EX oprema

od najvećeg i najiskusnijeg svetskog proizvođača

EX oprema je testirana i specijalno dizajnirana električna oprema, otporna na eksploziju,pogodna za Vaše aplikacije razvijene na lokacijama gde može doći do pojave opasnosti. Napravljena je da spreči kontakt između eksplozivne atmosfere i izvora paljenja gde može doći do eksplozije, na taj način sprečavajući nastanak eksplozije.

Obezbedite sigurnost svojih radnika, opreme i prostorija na mestima gde su moguće eksplozije.

Želite naš katalog Oprema za eksplozivne sredine?

  Imate li pitanja za nas?

  Sertifikovana sigurnost na koju možete da se oslonite

  Ex equipment

  Električna oprema otporna na eksploziju potrebna je na mestima gde su zaposleni suočeni sa opasnošću od požara ili eksplozije usled zapaljivih supstanci prisutnih u vazduhu, u dovoljnoj količini za stvaranje eksplozivne ili zapaljive smeše.

  Evropska ATEX direktiva propisuje minimalne sigurnosne zahteve radnog mesta i opreme za rad u potencijalnoj eksplozivnoj sredini. Prema pravilima direktive obavezno je kreirati posebnu, projektovanu i testiranu protiveksplozivnu električnu opremu za takve aplikacije – ATEX opremu. Sertifikat protiveksplozivne opreme pružiće Vam sigurnost da je proizvod projektovan i napravljen u skladu sa sigurnosnim zahtevima.

  Želite kupiti našu ATEX opremu?

  Obezbedite sigurnost u opasnim područjima

  Naš asortiman opreme uključuje širok spektar uređaja i sistema za eksplozivnu sredinu koji ispunjavaju ATEX standard najvećih i najiskusnijih proizvođača:

  Izaberite iz širokog asortimana proizvoda

  Ex equipment

  Naš ATEX asortiman obuhvata skoro svaku moguću opremu industrijske automatizacije kod opasne okoline.

  Protiveksplozivni signalni uređaji sastoje se od protiveksplozivne vizualne i audio opreme (LED svetiljki, XENON strobo svetiljki, sirena i zvučnika) odgovarajuće za aplikacije koje se koriste u potencijalnoj eksplozivnoj sredini ili zoni opasnosti. Između ostalog napravljeni su za korišćenje u hemijskoj industriji, rafinerijama i naftnim bušotinama, na brodovima i avionskim konstrukcijama. Ova oprema ima najveću mehaničku sigurnost, nije potrebno održavanje i nema delova koji su podložni habanju.

  Izolacioni pojačivači (Ex barijere) prenose stanja i statuse iz svojstveno bezbednih električnih kola (intrinsically safe control circuits) u standardna električna kola van Ex Zone, štiteći tako električna kola sa ulaznim ili izlaznim analognim signalima u potencijalno eksplozivnoj sredini.

  Fieldbus oprema sa ATEX sertifikatom uključuje I/O module (IP67 & IP20) i I/O sisteme za aplikacije u EX zonama koji će Vam omogućiti da lako proširite komunikaciju, istovremeno smanjujući troškove ožičavanja i povćevećavajući pouzdanost i transparentnost upravljanja sistemom u eksplozivnoj sredini.

  Kontaktirajte nas i mi ćemo pronaći odgovarajući proizvod za Vas.

  Kontaktirajte nas

  Najnovije vesti iz oblasti EX oprema

  Prijavite se na naš newsletter!

  Dobićete samo kvalitetne vesti i podsetnike na webinarima o vodećoj opremi za automatizaciju, pomoću koje možete da pobedite konkurenciju.