Home/Industrijski računari i mrežna oprema

Industrijski računari i mrežna oprema

Industrijski računari (PC, IPC) koriste se kao uređaji za upravljanje procesima i mašinama ili za prikupljanje podataka. Mnogobrojne su prednosti upotrebe industrijskih računara, niska potrošnja energije, efikasnost performansi i pouzdanost. Idealni su za aplikacije koje zahtjevaju intenzivne proračune i skladištenje podataka, poput onih koji imaju integrisane Vision sisteme. Mrežna oprema omogućava prenos podataka sa Vaših uređaja i komunikaciju između istih. Možete uspostaviti kontrolu nad svojim procesima i efikasno upravljati njima daljinskim putem, bez ograničenja samo na jednu lokaciju.

Trebate pomoć? Dozvolite da vam pomognemo.

Industrijski računari za izvrstan kvalitet i najsavremenija rješenja

Industrijski računari takođe imaju mogućnost da komuniciraju sa operativnim sistemima postrojenja višeg nivoa. Njihove mogućnosti praćenja, vizualizacije i mogućnosti simulacija pomažu Vam da poboljšate produktivnost sa ciljem smanjenja troškova i povećanja profitabilnosti. Možete koristiti IPC za automatizaciju, prikupljanje podataka, bezbjednost, transport, POS/POI, kiosk, HMI, automate za igru, digitalni nadzor, mrežnu komunikaciju, telekom,…

Možete odabrati savršeni industrijski računar kompanije Axiomtek, koja dizajnira i proizvodi industrijske ploče i module, sisteme i platforme, industrijske Panel računare, a isto tako dobiti ponudu rješenja za Artificial Internet of Things (AIoT).

Želite kupiti našu opremu?

Posjetite našu B2B trgovinu

Upoznajte širok spektar naših industrijskih računara

Izborom Axiomtek-ovih industrijskih računara garantujemo Vam postizanje vaših ciljeva. Njihovi industrijski PC sistemi imaju robustan dizajn bez ventilatora, CPU visoke performanse i višestruke mogućnosti proširenja. Osiguravaju dugovječnost, izdržljivost, pouzdanost i jednostavnu ugradnju.

Axiomtek je također stvorio mnoga napredna rješenja koja se koriste u oblasti industrijske automatizacije, transporta, maloprodaje, električne energije i mnogim drugim oblastima. U oblasti industrijske automatizacije, možete imati korist od pametne proizvodnje, zatim pametne fabrike, automatizovanih skladišta, inteligentno upravljanje skladištem i primjenom mnogih drugih rješenja. Ova rješenja su razvijena da bi Vam pomogla da uvećate nivo produktivnosti i ukupne operativne performanse, da smanjite troškove, i samim tim da uvećate profitabilnost.

Nudimo veliki izbor proizvoda povezanih sa Axiomtek-om:

 • Industrijske i Embedded matične ploče
 • Single Board Computers,
 • System-on-Modules,
 • Intelligent Transportation System,
 • Touch Panel računari,
 • Medical Panel računari,
 • Human Machine Interface,
 • Digital Signage Players,
 • Industrijski IoT Gateways,
 • Industrijski Firewall,
 • EtherCAT Master kontroleri,
 • Industrijsko umrežavanje i pretvarači
 • Mrežni uređaji

Kontaktirajte nas i mi ćemo pronaći odgovarajući proizvod za vas.

Kontaktiraj nas

Udaljeni pristup i apsolutna kontrola

Usvajanjem ProfiNet-a, Modbus TCP-a i EtherNet/IP-a za upravljanje i protok informacija u industrijskim procesima omogućilo je sjedinjavanje industrijskih i poslovnih mreža i protok podataka u Vašem preduzeću na globalnom nivou.

IoT i IIoT platforme sada povezuju Vaš hardver sa Cloud-om koristeći fleksibilne opcije povezivanja, i pomažu Vam u uspostavljanju sigurnosnih mehanizama na nivou preduzeća, i također, širok spektar mogućnosti obrade podataka omogućava Vam da izvršite analizu Vaših podataka. To Vam omogućava jednostavan pristup kao i mogućnost nadgledanja i servisiranja sa bilo koje udaljene lokacije po prihvatljivoj cijeni.

Ovdje ćete pronaći opremu vodećih proizvođača:

Pogledajte naš široki spektar mrežne opreme

Industrijske Ethernet switch-ve i rutere odlikuje industrijska pozdanost, redundantnost mreže, veća sigurnost, jednostavno upravljanje i konkurentan odnos cijene i performansi. Oni su prilagođeni Vašim zahtjevima u pogledu performansi, efikasnosti i pouzdanosti ulaganja. Naš sveobuhvatni portfolio uključuje: neupravljive industrijske Ethernet switch-eve, razne upravljive industrijske switch-eve, PoE (Power over Ethernet) switch-eve, brze Ethernet switch-eve prvog nivoa, industrijske mobilne rutere i mnoge druge.

Kliknite ovde za industrijske Ethernet switch-eve

Bezbjednosni sistem industrijske mreže je zasnovan na zaštitnom firewall-u, jedinstveno dizajniranim i certifikovanim za zaštitu Vaše imovine.

Industrijski bežični radio uređaji, kontroleri, osvjetljenja, indikatori i odgovarajući dodaci (antene, kablovi, dodatni moduli …) povezuju terenski nivo sa upravljačkim nivoom na isplativ i efikasan način. Pogodni su za primjenu u raznim aplikacijama i čine ključni dio industrije 4.0 . Shodno tome da su robusni i pouzdani, možete ih koristiti u teškim uslovima rada.

Fiber-optički Fieldbus repetitori i modemi prenose podatke na udaljenosti od nekoliko kilometara, dok Fielbus povezuje Vaše terenske instrumente i mjerenja sa upravljačkim uređajima, putem serijskih dvosmjernih komunikacionih sistema, čime se omogućava distribuirano upravljanje u realnom vremenu.

IoT i IIoT platforme su vodeće višeslojne tehnologije koje će Vam omogućiti jednostavno obezbeđivanje, upravljanje i automatizaciju povezanih uređaja unutar IoT-a. Oni će vam pomoći da povećate efikasnost, produktivnost, bezbjednost zaposlenih i još mnogo toga.

 Kontaktirajte nas i mi ćemo pronaći odgovarajući proizvod za Vas.

Kontaktiraj nas

Čitajte najnovije vijesti

Pretplatite se na naš newsletter!