Rješenje implementacije RFID čitača u industriji

Tipteh tim je prihvatio izazov i uspješno relizovao projekt implementacije RFID čitača u industrijski proces. Očitanjem RFID taga uspjeli smo greške operatera u proizvodnji svesti na minimum.

Rješenje iplementacije RFID čitača za otklanjanje grešaka

Tipteh je sa radošću prihvatio projekt i uspješno odgovorio na zadatak našeg uvaženog klijenta, koji surađuje sa renomiranim proizvođačima automobila. Klijent je na nas uputio zahtjev za realizaciju projekata implementacije RFID čitača u industrijski proces.

Zadatak Tipteh tima je bio omogučiti očitanje RFID taga sa svakog od predmetnih modula (naslonjača za ruku u automobilima). Time operater prije postavljanja kožne navlake na naslonjač može provjeriti da li je na njega postavljen pravilan RFID tag, odnosno da li RFID tag odgovara kožnom uzorku koji je u izradi.

Na taj način smo spriječili neželjeno postavljanje kožnog uzorka na predmetni modul za koji on nije predviđen. Time  smo greške operatera sveli na minimum.

Praktična implementacija RFID čitača 1

Želite kupiti našu opremu za identifikaciju?

Provjerite realizovan projekat implementacije RFID čitača

Na videu možete pogledati realizovani projekat.

Komponente za realizaciju projekta

Za izradu ove aplikacije koristili smo TURCK RFID skener TN-UHF-Q300-EU-CDS zajedno sa UNITRONICS V700 PLC-om, te AUER zvučnom i svjetlosnom signalizacijom.

Ukoliko Vam je potrebna RFID oprema ili želite saznati više informacija u vezi iste, možete se obratiti našem stručnom timu inženjera koji će rado saslušati Vaše zahtjeve i pomoći Vam pri odabiru opreme ili izrade idejnog rješenja.

Želite saznati više?

Praktična implementacija RFID čitača 2

Popunite formu i javićemo Vam se u najkraćem mogućem roku.

    Pretplatite se na naš newsletter!

      Ne propustite druge povezane vijesti