EX Sigurnosne Barijere

renomiranih svjetskih proizvođača

EX sigurnosne barijere (izolacijska pojačala) prenose signale sa svojstveno sigurnog upravljačkog kruga na nesvojstveno siguran krug aktivnog kruga. S galvanskom izolacijom onemogućuju električnu vodljivost između dva kruga i tako štite vaše električne krugove u području opasnosti od eksplozije.

Imate pitanja za nas?

Prenesite svojstveno sigurne signale s EX sigurnosnim barijerama

EX Sigurnosne Barijere

Koristite EX sigurnosne barijere svugdje gdje digitalni ili analogni signali moraju biti galvanski izolirani i obrađeni ili vam je potrebno galvanski izolirano napajanje s ograničenom strujom i naponom.

Nudimo vam širok raspon funkcija, dizajna i verzija proizvoda za izolaciju, pripremu, transformaciju, obradu, pretvorbu i koordinaciju digitalnih i analognih signala u procesima upravljanja i automatizacije. Različiti dizajni zadovoljavaju najviše industrijske standarde i pružaju vam fleksibilnost u planiranju, izgradnji i proširenju vašeg industrijskog pogona.

Vrhunska samosigurna izolacijska pojačala za vas proizvode vodeće svjetske tvrtke:

Želite kupiti naše EX sigurnosne barijere?

Zaštitite svoje strujne krugove

EX sigurnosne barijere napajaju senzore u opasnom području, primaju proporcionalnu struju od njih, pretvaraju digitalne ulazne signale u izlazne signale, pojačavaju ih i zatim prenose pojačane sklopne signale na upravljački uređaj. Mogu spojiti signale do zone 0/Div. 1 kako bi se ograničila energija u određenom području i time osiguralo da ne dođe do eksplozije.

Budući da su ovi uređaji dizajnirani za širok raspon napona između 20-250 VAC/20-125 VDC, mogu se spojiti na bilo koju industrijsku mrežu. Ovo uvelike pojednostavljuje vaš odabir uređaja, kontrolu inventara i upravljanje rezervnim dijelovima.

Izolacijska pojačala ne samo da vam pružaju dovoljnu rezervu snage i pouzdanu zaštitu od podnapona ili prenapona, već ispunjavaju i najviše zahtjeve zaštite od eksplozije.

Provjerite mnoge prednosti Ex sigurnosnih barijera

EX Sigurnosne Barijere

EX barijere će vas impresionirati svojom prilagodljivošću i jednostavnošću korištenja jer imaju samo dva priključka za napajanje (za AC ili DC).

Ex izolacijska pojačala imaju priključne terminale koji se mogu ukloniti. To pojednostavljuje planiranje, modificiranje i održavanje vaših instalacija. Osim lakše instalacije, na ovaj način sprečavate greške u ožičenju prilikom promjene uređaja i smanjujete troškove instalacije.

Dostupne su barijere s vijčanim i opružnim stezaljkama. Muški konektori su kodirani kako bi se izbjeglo pogrešno spajanje na strujni krug.

Različite serije EX sigurnosnih barijera siguravaju izolaciju, kondicioniranje, obradu, konverziju i usklađivanje digitalnih i analognih signala, imaju kompaktni dizajn koji štedi prostor. Budući da se ovi tanki i višekanalni uređaji mogu instalirati izravno jedan do drugoga, štedite dragocjeni prostor u svom upravljačkom ormariću. Unatoč svojoj kompaktnosti, uređaji zadržavaju pouzdanost i visoku razinu jednostavnosti korištenja.

Serije Ex barijera dizajnirane su za montažu na DIN šinu, ali se također mogu jednostavno vijcima pričvrstiti na montažnu ploču. Uređaji se mogu instalirati okomito ili vodoravno u nizu.

Kako bi vam Ex barijere omogućile što lakše obavljanje svakodnevnih zadataka, njihov raspon funkcija mora odgovarati potrebama vaših aplikacija. Kako bismo zadovoljili sve vaše zahtjeve za rukovanje, pokretanje i dijagnostiku, nudimo vam u našem širokom asortimanu proizvode s različitim načinima rada. Možete birati između kompaktnih verzija, uređaja koji se mogu podešavati s intuitivnim izbornikom, modula s praktičnim podešavanjem parametara i dijagnostikom, sve do FDT/DTM uređaja.

Sve Ex barijere imaju vlastite sigurne ulazne i izlazne krugove i odobrene su u skladu s novom okvirnom direktivom 94/9/EC koja se odnosi na opremu i zaštitne sustave, za korištenje u potencijalno eksplozivnim atmosferama.

Izolacijska izolacijska pojačala koriste se kao EX pridružena oprema. Njihove priključne stezaljke namijenjene su za spajanje intrinsično sigurnih signala.

Iskoristite prednosti rješenja prilagođenog svakom zahtjevu

Širok raspon različitih Ex sigurnosnih barijera daje vam fleksibilnost i svestranost koja vam je potrebna za stvaranje prilagođenih rješenja. Kompaktan dizajn, fleksibilni načini rada i konfiguracije, kao i širok raspon funkcija za izolaciju, transformaciju, obradu, pretvorbu i koordinaciju digitalnih i analognih signala u 1- do 4-kanalnim verzijama barijera to vam omogućuju.

Ex izolacijska pojačala (isolating amplifiers) prikladna su za opću upotrebu i pokrivaju cijeli niz zadataka visokih performansi. Nije važno koristite li ih: za standardne ili prilagođene primjene, za jednostavne ili složene zahtjeve, s ručnim podešavanjem ili programiranjem na računalu, s indikacijom statusa ili diferenciranim dijagnostičkim funkcijama.

Koristite izolacijska pojačala u širokom rasponu primjena

Tipične aplikacije EX sigurnosnih barijera

Tipične primjene za korištenje izolacijskih pojačala:

  • praćenje rada uređaja u pogonima: npr. pumpe, pogoni, kotlovi,
  • kontrola kritičnih aplikacija: npr. u lakirnicama, plinovodima, naftovodima itd.,
  • povezivanje sigurnosnih uređaja sa sustavima upravljanja.

Industrije:

  • kemijska,
  • petrokemijska,
  • farmaceutska,
  • hrane i pića,
  • otpadnih voda,
  • proizvodnja čelika i
  • mnoge druge.

Pročitajte jednu od priča o uspjehu korištenja EX barijera

Wilhelm Niemann Maschinenfabrik instalirao je izolacijska pojačala koja štede prostor i pojačala za mjerenje temperature iz Turckove serije sučelja IMX12. Ova pojačala šalju signale upravljačkih prekidača u postrojenje i prenose intrinzično sigurne digitalne i analogne ulazne signale.

Tvrtka proizvodi miješalice i mlinove za industriju boja i lakova te kemijsku industriju. Njihovi kupci koriste proizvode gotovo isključivo u potencijalno eksplozivnim područjima.

Tvrtka proizvodi tri osnovna tipa strojeva za taljenje, ali ih povezuje zajednička značajka – korištenje u potencijalno eksplozivnim područjima. Pročitajte više

Primene EX izolacionih prekidačkih pojačivača

Pročitajte najnovije vijesti

Pretplatite se na naš newsletter!