Зголемена реалност

Зголемена Реалност (AR) Ви овозможува да доживеете интерактивна околина, каде објектите од реалниот свет се нагласени преку компјутерски генерирана перцептивна информација која вклучува слики, текст, звук, вибрација, итн.

Индустрија 4.0 која промовира современи дигитални технологии, масовно применува вештачка интелигенција, IoT, AR, и обработка на голема количина на податоци со цел пораст на целокупната ефикасност на опрема и постројки.

Ви треба помош? Дозволете да Ви помогнеме.

Еве како можеме да Ви помогнеме

Типтех дејствува како “едно-шалтерски” извор (one-stop source) на AR решенија, т.е ние нудиме и софтверски решенија, и врвен хардвер, и поддршка. Експерти од Типтех ќе Ви помогнат да се потпрете на вештачка интелигенција (AI) со цел обработка на огромна количина на доверливи податоци, пораст на Вашата ефикасност и продуктивност, подобар квалитет на производство, заштеда на пари и време.

Наша почетна точка претставува темелен разговор со клиентот пропратен со анализа на случајот со цел да ја земеме во предвид генералната идеја за потребите на клиентот. Соодветно, ние создаваме наши AR решенија по мерка на потребите на клиентот. Заедно, ние избираме оптимален AR хардвер и го распоредуваме решението до производнaтa постројка на клиентот или магацин. Во фаза на производство, ние обезбедуваме помош и техничка поддршка со согласност за определено ниво на услуга со цел сигурен успех на нашиот клиент.

AR консултација

Сакате да набавите наши опрема?

Исплатливост, продуктивност, иновативност –

скалило повисоко

Индустриски AR

Преку:

  • Намалено когнитивно оптоварување
  • Ажурирања во реално време
  • Минимална технологија
  • Универзална приспособливост

AR ќе создаде позитивно влијание низ неколку индустрии: производство, здравствена нега, трговија, образование…

AR решенија за многу апликации

  • Интерактивни инструкции – дозволете Вашите вработени со мало или без искуство да реализираат сложени задачи без голема инвестиција во нивна обука
  • Стручна помош – овозможете далечинска помош од експерт кој брзо и ефикасно ќе ги реши Вашите проблеми кои ќе се појават во индустриската околина во текот на работа или одржување на опрема
  • Визуелизација – олеснува и забрзува дизајн и производство на машинерија, и одржување и планирање на производни постројки

Нема проблем. Известете нè и ние ќе го најдеме соодветното решение за Вас.

Контактирајте нè

Врвна AR опрема

TeamViewer AR паметни очила

Нашите клиенти можат да имплементираат интерактивни инструкции и далечинска поддршка во AR околина преку Vuzix или Hololens паметни очила и TeamViewer Frontline софтверска платформа од врвна класа:

Frontline решение кое овозможува AR интеграција во бизнис процеси преку употреба на модули и комуникациска врска до прибрани податоци од IoT сензори и Cloud услуги.

xMake модул кој дава чекор-по-чекор инструкции со интегрирани слики, видео инструкции, AR покажувачи, увезени 3D модели, и линкови до веб страници.

xAssist модул кој дозволува клиентите да повикаат експерт кој може да ја види сцената исто како да гледа од очите на клиентот. Експертот и клиентот може да разменуваат слики, документи, и видео материјали, но и да постават 3D маркери со цел да создадат иновативни решенија и брзо да решат тешки проблеми. Разговорите може да бидат снимени за да лесно формираат база на решение, и побрзо отстранување на дефекти.

Соработувајте преку Holo-light ARES софтвер

Со помош на Holo-light ARES (Augmented Reality Engineering Space) софтвер за соработка овозможете им на Вашите инженери и индустриски дизајнери да дизајнираат индустриски машини – побрзо, поточно, и поефикасно.

Овој работен простор обезбедува поглед во сложени 3D модели во реална 3D околина, интеракција со модели, хиерархиски приод до модел, пресек на модели и склопки, и манипулација на потсклопки. ARES софтверот дава можност повеќе корисници да набљудуваат 3D модел во реален простор за време на закажана средба.

Прочитајте ги најновите вести за Зголемена реалност

  • Vuzix M4000 Smart Glasses

Vuzix паметни очила M4000

Доживејте револуционерен начин на приказ на слика на транспарентен дисплеј со паметните очила од Vuzix M-серии. Долговечни решенија.

Претплатете се на нашиот весник!

Вие ќе добивате квалитетни вести и потсетници за вебинари за водечка опрема во автоматиката со цел да бидете чекор пред Вашата конкуренција.