RFID sistemi

vodećih proizvođača

RFID sistemi omogućuju čitanje i pisanje s i na RFID tagove, čak i u najzahtjevnijim uvjetima, te povezivanje na različite komunikacijske protokole. Skeniranjem više oznaka povećavate učinkovitost proizvodnje, skraćujete vrijeme isporuke i smanjujete proizvodne troškove i pogreške.

Imate pitanja za nas?

Iskoristite moćnu Auto-ID tehnologiju

TURCK RFID sistemi

RFID (radio-frekvencijska identifikacija) uz pomoć RFID sistema omogućuje kontinuirano praćenje i kontrolu proizvoda od početka do kraja proizvodne linije, automatsku potvrdu korištenja odgovarajućih alata i materijala u procesu proizvodnje te povećanje sigurnosti pristupnih točaka. S ovom moćnom tehnologijom Auto-ID za industriju 4.0 možete beskontaktno prenijeti velike količine podataka čak i na velikim udaljenostima i jednostavno se povezati s IT sistemima na višim razinama (MES, ERP).

Nudimo vam RFID proizvode koji rade na HF i UHF frekvencijama. Na raspolaganju su Vam: RFID glave za čitanje/pisanje, RFID sučelja, RFID čitači i multičitači te RFID tagovi vodećih svjetskih proizvođača:

Želite kupiti naše RFID sustave?

Besprijekorno praćenje i kontrola s RFID sistemima

Radiofrekvencijska identifikacija (RFID) oblik je beskontaktne komunikacije koja koristi elektromagnetsku ili elektrostatičku vezu u radiofrekvencijskom dijelu elektromagnetskog spektra za jedinstvenu identifikaciju objekata. RFID sistem sastoji se od antene, odašiljača i transpondera (tj. elektronske RFID oznake). Kombinacija antene i odašiljača je RFID čitač koji može biti stacionarni ili mobilni.

Raspon čitanja RFID tagova ovisi o mnogim čimbenicima: tipu tagova, vrsti čitača, RFID frekvenciji i raznim smetnjama iz okoline ili od drugih tagova i RFID čitača. Oznake koje imaju jači neovisni izvor napajanja također imaju veći prijenosni kapacitet i domet.

Leuze RFID sistemi

Provjerite prednosti RFID sistema

 • Uklanjanje dugotrajnog ručnog rada i npr. pojednostavljenje upravljanja zalihama
 • Identifikacija i praćenje tijeka robe od početka do kraja procesa
 • Istodobno otkrivanje više oznaka
 • Ispravljanje grešaka, npr. tijekom rukovanja materijalom ili mijenjanja alata
 • Potpuna transparentnost u opskrbnom lancu zahvaljujući preciznoj distribuciji robe
 • Zaštita od neželjenih intervencija kroz individualno kodiranje
 • Skalabilni RFID sistem koji uključuje RFID oznake, glave za čitanje/pisanje, sučelja, povezivost i fieldbus tehnologiju
 • Trajne RFID oznake koje se mogu prepisivati
 • Kombinacija HF i UHF detekcije za složene ili prilagođene zahtjeve

Pouzdano pratite kretanje materijala u stvarnom vremenu pomoću RFID sistema

HF tehnologija (13,56 MHz) temelji se na komunikaciji bliskog magnetskog polja (NFC tehnologija). Iako je ova tehnologija važan pokretač digitalnih proizvodnih procesa, nije prikladna kada trebate veći doseg ili masovna očitanja s 200 ili više nosača podataka. U tom slučaju odlučite se za UHF tehnologiju (865-928 MHz).

Neki modularni RFID sistemi također vam omogućuju upravljanje glavama za čitanje/pisanje u HF i UHF rasponu. Ova vrsta rada u stroju ili postrojenju omogućuje dosljednu obradu decentraliziranih signala na terenu.

Komunikacija u logističkim i proizvodnim pogonima podijeljena je na hijerarhijske razine. RFID čitači s Ethernet sučeljem mogu se izravno spojiti kako na jedinice za kontrolu i regulaciju proizvodnje tako i na sustave više razine, npr. PLC, SCADA, MES i ERP ili oblak. Tako možete brzo i pouzdano pratiti tokove materijala u stvarnom vremenu, povezati otkrivene proizvode s bazom podataka ili kreirati automatske fakture u računovodstvenom softveru.

Integracija RFID rješenja u sisteme više razine dodatno je pojednostavljena komunikacijskim standardom OPC UA.

Leuze RFID sistemi - Transponderi

Koristite RFID rješenja u raznim primjenama

TURCK RFID sistemi - Transponderi

RFID rješenja optimiziraju proizvodne procese u mnogim industrijama, čineći ih nezamjenjivima za industrijske zadatke u npr.: automobilskoj industriji, industriji hrane i pića, farmaceutskoj industriji, proizvodnji i logistici, i mnogim drugim mjestima.

 • Osiguranje kvalitete baterije; sabirnički način rada kombinira visoku brzinu prijenosa podataka s niskom cijenom čitanja oznaka
 • Praćenje protoka materijala uzoraka od početka do kraja; dosljedno upravljanje materijalima i maksimalni integritet podataka
 • RFID kontrola ispravnosti cijevnih priključaka u Ex području; ugrađeni HF čitač identificira cijevne veze izravno u Atex zoni 1/21 i prenosi podatke na Ethernet pristupnike u zoni 2/22
 • Decentralizirana provjera paketa; RFID sistem, koji se također može naknadno ugraditi, eliminira greške u procesu pakiranja
 • još više slučajeva upotrebe

Pročitajte najnovije vijesti

 • TAS IIoT service platform Turck

Turck TAS softver u IIoT

IIoT softver TAS je vrhunski alat koji nudi holističko rješenje što uključuje ažuriranja, upravljanje Turckovim uređajima i pametnim senzorima.

Pretplatite se na naš newsletter!