Sigurnosne svjetlosne zavjese za prostorno ograničene primjene

Sigurnosne svjetlosne zavjese MLC 530 SPG kompanje Leuze, sa funkcijom Smart Process Gating, alternativa su koja štedi prostor za sprječavanje nekontroliranog pristupa pokretnim trakama. Iskoristite prednosti pouzdane, inovativne tehnologije koja radi bez isključivanja senzora.

Osigurajte zaštitu radnika bez ometanja prijevoza robe

Inovativne sigurnosne svjetlosne zavjese  MLC 530 SPG, sa funkcijom Smart Process Gating, omogućuju kombinaciju kontrole procesa i sistema. S ovim pouzdanim rješenjem kompanije Leuze spriječite pristup radnika opasnom području bez ometanja prijevoza robe.

Budući da sigurnosne zavjese MLC 530 SPG ne zahtijevaju dodatne senzore za aktiviranje isključivanja zvuka, priuštite sebi posebno kompaktan dizajn izlaznih stanica koje štede prostor.

Želite kupiti našu Opremu za sigurnost mašina?

Sigurnosne svjetlosne zavjese imaju puno prednosti

MLC 530 SPG sigurnosne svjetlosne zavjese Leuze

Sa zavjesama MLC 530 SPG možete osigurati zaštitno polje od 150-3000 mm, uz rezoluciju od 30/40/90 mm. Možete birati između zavjesa sa radnim dometom od 10 m ili 20 m.

Sa ovim zavjesama:

 • Štedite prostor; zavjese vam omogućuju da dizajnirate izuzetno kompaktan sistem koji štedi prostor, jer vam nisu potrebni dodatni senzori za aktiviranje isključivanja zvuka,
 • Osiguravate pouzdanost; prolaz robe duž transportnog sistema je izuzetno pouzdan, čak i kada je teret nepotpun ili se mijenja,
 • Uštedite vrijeme; lako možete sami postaviti poravnanje senzora,
 • Optimalno zaštitite radnike; budući da se isključivanje aktivira isključivo putem signala iz kontrolera, namjerno varanje slijeda isključivanja gotovo je nemoguće.

Saznajte kako koristiti funkciju SPG

Smart Process Gating (SPG) omogućava premošćivanje opasnog područja bez dodatnih senzora za isključivanje.

Uz Smart Process Gating, funkcija isključivanja zvuka aktivira se pod dva uslova:

 1. zavjesa mora primiti signal od PLC-a za početak isključivanja zvuka,
 2. roba koja se prevozi mora prekinuti zavjesu u odgovarajućem vremenskom intervalu.
SPG funkcioniranje

Iskoristite sigurnosne svjetlosne zavjese na pokretnim trakama

MLC 530 SPG sigurnosne svjetlosne zavjese aplikacija

Zaštitite pristup sistemima za transport paleta

U sistemima transporta paleta, kada je ljudima onemogućen pristup opasnom području, mora se osigurati nesmetan transport robe.

Sa MLC 530 SPG sigurnosnim svjetlosnim zavjesama možete ispuniti oba zahtjeva u isto vrijeme. Budući da ne zahtjevaju dodatne senzore za prigušivanje, izlazne stanice mogu se dizajnirati na posebno kompaktan način koji štedi prostor.

Zaštitite pristup u pogonima za proizvodnju vozila

U pogonu za proizvodnju vozila samo karoserije automobila moraju moći nesmetano proći u opasnu zonu, a ljudi tamo ne smiju imati pristup. Stoga je potrebno pažljivo pratiti položaj krila zaokretnih vrata kroz koja se kreću tijela.

Rješenje koje štedi prostor MLC 530 SPG ne zahtijeva dodatne senzore za utišavanje i osigurava visoku dostupnost i zaštitu od manipulacije. Funkcija djelomičnog utišavanja u pogonima za proizvodnju vozila osigurava detekciju zatvaranja krila vrata (u prisutnosti osobe) unatoč aktivnom utišavanju na zastoru.

MLC 530 SPG sigurnosne svjetlosne zavjese aplikacija

Želite li saznati više?

MLC 530 SPG Leuze

Popunite obrazac i očekujte naš skori odgovor.

  Pretplatite se na naš newsletter!

   Ne propustite druge povezane vijesti