AS-Interface

renomiranih proizvođača

AS-Interface je najjednostavniji i najekonomičniji sistem ožičenja za prvu razinu industrijske komunikacije. U svojim PLC, DCS i PC automatiziranim sistemima koristite ga za povezivanje binarnih uređaja sa samo jednim kablom, značajno smanjujući troškove instalacije, ožičenja i povezivanja. Osim toga, jednostavna zamjena drugih sigurnosnih tehnologija sigurnosnim sistemom AS-Interface-om također može smanjiti vaše troškove.

Imate pitanja za nas?

Pojednostavite prijenos podataka između uređaja

AS-Interface

AS-Interface (Actuator-Sensor Inteface; AS-i) omogućava jednostavno povezivanje i rad. U glavnom-podređenom sistemu (Master-Slave), jedan glavni AS-i uređaj može razmjenjivati ​​ulazne i izlazne podatke sa do 62 podređena AS-i uređaja. Potonji može rukovati do 4 ulaza i 4 izlaza, bilo analognih ili digitalnih, u bilo kojem trenutku.

Možete birati između AS-Interface-a vrhunskih proizvođača:

Želite kupiti naš AS-Interface?

AS-Interface za zaštitu na radu

U sigurnosnim sistemima koristite poseban interfejs AS-i Safe ili AS-i Safety at Work. Komponente standardnih AS-Interface-a zamijenjene su AS-i Safe komponentama. Ovi su interfejsi dostupni u verziji za najvišu razinu sigurnosti PLe ili SIL3.

Prednost AS-Interface-a za sigurnost na radu u usporedbi sa konvencionalnim sigurnosnim rješenjima je njihova mogućnost slanja i AS-i i AS-i Safety signala preko istog kabla. To eliminira potrebu za dodatnom infrastrukturom i troškove povezane sa složenim i pogreškama sklonim paralelnim ožičenjem. Dodatna prednost je što možete spojiti sigurnosne komponente (npr. prekidače za hitno zaustavljanje ili sigurnosne kontakte za vrata) izravno na mrežu AS-Interface-a.

AS-Interface

Smanjite vrijeme odziva sa AS-Interface-om

AS-Interface

AS-i uređaji su neuporedivo brži od tradicionalnih, složenih uređaja. Vrijeme odgovora podređenog AS-i uređaja puno je kraće od jednog ciklusa prikupljanja podataka PLC-a.

Budući da su prijenosi između AS-i master i slave ciklički i unaprijed određeni, možete jednostavno i vrlo precizno izračunati vrijeme potrebno za uključivanje ili isključivanje izlaza. Ovo je posebno korisno za aplikacije u kojima je vrijeme od presudne važnosti.

Izbjegnite konfiguraciju

AS-Interface odskače od konkurencije svojom jednostavnošću. Ne morate konfigurisati master i slave uređaje, niti postavljati parametre. Bitno je samo da nadređeni AS uređaj zna node ID svakog uređaja, a onda sam postavlja parametre i sve ostalo.

Tipičan domet AS linije je oko 100 m. Uz repetitore i ekstendere, domet se povećava na 600 m, čineći Interface iznimno korisnim za udaljene lokacije.

AS-Interface korisnik

Saznajte više o glavnim AS-Interface komponentama

AS-Interface komponente

AS-i sistemi izgrađeni su od tri komponente:

  • AS-i Master: omogućava vezu sa višim sistemom upravljanja. Organizira podatkovni promet i odgovoran je za postavljanje parametara, dijagnostiku i nadzor.
  • AS-i kablovi: prenose energiju i podatke senzorima (žuti kabel) i energiju aktuatorima (crni kabel). Posebna tehnologija omogućava postavljanje čvorova bilo gdje na kablu.
  • Napajanje AS-i: Omogućuje konstantan regulirani 30V DC napon za napajanje glavnog i pomoćnog uređaja. Također djeluje kao razdvajač koji odvaja snagu i podatke koji se istovremeno prenose preko kabla.

Pročitajte najnovije vijesti

Pretplatite se na naš newsletter!