EX Oprema

od dugogodišnjeg lidera i najvećeg svjetskog proizvođača

EX oprema je testirana i specijalno dizajnirana električna oprema, otporna na eksploziju, pogodna za Vaše aplikacije razvijene na lokacijama gdje može doći do pojave opasnosti. Napravljena je da spriječi kontakt između eksplozivne atmosfere i izvora paljenja gdje može doći do eksplozije, na taj način sprječavajući nastanak eksplozije.

Obezbjedite sigurnost svojih radnika, opreme i prostorija na mjestima gdje su moguće eksplozije.

Želite naš katalog EX oprema?

  Imate pitanja za nas?

  EX oprema za certificiranu sigurnost

  Ex equipment

  Električna oprema otporna na eksploziju potrebna je na mjestima gdje su zaposleni suočeni sa opasnošću od požara ili eksplozije usljed zapaljivih supstanci prisutnih u vazduhu, u dovoljnoj količini za stvaranje eksplozivne ili zapaljive smješe.

  Europska EX direktiva propisuje minimalne sigurnosne zahtjeve radnog mjesta i opreme za rad u potencijalno eksplozivnoj sredini. Prema pravilima direktive obavezno je kreirati posebnu, projektovanu i testiranu protiveksplozivnu električnu opremu za takve aplikacije – EX oprema. Certifikat protueksplozivne opreme pružiće Vam sigurnost da je proizvod projektovan i napravljen u skladu sa sigurnosnim zahtjevima.

  Želite kupiti našu EX opremu?

  Obezbjedite sigurnost u opasnim područjima

  EX oprema u našem asortimanu uključuje širok spektar uređaja i sistema za eksplozivnu sredinu koji ispunjavaju EX standard najvećih i najiskusnijih proizvođača:

  Izaberite iz širokog asortimana proizvoda

  Ex equipment

  Naš asortiman EX opreme obuhvata skoro svaku moguću opremu industrijske automatizacije kod opasne okoline.

  Protueksplozivni signalni uređaji sastoje se od protueksplozivne svjetlosne i zvučne opreme (LED svjetiljki, XENON strobo svjetiljki, sirena i zvučnika) odgovarajuće za aplikacije koje se koriste u potencijalnoj eksplozivnoj sredini ili zoni opasnosti. Između ostalog napravljeni su za korištenje u hemijskoj industriji, rafinerijama i naftnim bušotinama, na brodovima i avionskim konstrukcijama. Ova oprema ima najveću mehaničku sigurnost, nije potrebno održavanje i nema dijelova koji su podložni habanju.

  Izolacioni pojačivači (Ex barijere) prenose stanja i statuse iz samosigurnosnih strujnih krugova (intrinsically safe control circuits) u standardna električna kola van Ex Zone, štiteći tako električna kola sa ulaznim ili izlaznim analognim signalima u potencijalno eksplozivnoj sredini.

  Fieldbus oprema sa ATEX certifikatom uključuje I/O module (IP67 & IP20) i I/O sisteme za aplikacije u EX zonama koji će Vam omogućiti da lako proširite komunikaciju, istovremeno smanjujući troškove ožičavanja i povećavajući pouzdanost i transparentnost upravljanja sistemom u eksplozivnoj sredini.

  Kontaktirajte nas i mi ćemo pronaći odgovarajući proizvod za Vas.

  Kontaktirajte nas

  Najnovije vijesti – EX oprema

  Pretplatite se na naš newsletter!