Napajanja

vodećih svetskih proizvođača

Napajanja snabdevaju električne mašine i uređaje električnom energijom. Možete ih koristiti za pretvaranje jedne vrste energije u drugu, kao i za osiguranje energetski efikasnog, decentralizovanog napajanja za instalaciju na terenu. Ovi uređaji smanjuju gubitak energije u Vašem proizvodnom procesu i doprinose električnoj bezbednosti Vaših zaposlenih.

Imate li pitanja za nas?

Snabdevajte električnu energiju sa najboljim napajanjem

MW Leuze TURCK napajanja

Da bi se napajale mašine i uređaji, električna struja iz napajanja mora da se pretvori u ispravan napon, struju i frekvenciju. Ovo je glavna svrha napajanja. Pored toga, oni mogu: ograničiti struju koju povlači mašina na bezbedne nivoe, isključiti struju u slučaju električnog kvara, usloviti napajanje kako bi sprečili da elektronski šum ili udari napona na ulazu dođu do mašine, ispravan faktor snage, i skladišti energiju za napajanje mašine tokom prekida napajanja izvora.

Iz našeg širokog asortimana napajanja možete izabrati najkvalitetnije uređaje renomiranih svetskih kompanija:

Želite kupiti naše izvore napajanja?

Pretvorite električnu energiju u skladu sa Vašim zahtevima

Većinu vremena su napajanja namenjena pretvaranju jedne vrste energije u drugu. U zavisnosti od potreba vaše aplikacije, možete birati između nekoliko tipova pretvarača snage na osnovu ulaznog i izlaznog napona izvora:

AC/DC pretvarač (takođe napajanje ili ispravljač) je najčešći primer, uzimajući 110 V ili 230 V AC napajanje iz zidne utičnice i pretvarajući ga u 24 V DC napajanje, eliminišući upotrebu baterija za baterije koje se napajaju oprema. To može biti:

  • Diodni ispravljač, menja primenjeni ulazni naizmenični napon u fiksni jednosmerni napon, koji se uglavnom koristi u električnoj vuči, elektrohemijskim procesima (npr. galvanizacija, punjenje baterije, …), zavarivanju i uslugama vezanim za besprekidno napajanje (UPS).
  • Fazno kontrolisan ispravljač, pretvara fiksnu vrednost napona AC signala u promenljivi jednosmerni napon. Njegova glavna primena je u DC pogonima, HVDC sistemima, kompenzatorima, metalurškoj i hemijskoj industriji, kao i u sistemima pobude za sinhrone mašine

DC/AC pretvarač (takođe inverter) pretvara fiksni jednosmerni napon u naizmenični napon željene (promenljive) frekvencije. Možete ga koristiti uglavnom u pogonima sa indukcionim motorima i sinhronim motorima zajedno sa UPS-om, u visokonaponskom DC prenosnom sistemu, indukcionom grejanju kao iu sistemima male snage mobilne prirode (npr. sistem pražnjenja baterijske lampe u fotografskoj kameri) do veoma visokih energetski industrijski sistem.

DC/DC pretvarač (takođe DC pretvarač ili čoper) pretvara konstantnu u promenljivu jednosmernu ili promenljivu jednosmernu struju u konstantnu jednosmernu struju. DC pretvarači se klasifikuju na osnovu vrste komutacije koja se primenjuje na njih i smera toka snage. Možete ih koristiti, na primer, u DC pogonima, SMPS-u, električnoj vuči, kolicima, vozilima na baterije itd.

AC/AC pretvarač (takođe menjač frekvencije ili transformator) je dizajniran da promeni AC signal fiksne frekvencije u promenljivi AC izlazni napon:

  • Cycloconverter menja napajanje naizmeničnom strujom fiksnog napona i jedne frekvencije u izlazni napon naizmenične struje promenljivog napona i frekvencije. Ova frekvencija je niža od frekvencije primenjenog ulaznog signala naizmenične struje. Možete koristiti ciklokonvertore u velikim pogonima za vuču naizmenične struje sa sporim brzinama, kao što su rotacione peći, pogoni naizmenične struje sa više MV, itd.
  • AC Voltage Controller menja primenjeni AC signal fiksnog napona u signal promenljivog naizmeničnog napona iste frekvencije kao i ulazni. Možete ga koristiti u kontroli osvetljenja, elektronskim izmenjivačima slavina, kontroli brzine velikih ventilatora i pumpi, itd.
TURCK napajanja

Izaberite između linearnih i prekidačkih AC/DC pretvarača

Leuze napajanja

U zavisnosti od tehnologije konverzije primarnog naizmeničnog napona u izlazni jednosmerni napon, možete birati između:

  • Linearni izvori napajanja koji isporučuju jednosmernu struju propuštanjem primarnog naizmeničnog napona kroz transformator, a zatim ga filtriranjem da bi se uklonila komponenta naizmenične struje. Njihova prednost u odnosu na SMPS je niskofrekventni šum i EMC, visoka stabilnost, precizna regulacija, brzo vreme odziva i mogućnost podešavanja veoma niske struje.
  • Napajanja u komutiranom režimu (SMPS) koja koriste tranzistor snage za proizvodnju napona visoke frekvencije koji se propušta kroz mali transformator i zatim filtrira kako bi se uklonila i komponenta naizmenične struje i šum. SMPS se odlikuje manjom težinom, manjim dimenzijama, većom efikasnošću, dužim vremenom zadržavanja i sposobnošću da rukuje širim opsegom ulaznog napona.

Uštedite energiju pomoću LED napajanja

Napajanja konstantnog napona se koristi za napajanje LED svetla koje imaju otpornike ili drajvere konstantne struje (tj. LED drajvere) već u sistemu. Potreban vam je izvor napajanja za pretvaranje naizmeničnog napona u domaćinstvu u konstantan jednosmerni napon za vaša svetla. Ako se vaše LED diode mogu zatamniti i želite da podesite njihovu osvetljenost, napajanje koje ima mogućnosti zatamnjivanja je pravi izbor za vas.

LED napajanja podržavaju globalne napore za uštedu energije. Asortiman proizvoda nudi visoku efikasnost, malu disipaciju energije i usklađenost sa najnovijim međunarodnim propisima o osvetljenju.

LED napajanje je idealno za ulično osvetljenje, arhitektonsko osvetljenje, dekorativno osvetljenje, ugrađeno osvetljenje, unutrašnje osvetljenje i LED signalizacije. Zbog robusnog dizajna i visokog nivoa zaštite od prašine i vlage, ovi izvori napajanja se mogu instalirati u mnoge unutrašnje i spoljašnje industrijske LED aplikacije.

Mean Well napajanja

Koristite napajanja na DIN šinu

Mean Well napajanja 2

Napajanja na DIN šinu su pričvršćena na metalnu standardizovanu DIN šinu, koja se obično koristi za montažu industrijske kontrolne opreme i prekidača unutar industrijske opreme. Oni su standard za pouzdano i efikasno snabdevanje električnom energijom kao sastavni deo brojnih oblasti primene – kao što su mašinstvo, industrijska automatizacija, logistika, automobilska industrija, energija vetra, procesna industrija i mnoge druge. Ovi materijali su veoma popularni kod proizvođača ploča, mašina i ormara.

Oni ispunjavaju sve industrijske standarde i kreću se od 10 W jednofaznih do 1 kW trofaznih tipova

Pročitajte najnovije vesti

Prijavite se na naš newsletter!

Dobićete samo kvalitetne vesti i podsetnike na webinarima o vodećoj opremi za automatizaciju, pomoću koje možete da pobedite konkurenciju.