Industrijske kamere

renomiranih proizvođača

Industrijske kamere su nezamjenjiv, pouzdan i robustan izbor za automatizaciju proizvodnje. One su temelj mašinskog vida jer hvataju važne informacije, pohranjuju ih i arhiviraju. Na temelju informacija o slici softver može donositi odluke. Korištenjem industrijskih kamera možete poboljšati kvalitetu i performanse svoje proizvodnje, smanjiti troškove proizvodnje i povećati zadovoljstvo kupaca.

Imate pitanja za nas?

Prikupite podatke vrhunskim industrijskim kamerama

Leuze Industrijske kamere CNC mašine

U industrijskoj automatizaciji, industrijska obrada slike postaje nužan standard. Za dnevnu inspekciju milijardi proizvoda u hiljadama aplikacija širom svijeta, korištenje kamera postalo je neophodno za izvođenje raznih vrsta pregleda.

Izvrsna kvaliteta slike industrijskih kamera iz našeg asortimana odraz je dugogodišnjeg iskustva na području dizajna i proizvodnje kamera renomiranih svjetskih proizvođača:

Želite kupiti naše industrijske kamere za inspekciju proizvoda?

Iskoristite prednosti široke ponude kamera

Industrijske kamere iz naše ponude zadovoljavaju stroge standarde kvalitete i osiguravaju visoku učinkovitost i pouzdanost.

Na raspolaganju su Vam:

2D kamere (Area Scan Cameras) snimaju dvodimenzionalnu sliku određenog područja i univerzalne su kamere za širok raspon primjena.

Kamere za linijsko skeniranje snimaju sliku jednu po jednu liniju i posebno su prikladne za kontinuirane aplikacije velike brzine koje zahtjevaju visoku kvalitetu slike čak i pri jednostavnom osvjetljenju. One vam najviše pomažu u primjenama s objektima koji se brzo kreću, u iznimno detaljnim pregledima koji zahtjevaju mikrometarska mjerenja i u procesima sortiranja. Širok raspon dostupnih modela pokriva većinu zahtjeva u pogledu cijene i performansi. Korištenje linijskih kamera smanjuje troškove postavljanja i ukupne troškove sistema.

Mrežne kamere su robusne nadzorne kamere za vanjsku upotrebu ili nadzor zahtjevnih unutarnjih prostora. Ove IP kamere ističu se svojom iznimnom brzinom sličica u sekundi i visokom rezolucijom. Lako se postavljaju, pružaju iznimnu kvalitetu slike i visoku učinkovitost pri slabom osvjetljenju. To ih čini spremnim za svaku primjenu koju zamislite.

3D kamere za obradu 3D slike pružaju vam vrlo precizna mjerenja površinskih karakteristika koje premašuju mogućnosti tehnologije 2D snimanja. Koristite ih kada želite analizirati volumen, oblik ili 3D položaj objekata. One vam pomažu smanjiti ukupne troškove sistema i učinkovitije dizajnirati vaše 3D aplikacije. Možete ih koristiti za različite primjene, npr. proizvodnja dijelova za automobile i vozila, rješenja za pakiranje i obradu, industrijska robotika, proizvodnja elektronike, montaža i više.

Turck Industrijske kamere 1

Iskoristite industrijske kamere u raznim primjenama

Leuze Industrijske IP kamere 1

Industrijske kamere iz našeg portfolija imaju otpornost na prašinu i vodu, širok raspon radnih temperatura i napona napajanja. Budući da su prikladne za zahtjevna okruženja, možete ih koristiti za mnoge različite svrhe, npr. u: fabričkoj inspekciji i automatizaciji, transportnim sistemima, maloprodaji, kao i u medicini i prirodnim znanostima.

Industrijske kamere zajedno sa optikom, izvorom svjetlosti i bibliotekom naprednih alata za mašinski vid čine složeni sistem mašinskog vida (sistem za mašinski vid). Specifični zadaci sistema mašinskog vida vrlo su raznoliki: od odabira, postavljanja i sortiranja, otkrivanja grešaka i provjere nesimetrije, do mjeriteljstva i mjerenja. Ipak, sve aplikacije dijele važnu dodirnu tačku – korištenje automatiziranih procesa za prepoznavanje karakteristika.

Otklanjanje grešaka, provjera i praćenje pomoću sistema za mašinski vid

Sistemi mašinskog vida nezamjenjivi su u raznim industrijama, pomažući vam da poboljšate kvalitetu proizvodnje i izvedbu uklanjanjem grešaka, provjerom montaže i praćenjem informacija duž proizvodne linije. Na taj način možete optimizirati kvalitetu, smanjiti otpadne proizvode i povećati protok vaše proizvodnje.

  • Automobilska industrija: Najnovije tehnologije i moderni sistemi za obradu slike u automobilskoj industriji osiguravaju najviše standarde kvalitete.
  • Robotika: U robotici, sistemi za obradu slike odgovorni su za pružanje robotskog vida.
  • Industrija elektronike i poluvodiča: elektroničke komponente postaju sve kompaktnije uprkos ubrzanju proizvodnih linija. Ovi trendovi donose povećane zahtjeve za sisteme optičke kontrole.
  • Fotonapon: Sistemi digitalnih kamera podržavaju automatizaciju proizvodnih procesa i kontrolu kvalitete, čime se povećava učinkovitost.
  • Industrija hrane i pića: rastući zahtjevi za kvalitetom hrane i proizvodnim procesima sa sve kraćim ciklusima diktiraju nužnost korištenja kamera za osiguranje kvalitete.
  • Print: Kod printa je ključna brzina. Sistemi inspekcije sa kamerama za skeniranje linija osiguravaju dosljednu kvalitetu printa.
  • Farmaceutska industrija: Sistemi nadzora koji se temelje na kamerama osiguravaju usklađenost proizvoda sa visokokvalitetnim standardima i propisima.
Turck Industrijske kamere 2

Pogledajte neke praktične primjere

Leuze Industrijske kamere 2

Embedded tehnologije probijaju se u dijagnostiku i analitiku. Snažni su, štede prostor i jeftine su. Ako dodate umjetnu neuronsku mrežu (ANN), možete klasificirati bakterije u djeliću sekunde.

Basler i Data Spree razvili su precizno i ​​robusno rješenje za sortiranje voća u stvarnom vremenu. Sistem mašinskog vida temelji se na Baslerovoj Blaze TOF kameri i platformi za duboko učenje podataka Spree.

Kao jedan od vodećih proizvođača mašina za sortiranje, Pace Automation oslanja se na Cognexov mašinski vid kako bi osigurao 100% tačnost na proizvodnoj liniji za jednog od svojih ključnih kupaca.

BYD je najveći proizvođač baterija za mobitele na svijetu. Tokom proizvodnje, sastavljanja i rukovanja baterijskim pojasevima mogu se pojaviti različiti nedostaci (poderotine na površini, ogrebotine, slomljeni jezičci) koji smanjuju kapacitet baterije i uzrokuju curenje. Stoga se prije daljnje proizvodnje površina pojasa mora provjeriti bez kontakta. Naravno, tehnologija mašinskog vida bila je jedini mogući izbor za rješavanje ovog problema.

Pročitajte najnovije vijesti

  • Vision system solution 5GigE Basler

5GigE kamere Basler

Baslerove kamere GigE5 daju vam brzinu koju trebate, malu veličinu koju želite i cijenu kojoj ne možete odoljeti.

Pretplatite se na naš newsletter!