Прекинувачи

од водечки производители на пазарот

Прекинувачи се компоненти кои служат да ја управуваат, заштитат, и изолираат Вашата електроопрема. Вие може да ги употребите и за да го исклучат напојувањето од Вашата опрема за да дозволите вработените да завршат работа и за да ги отстранат дефектите попатно.

Овие уреди се суштински заштитни делови во електричниот систем на Вашата апликација според начинот на кој прекинуваат кратки споеви и прекумерни струи додека го одржуваат во работа другиот непроменет дел од колото.

Ви треба помош? Дозволете да Ви помогнеме.

Контрола за Вашата опрема

Контролен панел

Прекинувачите обезбедуваат изолација на струјното коло од напојувањето, и ја подобруваат достапноста на Вашиот систем така што дозволуваат повеќе од еден извор на енергија за потрошувачите.

Нашето портфолио покрива широк опсег на производи и опрема од следните производители:

Сакате да набавите наши Прекинувачи?

Квалитетни прекинувачи кои долготрајно ќе Ве служат

Дизајнот на прекинувачите за безбедност има цел да ги штити Вашите вработени и апликации од разни работни опасности.

Вие може да ги користите нашите гребенести прекинувачи за скоро сите намени, како на пр.: моторни-, главни-, контролни-, или инструментни прекинувачи. Тие може да бидат имплементирани во апликации каде степенот на номинална термичка струја (Ith) изнесува помеѓу 10 [А] и 1200 [А]. Нивни карактеристики се: компактен просторен дизајн, алуминиумска погонска оска, и ласерски означени терминали отпорни на абење.

Главните- и разводните прекинувачи се користат во апликации кои бараат висока безбедност и струен носечки капацитет. Вие ќе бидете способни да создадете разновидни апликации благодарение на нивниот компактен дизајн и оклопни терминали за големи пресеци на кабли. Нивни карактеристики се: висок опсег на работна моќност до 160 [А], рачки со повеќе брави за висока безбедност, и самочистечки помошни контакти кои се погодни за електронски кола.

Вие може да пронајдете прекинувачи на струјни кола за моторна заштита во 4 големини со прекинувачки капацитет при краток спој. Тие може да бидат испорачани со поврзани контакти и употребени како моторни напојувачи без осигурувачи. Вие може да ја постигнете посакуваната електрична и механичка конекција помеѓу овие прекинувачи и контактите преку специјално дизајнирани адаптери.

Мануелните моторни стартери ќе ги заштитат Вашите електромотори од термичка преоптовареност, кратки споеви, и фазни дефекти. Тие доаѓаат со индикатори за позиција на прекинувач, како и заштита од автоматски рестарт во комбинација со поднапонска заштита.

Safety прекинувачи

Изберете совршен прекинувач за Вашата потреба

Контролен панел

Тастерите Ви овозможуваат заштеда на време и пари благодарение на модуларниот дизајн на нивните контролни и сигнални единици. Исто така, Вие ќе постигнете високо ниво на доверлив контакт благодарение на нивните самочистечки помошни контакти погодни за електронски кола. Дополнително, карактеристичен за нив е IP67 степенот на заштита, потоа можноста ласерски да бидат означени, и многу повеќе.

Контактори се прекинувачи кои вклучуваат или исклучуваат едно струјно коло. Тие се користат во високонапонски апликации за разлика од релеи кои се користат во нисконапонски апликации.

Електричните ножни педали Ви дозволуваат да ги исполните Вашите дополнителни контролни задачи. Издржливите индустриски ножни педали нудат функции кои се прилагодени за нормални, сурови, или опасни работни услови.

Нашите робусни и опремени по Ваша мерка преносни контролни панели се дизајнирани за жичани контролни процеси така што се погодни за употреба како контролни единици во итни ситуации покрај другите апликации.

Известете нè и ние ќе го најдеме соодветниот производ за Вас.

Контактирајте нè

Прочитајте ги најновите вести од Прекинувачи

  • Electronic Timer K3-T180 240 Benedict

Benedict електронски тајмер

Benedict модел на електронски тајмер K3-T180 240 со 5 селективни оперативни функции и 4 селективни временски интервали за секој работен напон 24-240 V AC/DC.

Претплатете се на нашиот весник!

Вие ќе добивате квалитетни вести и потсетници за вебинари за водечка опрема во автоматиката со цел да бидете чекор пред Вашата конкуренција.