Optoelektronska sigurnosna oprema

vrhunskih proizvođača

Optoelektronska sigurnosna oprema koristi sistem izvora svjetlosti i kontrola koje prekidaju radni ciklus mašine kako bi zaštitila radnike i mašine od različitih opasnosti na radu. Za razliku od ograda i vrata, ne stvara ograničenja tokom rukovanja materijalom ili transportom i pruža bolji pregled u radnom krugu mašine. Optoelektronska sigurnosna oprema je Vaš prvi izbor za maksimiziranje produktivnosti postrojenja.

Imate pitanja za nas?

Osigurajte najviši stepen zaštite

Naša široka ponuda optoelektronske sigurnosne opreme u potpunosti pokriva zahtjeve zaštite opasnih tačaka, zaštite pristupa i zaštite opasnih područja. Na taj način možete izbjeći različite rizike, od smrtonosnih nesreća i ozljeda zaposlenika do skupih odgoda prilikom kvara mašina.

Izaberite kvalitetnu opremu proizvođača:

Želite kupiti našu optoelektronsku sigurnosnu opremu?

Izaberite iz široke ponude optoelektronske sigurnosne opreme

Bez obzira trebate li samo jedan uređaj ili optimalno usklađen sistem, u našoj ponudi optoelektronske sigurnosne opreme sigurno ćete pronaći odgovarajuće i učinkovito rješenje:

Sigurnosne svjetlosne zavjese su elektroosjetljivi zaštitni uređaji sa 5 ili više svjetlosnih zraka. Oni štite radnike i mašine od opasnosti stvaranjem senzorske ravnine koja štiti pristup opasnom dijelu mašine.

Sigurnosne svjetlosne barijere su sigurnosni svjetlosni uređaji sa samo jednim svjetlosnim snopom. Oni vam nude ekonomično i vrlo pouzdano sigurnosno rješenje.

Sigurnosne svjetlosne matrice su elektroosjetljivi zaštitni uređaji sa 2-4 svjetlosne zrake. Ako se jedna ili više zraka poremeti ili prekine, mašina ili sistem se zaustavlja.

Sigurnosni laserski skeneri univerzalni su i svestrani uređaji za vaše sigurnosne zadatke. Oni će se pobrinuti za čuvanje opasne zone, čuvanje pristupa ili čuvanje mjesta rada.

Sigurnosni radarski skeneri univerzalni su i svestrani uređaji za vaše sigurnosne zadatke. Oni će se brinuti o zaštiti opasnog područja, zaštiti prilaza ili zaštiti radnog mjesta.

Također nudimo veliki izbor dodataka za laserske skenere i svjetlosne zavjese, koji su neophodni za pouzdan rad vaših optoelektronskih sigurnosnih uređaja. Nudimo zaštitna kućišta, ogledala, prigušivače vibracija, pretvarače sabirnica, reflektirajuće svjetlosne barijere, hardver za montažu, alat za lasersku kalibraciju, razdjelnike sa vratima, konektore, konfiguracijski softver i još mnogo toga.

Optoelektronska oprema za bezbednost mašina

Otkrijte objekte različitih veličina

Kako bi se učinkovito detektirali objekti različitih veličina u opasnom području, dostupne su svjetlosne matrice i zavjese različitih rezolucija. Pri odabiru vodite se pravilom: što je manji razmak između dvije susjedne svjetlosne zrake, to je detekcija optoelektroničkog sigurnosnog uređaja tačnija.

Različite vrste sigurnosnih svjetlosnih matrica i zavjesa također Vam nude mogućnost ugrađenog upravljačkog modula sa sprečavanjem pokretanja/ponovnog pokretanja i nadzorom kontaktora. Dostupne su Vam i dodatne funkcije svjetlosne zavjese, npr. mogućnost privremeno dopuštenog pristupa (muting), mogućnost gašenja odabranih zraka (blanking), te mogućnost kaskadiranja (cascading).

Dopustite nam da vam pomognemo odabrati najbolje sigurnosno rješenje

Pri izboru i pravilnom korištenju najprikladnije optoelektronske sigurnosne opreme potrebno je voditi računa o zahtjevima normi i o karakteristikama opreme (osjetljivost detekcije, domet itd.). Učinkovitost zaštite mora biti u skladu sa procjenom rizika koja se mora provesti u fazi planiranja i projektiranja. Pri tome se uzimaju u obzir važni čimbenici kao što su npr. okolina, mašina i performanse.

Dopustite nam da Vam našim iskustvom pomognemo odabrati najprikladniju opremu za Vaše potrebe. Samo na taj način moći ćete razviti cjelovito sigurnosno rješenje za svoje mašine i time zaštititi svoje zaposlenike i proizvodnju.

Optoelektronska oprema za bezbednost mašina

Koristite optoelektronsku sigurnosnu opremu u raznim primjenama

Optoelektronska oprema za bezbednost mašina aplikacija

Optoelektronska sigurnosna oprema može se koristiti u:

  • mašinama na električni pogon,
  • mehaničkim presama za obradu metala, plastike, kože, kamena i gume, u prerađivačkoj industriji,
  • mašinama za savijanje i rezanje,
  • mašinama za bušenje kože, tekstila i plastike,
  • robotskim stanicama i stanicama za zavarivanje,
  • mašinama za tiskanje i brizganje,
  • transportnim sistemima,
  • utovarivačima paleta,
  • tehnologiji obrade i skladištenja materijala,
  • mnogim drugim mjestima.

Pročitajte najnovije vijesti

Pretplatite se na naš newsletter!