Home/Oprema za sigurnost mašina

Oprema za sigurnost mašina

vodećih proizvođača

Oprema za sigurnost mašina dizajnirana je da štiti od različitih vrsta opasnosti koje se dešavaju tokom rada. Različiti rizici vode do povreda koje mogu biti od lakih do izuzetno teških. Također može doći i do skupih zastoja i oštećenja opreme sa kojima se radi. Da bi se obezbjedila usklađenost sa međunarodnim sigurnosnim standardima, nudimo opremu vrhunskog kvaliteta i performansi najpoznatijih proizvođača.

Želite naš katalog Oprema za sigurnost mašina?

  Imate pitanja za nas?

  Razvijte aplikacije za sigurnost sistema bez opasnosti

  Naša oprema za sigurnost mašina, certifikovane za najviše funkcionalne sigurnosne nivoe, će Vam pomoći da pratite stanje i obezbjedite adekvatnu zaštitu kako vaših zaposlenih, tako i sredstava za rad.

  U našem asortimanu naćićete proizvode od sljedećih proizvođača:

  Želite kupiti našu Opremu za sigurnost mašina?

  Posjetite našu B2B trgovinu

  Pronađite najbolji optoelektronski sigurnosni senzor

  U našoj širokoj ponudi optoelektronskih sigurnosnih uređaja, pronaći ćete adekvatno i efikasno rješenje za zaštitu ljudi na radnom mjestu, opasne zone i zaštitu pristupa:

  Sigurnosne svjetlosne zavjese su optički sigurnosni uređaji sa 5 ili više svjetlosnih zraka. Koriste se da zaštite radnike i mašine od opasnosti praveći zaštitnu svjetlosnu površinu koja detektuje pristup čovjeka kod potencijalno opasnih mjesta na mašini.

  Kliknite ovdje za mašinske sigurnosne svjetlosne zavjese

  Sigurnosni optički senzori su optički sigurnosni uređaji sa jednim svjetlosnim snopom, koji Vam nude visoko pouzdane ekonomične uređaje koji se lako uklapaju u tijelo mašine.

  Kliknite ovdje za sigurnosne optičke senzore

  Sigurnosne matrice su optički sigurnosni uređaji sa dva, tri ili četiri svjetlosna zraka. Koriste se za pouzdanu detekciju pristupa osoba opasnim područjima mašina i uređaja. Ukoliko se zrak presječe mašina će se zaustaviti.

  Sigurnosni laserski skeneri su univerzalni sigurnosni uređaji za različite sigurnosne aplikacije. Štite opasnu oblast oko mašine, također vrše kontrolu pristupa ili zaštitu direktno na mjestu rada.

  Kliknite za sigurnosne laserske skenere

  Radarski sigurnosni uređaji se koriste za zaštitu područja i pristupa. Oni obezbjeđuju visoku dostupnost sistema čak i u teškim okruženjima.

  Pored osnovnih komponenti, također je dostupan širok asortiman dodataka za sigurnosne svjetlosne zavjese i dodataka za sigurnosne laserske skenere.

  Kliknite ovdje za pribor sigurnosnih svjetlosnih zavjesa
  Kliknite ovde za pribor sigurnosnih laserskih skenera

  Izaberite elektromehaničku sigurnosnu opremu

  Sigurnosni prekidači su dostupni sa širokim spektrom različitih funkcija i različitog dizajna. Oni omogućavaju precizno praćenje pokretnih sigurnosnih dijelova mašine (npr sigurnosnih zaštitnih vrata, pokretnih panela).

  Kliknite za magnetne sigurnosne prekidače
  Kliknite za sigurnosne prekidače za štitnike sa šarkama
  Kliknite ovdje za pozicione sigurnosne prekidače

  Sigurnosni uređaji sa zaključavanjem onemogućavaju pristup opasnom mjestu sve dok je prisutna opasnost na mašini i dok postoji mogućnost da dođe do povrede. Tek kada se opasnost eliminiše može se pristupiti tom mjestu na mašini.

  Kliknite za solenoidne blokade

  U slučaju kada je došlo ili može doći do opasnosti, komandni uređaji omogućavaju da se mašina zaustavi pritiskom na taster ili povlačenjem sigurnosnog užeta.

  Kliknite za prekidače za hitno zaustavljanje sa povlačenjem žice

  Dvoručne komande omogućavaju visok stepen sigurnosti rada na mašini, jer zahtjevaju korištenje obje ruke prilikom upravljanja mašinom.

  Safety-Fieldbox omogućava fleksibilno, funkcionalno rješenje za kompleksne mašine i sisteme, kao i dijagnostiku mašine i statusne informacije, što nam pomaže prilikom preciznog praćenja uslova rada mašine kao i efikasnog prediktivnog održavanja.

  Druga sigurnosna oprema

  Safety-monitoring Moduli, Input Expanderi, Output Expanderi, Standstill Monitors, Safety Releji, Programabilni Safety Kontroleri će Vam omogućiti pouzdanu i brzu integraciju sigurnosnih senzora u sigurnosno kolo mašine, nezavisno od upravljačkog dijela.

  Kliknite za kontrolere sigurnosne opreme
  Kliknite za relejne module sigurnosne opreme

  AS-Interfaces (AS-i) odlikuju se svojim niskim troškovima instalacije, ožičavanja i konekcije. Jednostavna nadogradnja sigurnosne tehnologije sa većim AS-i sistemima, može smanjiti troškove instalacije.

  Kliknite za AS-i interfaces

  Sigurnosna rješenja za robote, Cobot-e i End-of-Arm-Tooling (EOAT) čine postojeće standardne robotske instalacije sigurnim. Koristeći ova rješenja podići ćete produktivnost, a istovremeno i smanjiti rizike od povreda.

  Kontaktirajte nas i mi ćemo pronaći odgovarajući proizvod za Vas.

  Kontaktiraj nas

  Pročitajte najnovije vijesti

  Pretplatite se na naš newsletter!