Колачиња

Што се колачиња?

Колачињата дозволуваат веб-страниците да Ве идентификуваат, ако истите претходно сте ги посетиле. Во случај на напредни апликации, колачињата може да се користат за прилагодување на поставките на веб-страницата по Ваша мерка. Колачињата се складирани под целосна контрола на прелистувачот кој го користите, така што истиот може да го ограничи или оневозможи нивното складирање на Ваше барање во секое време. На нашата веб-страница, ние единствено користиме колачиња кои воспоставуваат анонимна статистика за искуството на прелистување на нашите страници. Тоа значи дека ние не можеме да Ве идентификуваме или да го оштетиме Вашиот уред на било кој начин.

Колачиња се датотеки кои секоја веб-страница ги складира на Вашиот компјутер или мобилен уред, кога Вие сте ја посетиле страницата. Тие овозможуваат страницата да ги запомни Вашите преференции одреден временски период.

Зошто се користат колачиња?

Колачињата може да се користат за статистика на посетители и нивни посети на веб-страницата. Со анализа на оваа информација, операторите на веб-страницата може да одредат дали веб-страницата е дизајнирана според Вашите преференции. Ова е, исто така, наша основна водилка – дизајн на веб-страница која ќе Ви служи релевантна содржина и ќе Ве инспирира почесто да ја посетувате за информации и иновации од индустриска автоматика. Ние користиме колачиња за да создадеме наша услуга која е едноставна за корисникот, ефективна, и сигурна.

Не водете грижа за колачињата. Тие се клучни за најпопуларни online услуги, и корисни карактеристики на online продавниците кои не би постоеле без колачиња. Истовремено, колачињата овозможуваат Вашите посети на веб-страницата да бидат поинтересни и поедноставни.

Колачиња кои ги користиме на нашата веб-страница

Колачиња кои се суштински за клучни функции на нашата веб-страница. Овие колачиња прибираат анонимни информации. Корисничките податоци прибрани преку технички бараните колачиња не се користат за креирање на кориснички профили.

Колачиња кои системот ќе ги користи да Ви прикаже реклами врз основа на релевантни теми кои Ве интересираат.

Преку овие колачиња следиме статистика за Вашите посети на нашата страница, и врз основа на резултатите го оптимизираме Вашето искуство за време на посетата на страницата. Овие колачиња прибираат анонимна информација.

Овие колачиња се креирани од домени различни на веб-страницата, како на пр.: Колачиња од партнерски услуги (Facebook, LinkedIn, …). Ако се согласите да ги користите, тогаш ние поедноставно ќе ја прилагодиме веб-страницата според Вашите преференции.

Колачиња кои не припаѓаат во ниту една од погоренаведените категории, но се користени од услугите со кои прикажуваме содржина на страницата.

Колаче

pll_language

Категорија

Суштински

Опис

Ова колаче е поставено од Polylang додатокот за WordPress поддржани веб-страници. Го складира кодот на јазикот од последната прелистана страница.

Времетраење

1 година

Како може да ги оневозможите колачињата?

По Ваша желба, може да го оневозможите складирањето на колачиња на Вашиот компјутер. Вие имате избор да ги промените Вашите поставки за колачиња преку поставките на Вашиот веб-прелистувач. Информација за тоа како да ги промените поставките за складирање на колачиња на Вашиот прелистувач може да најдете на следните линкови:

  • Google Analytics карактеристиките за рекламирање може да ги оневозможите со промена на Вашите преференции на Google Ads Preferences страницата, или
  • преку услугата на Network Advertising Initiative веб-страницата.
  • По Ваша желба, може целосно да ја исклучите можноста за Google Analytics преку додатокот за веб-прелистувач .

Внимание! Вие би требало да земете во предвид дека нашата веб-страница единствено може оптимално да работи, ако колачињата се овозможени. Ако ги оневозможите колачињата, нашата веб-страница најверојатно не би работела правилно!