosti web sajta.

IV. Potencijalni prenos ličnih podataka trećim licima i državama

Tipteh (njegovi zaposleni) može, uz Vašu saglasnost i u skladu sa svrhom obrade, preneti neke od Vaših ličnih podataka trećim licima i zemljama. Takvi izuzetni slučajevi su korisni za kupca, na primer, traženje garancije.

U slučaju da se Vaši lični podaci prenose u treće zemlje ili organizacije i kompanije sa sedištem van EU, odnosno u zemljama koje nisu regulisane zakonima koji štite pravo na zaštitu podataka o ličnosti, kao što je to slučaj u Evropskoj uniji, Tipteh će preduzeti i primeniti odgovarajuće mere za zaštitu Vaših ličnih podataka kako bi se poštovala osnovna prava i slobode pojedinaca u skladu sa važećim nacionalnim i EU pravilima i propisima.

V. Prava pojedinca

Podnošenjem pismenog zahteva firmi Tipteh d.o.o. Beograd, Ulica Moše Pijade 17A, Srbija, ili info@tipteh.rs sa natpisom „Ostvarivanje prava prema GDPR-u“ pojedinac može tražiti pristup, ažuriranje, ispravku, blokiranje ili ograničenje obrade ili brisanje svojih ličnih podataka, prigovoriti na njihovu obradu ličnih podataka i zatražiti prenos svojih podataka.

Podnošenjem pismenog zahteva Tipteh d.o.o. Beograd, ulica Moše Pijade 17A, Srbija ili info@tipteh.rs možete u bilo kom trenutku opozvati svoju saglasnost za obradu Vaših podataka, trajno ili privremeno, u celini ili delimično.

Pojedinac ima pravo da uloži žalbu Povereniku za informacije Republike Srbije ako smatra da se njegovi lični podaci čuvaju ili na drugi način obrađuju suprotno važećim pravilima i propisima o zaštiti ličnih podataka.

VI. Period čuvanja ličnih podataka

Tipteh će obrađivati lične podatke u obimu potrebnom za ostvarivanje ciljeva obrade podataka i sve dok to ne bude neophodno za postizanje postavljenih ciljeva obrade; gde se obrada zasniva na pristanku, lični podaci će se obrađivati do povlačenja saglasnosti.

Tipteh će obrađivati lične podatke sve dok se ne postigne svrha obrade ili uzimajući u obzir rokove zastarelosti za ispunjenje obaveza koje bi mogle proisteći iz obrade ličnih podataka, posebno kada je obrada ličnih podataka neophodna za sprovođenje ili sprovođenje sporazuma, izuzev slučajeva gde su rokovi čuvanja ličnih podataka predviđeni zakonom. U ovim poslednjim slučajevima, Tipteh će čuvati podatke u skladu sa zakonskim obavezama.