Sigurnost na radnom mjestu

Sigurnost na radnom mjestu je jedna od glavnih obaveza poslodavaca. Kao poslodavac morate da održavate sigurno i zdravo radno mjesto.

Tipteh ima svestrano znanje, veliko iskustvo i vrhunske sigurnosne komponente koje pomažu Vašoj kompaniji da smanji nesreće i izgubljene radne sate, kao i da održi visok nivo produktivnosti, poveća profitabilnost i smanji odgovornost.

Imate pitanja za nas?

Poboljšajmo zajedno sigurnost na radnom mjestu

Brze tehnološke promjene kao što su automatizacija, digitalizacija i robotizacija imaju značajne promjene u radnom okruženju, organizaciji i potrebnim vještinama. Strožiji uslovi rada uglavnom zahtjevaju ponovno razmišljanje i izmjenjen pristup obezbjeđivanja sigurnosti na radnom mjestu.

Tipteh prepoznaje važnost sigurnosti i pomaže svojim partnerima da razviju sigurnosna rješenja i bolje kompetencije za sigurnost na radnom mjestu. Neki od naših inženjera su položili ispit na TÜV Rheinland-u i time dobili certifikat za inženjere funkcionalne sigurnosti.

Želite kupiti našu Opremu za sigurnost mašina?

Oslonite se na naše znanje i iskustvo

U Tipteh-u možete dobiti najbolje proizvode na tržištu za sigurnost mašina zajedno sa našim stručnim savjetima o zaštiti Vaših mašina bez gubitka ergonomije i poboljšanju sigurnosti na radnom mjestu.

Pomoći ćemo Vam da odredite potreban nivo sigurnosti Vaših mašina u skladu sa standardima EN ISO 13849-1:2015 ili EN/IEC 62061 kako biste zadovoljili zahtjeve Direktive o mašinama (MD).

Ako su poznati nivo sigurnosti integriteta (Safety Integrity Level (SIL)) ili nivo performansi (Performance Level (PL)) za Vaše mašine, mi ćemo Vam pomoći da dizajnirate svoj sistem kontrole industrijske sigurnosti na osnovu “Basic Safety Principles”, “Well-tried Safety Principles” i “Well-tried safety Components”.

Sigurnost na radnom mjestu

Smanjite rizike prije implementacije

Naši inženjeri će Vam pomoći da završite procjenu rizika prije uvođenja novih procesa kao i da smanjite pojavu rizika. Pomoći ćemo Vam da razvijete certifikovana rješenja za sigurnost na radnom mjestu.

Naši inženjeri će Vam pomoći da uklonite ili smanjite pojavu rizika konstruktivnim mjerama ili upotrebom zaštitnih sigurnosnih uređaja.

U slučaju preostalog rizika, posavjetovaćemo Vas kako pravilno da informišete i upozorite svoje radnike.

Za sigurnost izračunajte sigurnosnu udaljenost

Kako biste sačuvali Vašu mašinu, nije dovoljno samo instalirati sigurnosni uređaj. Uvijek bi trebalo izračunati sigurnosnu udaljenost. Kontaktirajte nas, kako biste osigurali pravilan proračun. Također Vam možemo pomoći da odredite ili izmerite vrijeme zaustavljanja Vaše mašine.

Pored osnovnih bezbjednosnih funkcija kao što su: hitno zaustavljanje, pokretanje i ponovno pokretanje, sprječavanje neočekivanog pokretanja i zadržavanje u radu; možemo Vam pomoći i da ostvarite složenije sigurnosne funkcije kao što su: bezbjedno ograničena brzina, bezbjedno ograničena pozicija, isključenje zvuka, zatamnjenje, smanjena rezolucija…

Izaberite proizvod iz različitih grupa

U našem širokom asortimanu opreme za sigurnost mašina možete pronaći uređaje kao što su :

dugmad za hitno zaustavljanje, sigurnosni prekidači sa odvojenim aktuatorima sa ili bez zaključavanja štitnika, dvoručne kontrole, sigurnosni profili/prostori/branici i prekidači sa šarkama.

nudimo širok spektar elektrooptičkih sigurnosnih uređaja kao što su: sigurnosne zavjese, sigurnosne rešetke i bezbjednosni laserski skeneri.

nudimo sigurnosne relejne module i širok spektar sigurnosnih programabilnih kontrolera, odnosno sigurnosnih PLC-ova, sa integrisanim Profinet fieldbus-om i Profisafe-om.

kliknite ovdje i pogledajte cijeli asortiman sigurnosne opreme

Kliknite ovdje

Pročitajte najnovije vijesti o sigurnosnoj opremi

Pretplatite se na naš newsletter!