Tasteri

renomiranih proizvođača

Tasteri prenose operaciju pritiska operatera na stroj. Omogućuju vam da pokrenete ili zaustavite svoje strojeve ili procese i time podržavaju upravljanje nad sistemom.

Imate pitanja za nas?

Tasteri vrhunske kvalitete za pouzdano upravljanje

Schmersal tasteri

Možemo vam ponuditi široki izbor tastera (također poznatih kao tasteri prekidači). Nudimo kompaktne (sve u jednom), kao i izdržljive i isplative modularne tipove tastera. Neki tasteri također imaju visoku razinu pouzdanosti kontakata postignutu upotrebom samočistećih pomoćnih kontakata prikladnih za elektroničke sklopove.

Možete birati između vrhunskih proizvoda renomiranih tvrtki:

Želite kupiti naše tastere?

Upotreba  tastere u raznovrsnim aplikacijama

Mnogobrojni strojevi i uređaji olakšavaju živote ljudi, posebno u industrijskim okruženjima. Ali za upravljanje strojevima u industrijskim primjenama potrebna su sučelja čovjek-stroj i u tom slučaju tasteri mogu pronaći svoju primjenu. Tasteri koji su ergonomski za rukovanje i pružaju transparentnost i informacije u sučelju čovjek-stroj jedan su od ključnih preduvjeta za pojednostavljenu, učinkovitu proizvodnju.

Ručno aktiviranje ovih uređaja pokreće ili zaustavlja radne sekvence i funkcionalne procese čak i u ekstremnim uvjetima kao što su mraz, prašina ili vrućina. Kao poveznica između čovjeka i stroja tasteri se koriste, primjerice, u proizvodnim pogonima na upravljačkim pločama operatera, na pokretnim trakama, u konstrukciji dizala, na upravljačkoj ploči brodova, u kokpitu industrijskih vozila itd.

Benedict tasteri upotreba

Dostupan je veliki broj različitih tipova tastera

BENEDICT različiti tasteri

Dostupni su različiti tipovi tastera, od kojih svaki ima različitu funkciju, npr.:

Plosnati tasteri imaju aktuator poravnat s kućištem, tako da operater mora pritisnuti upravljački dio izravno, pod pravim kutem. Zato ih možete učinkovito koristiti kao gumbe za pokretanje, koji moraju biti zaštićeni od slučajnog aktiviranja.

Izdignuti tasteri imaju aktuator podignut iznad kućišta. Ovo uvelike pojednostavljuje upravljanje, budući da ne morate postaviti prst okomito na aktuator da biste ga aktivirali. Izdignuti tasteri obično se koriste za vidljivije indikacije na upravljačkim i nadzornim pločama.

 

Gljivasti tasteri za isklop u nuždi imaju izbočene aktuatore koji se protežu izvan tijela i imaju veći promjer od standardnih tastera. Zbog svoje veličine i oblika bolje su vidljivi i lakše se aktiviraju. Zbog toga se najčešće koriste kao tasteri za zaustavljanje u nuždi.

Osvijetljeni tasteri uglavnom imaju ugrađene LED diode koje daju osvjetljenje željene boje. Budući da kombiniraju funkcije aktiviranja i osvjetljenja, njihovom ugradnjom štedite prostor (nije potrebna dodatna lampica) i smanjujete troškove.

Dvostruki tasteri spajaju dva aktuatora u istom kućištu i tako štede prostor i smanjuju vaše troškove. Neki modeli su dodatno osvijetljeni.

Odabir boje tastera

Svaka boja tastera ima jedinstveno značenje:

  • crvena boja označava “hitno stanje”; taster se aktivira u slučaju opasnosti
  • žuta boja označava neku “abnormalnost”; taster se aktivira u slučaju abnormalnog stanja
  • zelena boja označava “normalno” stanje; taster se za pokretanje normalnog stanja/uvjeta
  • plava boja nam kazuje da je nešto “obavezno”; taster se aktivira za stanje koje zahtjeva obaveznu akciju
  • bijeloj boji nije dodijeljeno specifično značenje; taster se aktivira za pokretanje općih funkcija, osim za zaustavljanje u slučaju nužde
  • crnoj boji nije dodijeljeno specifično značenje; taster se aktivira za pokretanje općih funkcija, osim za zaustavljanje u slučaju nužde
Benedict push button colours

Glavni dijelovi tastera

BENEDICT glavni dijelovi tastera

U slučaju modularne izvedbe sa sastavnim dijelovima, tasteri se sastavljaju po principu LEGO kocki, tako da po potrebi možete brzo i jednostavno međusobno zamijeniti pojedine dijelove. U slučaju kompaktnog dizajna, komponente su povezane i ne dopuštaju djelomičnu zamjenu.

  • Aktuator, koji je potrebno pritisnuti da taster ili prekidač proradi.
  • Pomoćni kontakt koji kao vodljivi dio tastera uspostavlja ili prekida strujni krug. Strujni krug je uspostavljen u stanju “ON” i prekinut u stanju “OFF”. Aktiviranjem aktuatora mijenja se stanje tastera.
  • Kućište kontakta, koje okružuje kontakt. Blokovi se montiraju na stražnju stranu aktuatora pomoću držača.
  • Kućište lampice, u kojoj svijetli lampica koja dobiva odgovarajući signal.

Pročitajte najnovije vijesti

Pretplatite se na naš newsletter!