Čitač kodova baziran na kamerama

Leuze-ov čitač kodova DCR200i je dizajniran za brzo i pouzdano otkrivanje i identifikaciju 1D i 2D barkodova, složenih kodova i DataMatrix kodova. Odlikuje se izuzetnom brzinom čitanja, pošto objekat sa šifrom može da se kreće brzinom do 6 m/s. Razvijen je na bazi kamere za brzo i efikasno čitanje koda, posebno u ambalažnoj industriji, automatizaciji i robotici.

Čitajte kodove brzo, pouzdano i sa lakoćom

Pored brzine, Leuze-ov čitač kodova DCR200i također karakteriše jednostavno pokretanje, rad i održavanje. Praćenje Vaših proizvoda bez razmaka od proizvodnje do kupca postaje sve relevantnije.

Bilo da se radi o upravljanju alergenima u prehrambenim proizvodima, provjerama u farmaceutskoj industriji, provjeri etiketa za otpremu u industriji ambalaže ili provjeri kvaliteta proizvoda u elektronskoj industriji – osnovni sastojak je brza i pouzdana identifikacija 1D i 2D kodova.

Želite kupiti našu opremu za identifikaciju?

Optimalno identifikujte, pratite i kontrolišite

DCR200i čitač koda Leuze, aplikacija

Novi čitač dvostrukog koda DCR200i kompanije Leuze Electronic, kombinuje lako rukovanje i visoke performanse čitanja – čak i sa zahtjevnim zadacima čitanja i na taj način podržava:

  • Identifikaciju – obezbjeđivanje da je etiketa odštampana sa kodom proizvoda/barkodom i/ili Data Matrix kodom.
  • Track and trace – sljedivost sastojaka i upakovanih proizvoda tokom proizvodnje.

Integrišite čitač za nekoliko minuta

DCR200i čitač barkodova ne zahtjeva nikakve spoljne aplikacije za upravljanje i kontrolu. Specijalno integrisan u alatku WebConfig vodi Vas brzo i lako kroz proces podešavanja i pojednostavljuje puštanje u rad.

Možete pustiti čitač kodova u rad za samo tri minuta. Za jednostavne aplikacije, DCR 200i se također može podesiti za zadatak čitanja bez računara koristeći samo dva dugmeta na uređaju i aplikaciju za smart telefon.

Pouzdano detektujte objekat pri velikim brzinama

Visoke performanse čitanja i snažno LED osvjetljenje čitača kodova DCR200i omogućavaju dobar rezultat čitanja čak i pri velikim brzinama objekata ili djelimično oštećenim kodovima. Čitač je dostupan sa tri različita sočiva, što nam omogućava da čitamo kodove na udaljenosti od 40 mm do 360 mm.

Refleksije smetnji mogu biti smanjene zahvaljujući izmenjivim polarizacionim filterima i difuzorskim folijama.

Komunicirajte kroz različite protokole

Pored Ethernet veze, čitač kodova DCR200i također podržava RS232 i RS422 industrijske protokole za prenos podataka. Također možete komunicirati preko PROFIBUS-a, PROFINET-a, EtherCAT-a. Postoje 4 digitalna ulaza i izlaza za aktiviranje ili određivanje statusa čitača.

Za zahtjevna okruženja dostupan je model od nerđajućeg čelika sa nivoom zaštite IP69K / IP67, koji je također otporan na sve vrste agresivnih sredstava za čišćenje.

DCR200i čitač koda Leuze, komunikacija

Čitač koda DCR200i u praksi

DCR200i čitač koda Leuze, aplikacija

Provjera koda u proizvodnji elektronike

DCR200i čitač koda Leuze, aplikacija

Inspekcija transportnih etiketa u transportnim i skladišnim sistemima

DCR200i čitač koda Leuze, aplikacija

Inspekcija koda na farmaceutskim pakovanjima

DCR200i čitač koda Leuze, aplikacija

Inspekcija etiketa u prehrambenoj industriji

Želite saznati više?

DCR200i čitač koda Leuze

Popunite formu i javićemo Vam se u najkraćem mogućem roku.

    Pretplatite se na naš newsletter!

      Ne propustite druge povezane vijesti