Sigurnosni barkod sistem pozicioniranja FBPS

Sigurnosni sistem pozicioniranja barkoda FBPS proizvođača Leuzea, zahtijeva samo jedan senzor za brzu i sigurnu detekciju pozicije!

Brza i sigurna detekcija pozicije

Sigurnosni sistem barkod pozicioniranja FBPS proizvođača Leuze, je prvi u svijetu sistem koji zahtijeva samo jedan senzor za brzu i sigurnu detekciju pozicije. Povezuje se sa sigurnsnom jedinicom za evaluaciju (npr. frekventni pretvarač) preko dva SSI interface-a i prikladan je za aplikacije do e nivoa sigurnosti (PL e).

Zbog toga omogućuje iznimno jednostavnu implementaciju sigurnosnih funkcija, kao i smanjeno vrijeme potrebno za ugradnju i servisiranje.

Želite kupiti našu opremu za identifikaciju?

Prednosti sigurnosnog sistema za pozicioniranje

Sigurnosni sistem pozicioniranja barkodova
 • Sigurna detekcija položaja sa samo jednim uređajem sa nivoom sigurnosti PL e.
 • Pouzdan rad uz istovremeno čitanje nekoliko kodova
 • Iznimno jednostavna implementacija sigurnosnih funkcija
 • Male dimenzije
 • Brz odziv greške (10 ms)
 • Izuzetno robusna, mehanički otporna i UV otporna barkod traka
 • Jednostavna ugradnja i integracija zahvaljujući širokom radnom opsegu (50-170 mm) i inovativnom konceptu pričvršćivanja

Upotreba FBPS-a na brzim dizalicama za slaganje

Jedna od mnogih upotreba FBPS sistema za pozicioniranje je sigurno otrkivanje položaja na dizalicama. Za potrebe sigurnog pozicioniranja i praćenja brzine, npr. tokom održavanja, potrebna je detekcija sigurnog položaja.

Nakon što se utvrde opasnosti koje su prisutne u sistemu, te potreban nivo izvodljivosti sa odgovarajućom procjenom rizika, FBPS osigurava otkrivanje položaja sa samo jednim uređajem. Ovaj sigurnosni sistem pozicioniranja barkoda zadovoljava zahtjeve PL e/SIL 3 i čini implementaciju sigurnosnih funkcija posebno jednostavnom.​

Sigurnosni sistem pozicioniranja barkodova Leuze aplikacija

Najvažnije karakteristike sistema za pozicioniranje bar kodova

FBPS Leuze, otkrijte poziciju sa jednim uređajem do PLe

Pozicioniranje sa jednim uređajem, do PLe

FBPS sistem omogućava brzu i sigurnu detekciju položaja sa samo jednim uređajem. Ovaj uređaj je povezan sa sigurnom jedinicom za evaluaciju preko dva SSI interfejsa.

Nadalje, uređaj već ispunjava zahtjeve za PL e/SIL 3. Kao rezultat toga, sigurnosne funkcije se mogu implementirati izuzetno lako, a vrijeme i trud potrebni za instalaciju i servis su smanjeni.​

Detekcija brzih pokreta

Bar kod sistem za pozicioniranje je idealan za detekciju položaja u Vašim aplikacijama koje karakterišu brzi pokreti, npr. na dizalicama za slaganje.

U te svrhe FBPS ima brz odziv na greške – samo 10 ms. To omogućava optimizaciju krive brzine i performansi upravljanja.​

FBPS Leuze, otkrijte brze pokrete
FBPS Leuze, obezbedite pouzdan rad

Osigurava pouzdan rad

FBPS radi izuzetno pouzdano, jer svaka operacija skeniranja čita nekoliko kodova istovremeno, omogućavajući softveru da odredi tačnu poziciju. Zbog dijagonalne putanje snopa skeniranja i kretanja uređaja, svaki kod se skenira u različitim tačkama. Na ovaj način se sprječavaju greške u očitavanju uzrokovane lokalnim zaprljanjem ili oštećenjem.​

Također samoljepljiva plastična traka za bar kod je optimizirana za upotrebu u industrijskim okruženjima. Otporan je na UV zračenje, izuzetno mehanički izdržljiv, dok se ispisane vrijednosti položaja lako čitaju i pojednostavljuju rukovanje.

Brza i laka montaža

Promišljen koncept pričvršćivanja FBPS-a sa sistemom za brzu izmjenu osigurava jednostavnu montažu uređaja. FBPS je sigurno montiran na držač stezaljke pomoću opreme za montažu. Ovaj koncept štedi Vaše vrijeme tokom instalacije i omogućava vam da brzo promijenite uređaj ako je potrebno servisiranje.

Zahvaljujući širokom radnom opsegu 50-170 mm, lako ćete integrirati FBPS u postojeće sisteme.​

FBPS Leuze, ispravno i brzo montiranje

Želite saznati više?

Sigurnosni sistem pozicioniranja barkodova Leuze

Popunite formu i javićemo Vam se u najkraćem mogućem roku.

  Pretplatite se na naš newsletter!

   Ne propustite druge povezane vijesti