Sklopna oprema

vodećih proizvođača

Sklopna oprema se sastoji od komponenata koje Vam omogućavaju kontrolu, zaštitu i izolaciju Vaše električne opreme. Koristi se za isključenje opreme zbog obavljanja servisnog posla kao i za kontrolu druge opreme (monitoring kratkog spoja ili strujno preopterećenje neispravnog strujnog kola).

Neizostavni je dio svakog električnog sistema i istovremeno može da služi i za održavanje i servisiranje ispravnih električnih kola.

Želite naš katalog Dodatna oprema?

  Imate pitanja za nas?

  Kontrolišite svoju opremu

  Također, sklopna oprema nudi izolaciju kola od izvora napajanja i povećava dostupnost i pouzdanost Vašeg sistema omogućavajući kombinaciju jednog ili više izvora napajanja.

  Naš asortiman pokriva širok spektar proizvoda čiju opremu možete pronaći kod sljedećih vodećih kompanija na tržištu:

  Želite kupiti našu Razvodnu opremu?

  Visoko kvalitetna sklopna oprema koja će Vam služiti

  Sigurnosna sklopna oprema je dizajnirana da zaštiti aplikacije i Vaše zaposlene od opasnosti tokom rada.

  Grebenaste sklopke (Cam Switches) koriste se u skoro svim aplikacijama (kao motorni, glavni prekidači, sigurnosni ili samo kao kontrolni prekidači). Mogu se primjeniti za struje jačine od 10A pa sve do 1200A. Odlikuju se kompaktnim, prostorno-štedljivim dizajnom, aluminijskim vratilom i laserskim oznakama na terminalima otpornim na abrazije.

  Glavni i isključujući prekidači se koriste tamo gdje je potrebno postići visoku bezbjednost i visok strujni kapacitet. Zahvaljujući njihovom kompaktnom dizajnu i terminalima sa velikim poprečnim presjekom, mogu se iskoristiti u različitim primjenama. Odlike su im jačina struje koja ide i do 160A, veliki poprečni presjeci kablova, pomoćni kontakti, samočisteći kontakti i slično.

  Motorno zaštitni prekidači dostupni su u četiri veličine. Uloga im je da prekinu strujno kolo usljed nastanka strujnog preopterećenja. Mogu biti isporučeni u kombinaciji sa povezanim kontakterom i kao takvi se koriste za napajanje motora električnom energijom. Upotrebom specijalnih adaptera možete ostvariti željenu električnu i mehaničku vezu između motorno-zaštitnih prekidača i kontaktera.

  Ručni starteri motora štite Vaše električne motore od toplotnih preopterećenja, kratkih spojeva i grešaka u fazama. Također, posjeduju indikatore pozicije i zaštitu od automatskog resetovanja u kombinaciji sa prekidanjem usljed pada napona.

  Odaberite sklopnu opremu za Vaše potrebe

  Komandni tasteri zahvaljujući širokom izboru i modularnom dizajnu upravljačkih i signalnih jedinica omogućit će Vam uštedu vremena i smanjenje troškova. Osim toga, posredstvom samodržećih pomoćnih kontakata, postići ćete visok nivo pouzdanosti. Još neke od odlika su im IP67 stepen zaštite, kao i lasersko označavanje.

  Kontakteri su električni uređaji koji se koriste za uključivanje ili isključivanje električnog kruga. Koriste se u aplikacijama sa visokim strujnim kapacitetom, dok se releji koriste u aplikacijama za struju nižeg kapaciteta.

  Električne nožne pedale Vam omogućavaju ispunjavanje dodatnih kontrolnih zadataka. Izdržljive industrijske nožne pedale nude funkcionalnosti koje odgovaraju kako lakim, tako i najtežim uslovima rada. Namijenjene su i za sigurnosne aplikacije.

  Robusni prenosivi kontrolni paneli, opremljeni po mjeri, su dizajnirani za žičanu kontrolu zbog čega su pogodni za korištenje u standardnim i sigurnosnim aplikacijama.

  Kontaktirajte nas i mi ćemo pronaći odgovarajući proizvod za Vas.

  Kontaktiraj nas

  Pročitajte najnovije vijesti sklopne opreme

  Pretplatite se na naš newsletter!