Micro-Epsilon laserski skeneri sa integracijskim adapterom

Micro-Epsilon je razvio scanCONTROL AIK adapter za brzu integraciju svojih laserskih skenera u Cognex VisionPro softver za strojeve za vizualnu inspekciju za 2D/3D analizu. To integratorima omogućuje brzo i jednostavno generiranje aplikacija mašinskog vida za sveobuhvatnu analizu proizvoda u proizvodnji i industrijskoj automatizaciji.

Laserski skeneri integrirani u Cognex VisionPro

Micro-Epsilon je predstavio scanCONTROL AIK (Acquisition Integration Kit) adapter koji je razvijen za integratore sistema. Omogućuje jednostavnu i brzu integraciju njihove moćne i cijenovno pristupačne serije laserskih skenera scanCONTROL u Cognex VisionPro vision softver putem Cognex AIK adaptera. Na taj način omogućuje generiranje brzih i pouzdanih aplikacija za mašinski vid.

Besplatni scanCONTROL AIK razvijen je u suradnji sa Cognexom i podržava sve trenutne scanCONTROL serije profilnih laserskih senzora: LLT25x0, LLT29x0, LLT30x0 i LLT30x2.

Ovdje je dostupno kratko video uputstvo koje pokazuje kako se brzo povezati i postaviti scanCONTROL senzore pomoću softvera Cognex VisionPro (u “Video Tutorials for Software: scanCONTROL AIK adapter”).

Želite kupiti naše Senzore?

Iskoristite moćan softver za 2D/3D analizu

VisionPro software Cognex

VisionPro moćan softver za 2D/3D analizu razvila je Cognex Corporation za postavljanje i implementaciju aplikacija za vizualnu inspekciju strojeva. Kombinuje 2D i 3D tehnologije za obavljanje širokog raspona funkcija od inspekcije do identifikacije i mjerenja, posebno u proizvodnji i industrijskoj automatizaciji.

Sa sofisticiranim unaprijed obučenim algoritmima za analizu slike, omogućava vam otkrivanje grešaka ili nepravilnosti u industrijskim proizvodima. Može precizno izmjeriti dimenzije, uglove i oblike proizvoda, te čak detektovati manja odstupanja kao što su ogrebotine, pukotine i slično. Uspoređivanjem komponenti sa zahtijevanim standardima osigurava se odgovarajuća kvaliteta tih komponenti.

Provjerite našu široku ponudu softvera za mašinski vid

Uz softver Cognex VisionPro, integratorima Micro-Epsilon profilnih laserskih senzora dostupni su i drugi alati za integraciju. Mogu koristiti Micro-Epsilonove SDK-ove za C/C++ i C# programske jezike ili koristiti integraciju putem standardnih GeniCam ili GigE Vision interfejsa.

Također su dostupni dodaci za LabVIEW, Zebra Aurora Vision Studio, Halcon ili druge alate za mašinski vid.

Micro-Epsilon scanCONTROL AIK Adapter za Cognex VisionPro

Laserski skeneri – iskoristite prednosti visokih performansi

laserski skener Micro-Epsilon

Profilni laserski skeneri tvrtke Micro-Epsilon među profilnim su senzorima sa najboljim performansama na svijetu u smislu tačnosti mjerenja i brzine. ScanCONTROL senzori profila ne zahtijevaju vanjski kontroler. Oni su vrhunsko isplativo rješenje za beskontaktno otkrivanje, mjerenje i analizu profila na različitim ciljnim površinama u mnogim industrijskim primjenama.

Integrirana inteligencija u scanCONTROL SMART senzorskoj glavi jednostavno rješava raznovrsne zadatke mjerenja bez programiranja. ScanCONTROL COMPACT modeli bez integrisane inteligencije dostupni su integratorima za programiranje sa različitim programima mašinskog vida.

Laserski skeneri za širok spektar aplikacija

Pristupačni modeli scanCONTROL prikladni su za brojne industrijske primjene – pogledajte ih.

Možete odabrati aplikacije u mnogim industrijama prema:

  • materijalu (metali, drvo, plastika, guma, ostalo),
  • vrsti mjerenja (profil, 3D slika, širina, visina/korak, razmak, V-razmak, ivica, ugao, ljepak/zavar, žljebovi, površina, pozicija).

Ako želite, možemo vam pružiti više informacija za odabrane aplikacije.

skener profila Micro-Epsilon aplikacije

Želite znati više?

scanCONTROL laserski skeneri Micro-Epsilon

Ispunite kontakt obrazac i javiti ćemo vam se uskoro.

    Pretplatite se na naš newsletter!

      Ne propustite druge povezane vijesti