Modularno bijelo svjetlo In-Sight 2800 Deep Learning vision sistem

Cognex, lider u industriji vision inspekcijskih sistema, objavio je seriju vision sistema In-Sight 2800 Deep Learning. On stavlja snagu potpuno funkcionalnog vision sistema u paket koji se lako koristi i koji pokreće aplikacije za nekoliko minuta.

Primijenite Deep Learning

Deep Learning je veoma jednostavan za primjenu na proizvodnoj liniji. Uz korištenje EasyBuilder interfejsa – nije potreban računar ili programiranje, modularni vision inspekcijski sistem može se obučiti sa samo nekoliko slika kako bi se sve automatizovalo od:

  • jednostavne inspekcije prolaza ili ne prolaza do napredne klasifikacije,
  • kategorizacija i sortiranje.

Želite kupiti našu Opremu za mašinski vid?

Koristite EasyBuilder za složene aplikacije

Cognex EasyBuilder softver za konfiguraciju slike

In-Sight-ov EasyBuilder Vas vodi kroz proces razvoja aplikacije pomoću interfejsa “pokaži i klikni” koji pojednostavljuje čak i složen razvoj aplikacija.

Ovo omogućava brz preokret od dokaza koncepta do primjene.

Vaše prednosti

Dizajniran za seriju fabričke automatizacije omogućava proizvođačima svih veličina da:

Otkrijte male, suptilne greške uz optimizovano prepoznavanje.

Iskoristite postojeću radnu snagu i održavajte svoje linije glatko i brzo.

EasyBuilder ima optimizaciju slike i jednostavnu intuitivnu identifikaciju tačnih kombinacija pomoću nekoliko klikova na dugme.

In-Sight 2800 – Modularni Deep Learning vision sistem

Poboljšajte prepoznavanje pomoću osvjetljenja

Različiti primeri osvetljenja

Budite korak ispred konkurencije sa moćnim i fleksibilnim integrisanim osvjetljenjem.

Snimite slike u rezolucijama do 1440×1080 px bilo kog proizvoda u bilo kom okruženju. Zahvaljujući višebojnom osvjetljenju (crvena, zelena, plava i bijela), slike se snimaju na način koji maksimizira kontrast i osvjetljenje, bez obzira na boje, složenost ili uslove rada objekta.

Na slici možete vidjeti stvarni dio sa lijeve strane, crvena polja u centru – nejasne brojke, a plavo polje sa desne strane – jasni brojevi.

Provjerite modularnost i specifikacije

Modularni industrijski vision inspekcijski sistem nudi niz skalabilnih komponenti za sadašnje i buduće potrebe.

Sa komponentama koje se mogu mijenjati na terenu, vision inspekcijski sistem se može modifikovati kako bi se zadovoljila različita podešavanja aplikacije i prilagođeni zahtjevi. Ovo Vam omogućava da se brzo prilagodite novim dijelovima i pratite promjenljive zahtjeve.

In-Sight 2800 – Modularni Deep Learning vision sistem

Obezbjedite vrhunsku fleksibilnost

Cognex IS2800 aplikacije za ključnu upotrebu

Idite dalje od uspješne i neuspješne inspekcije sa klasifikacijskim rezultatima i regionima od interesa. Moćni alat ViDi EL Classifier identifikuje i sortira dijelove na osnovu više karakteristika, omogućavajući Vam da klasifikujete defekte u različite kategorije i pravilno identifikujete dijelove sa varijacijama. Pored mogućnosti da dodjelite više klasifikacija, možete da podesite više regiona od interesa da biste pregledali različite dijelove Vaše slike.

Neki primjeri aplikacija su: provjera zaptivki, provjeravanje prisutnosti, provjera PCB komponenti, otklone etiketa, provjera umetanja konektora i jednostavno osiguranje kvaliteta.

Želite saznati više?

Popunite formu i javićemo Vam se u najkraćem mogućem roku.

    Pretplatite se na naš newsletter!

      Ne propustite druge povezane vijesti