Индустриски компјутери и мрежи

Индустриски компјутери се компјутери кои се користат за контрола на процеси или за прибирање на податоци. Ниска енергетска потрошувачка, ефикасен и доверлив перформанс се некои бенефити на индустриските компјутери. Тие се совршен избор за интензивнa обработка на податоци во системи за обработка на слика или машински вид, како на пример. Индустриските мрежи Ви овозможуваат податочен пренос од Вашите уреди, и комуникација. Вие можете да ги контролирате Вашите процеси, и ефикасно и далечински да ги менаџирате.

Ви треба помош? Дозволете да Ви помогнеме.

Имплементирајте напредни компјутерски решенија

Индустриските компјутери се способни да имаат заеднички интерфејс со оперативни системи од повисоко ниво во фабриката. Преку нивниот капацитет за следење, визуелизација, и симулација, Ви помагаат да ја подобрите продуктивноста, да ја намалите стапката на дефекти, да ги намалите трошоците, и да ја зголемите профитабилноста. Вие можете да користите индустриски компјутери за автоматизација, прибирање на податоци, обезбедување, транспорт, мрежна комуникација, телекомуникација, дигитална сигнализација, дигитален надзор, POI/POS терминали, апарати за игри на среќа, точки на киоск, HMI, …

Стекнете предност со водечкото искуство на Axiomtek и изберете совршен индустриски компјутер. Нивниот широк избор на производи вклучува индустриски матични плочи и модули, системи и платформи, индустриски панел компјутери, и решенија за Вештачки IoT (Artificial Internet of Things – AIoT).

Сакате да набавите наши опрема?

Богат избор на индустриски компјутери

Изборот на Axiomtek индустриски компјутер ќе Ви овозможи да ги постигнете Вашите цели. Нивните индустриски компјутерски системи имаат цврст дизајн без вентилатор, процесирачки единици со висок перформанс, и повеќе опции за експанзија. Тие гарантираат долговечност, издржливост, доверливост, и едноставна инсталација.

Axiomtek има создадено многу напредни решенија кои покриваат индустриска автоматика, транспорт, трговија, енергетски системи, и многу повеќе. Во рамки на индустриска автоматика, Вие можете да имате бенефит од решенија за паметно производство, паметна фабрика, автоматизација на магацин, интелигентно менаџиран магацин, итн. Тие се развиени со цел да Ви помогнат да го подобрите нивото на продуктивност и целокупниот оперативен перформанс, да ги намалите трошоците, и конечно да ја зголемите профитабилноста.

Ние нудиме широк избор на друга опрема од Axiomtek:

 • Индустриски и вградливи матични плочи,
 • Микрокомпјутери,
 • System-on-Modules,
 • Интелигентен транспорт систем,
 • Панел компјутери на допир,
 • Медицински панел компјутери,
 • Human Machine Interface – HMI,
 • Дигитална сигнализација,
 • Индустриски IoT gateways,
 • Индустриски firewall,
 • EtherCAT Master контролери,
 • Индустриски мрежи и конвертори,
 • Мрежни апарати

Известете нè и ние ќе го најдеме соодветниот производ за Вас.

Контактирајте нè

Далечински пристап и комплетна контрола

Опремата вклучува ProfiNet, Modbus TCP, EtherNet/IP индустриски мрежи и протоколи за контрола на индустриски процеси кои конвергираат кон мрежи на Вашето претпријатие.

Денешните платформи за IoT и индустриски IoT го конектираат Вашиот хардвер на cloud, Ви помагаат да воспоставите сигурност на ниво на цело претпријатие, и обезбедуваат голема процесирачка моќност со цел анализа на Вашите податоци. Тоа овозможува едноставен пристап и имплементација на набљудувачки и услужни задачи од секаде по управлив трошок.

Тука ќе пронајдете опрема од следните водечки производители:

Богат избор на мрежна опрема

Доверливост на индустриско ниво, мрежен дупликат, засилена сигурност, едноставен менаџмент, и конкурентен сооднос цена/перформанс се карактеристики на индустриски Ethernet прекинувачи и рутери. Тие се опремени во насока на Вашите барања за перформанс, ефикасност, и инвестирана доверливост.

Нашето богато портфолио вклучува: индустриски Ethernet прекинувачи, PoE прекинувачи, fast Ethernet прекинувачи, индустриски мобилни рутери, rack монтажни прекинувачи, и многу повеќе.

Системи за безбедност на индустриски мрежи се firewall решенија уникатно дизајнирани и сертифицирани за заштита на Вашите помошни средства.

Индустриски безжични радија, контролери, сензори, осветление и индикатори, и сродни додатоци (на пр.: антени, кабли, додадени модули, итн) конектираат теренско ниво со контролно ниво на исплатлив и ефикасен начин. Тие се прилагодени за разни апликации, и формираат клучен дел од Индустрија 4.0. Исто така, како високо робусна и доверлива опрема може да се користат во сурови работни средини.

Фибероптички Fieldbus модеми предаваат податоци на неколку километри/милји, додека Fieldbus ги конектира Вашите инструменти и мерења во поле со контролните уреди преку сериски двонасочни комуникациски системи, притоа овозможувајќи дистрибуирана контрола во реално време.

IoT и IIoT платформите се водечки технологии на повеќе нивоа кои ќе Ви овозможат директно провизионирање, менаџмент, и автоматизација на конектирани уреди во домен на IoT. Тие ќе Ви помогнат да поттикнете ефикасност, продуктивност, безбедност на вработени, и многу повеќе.

Известете нè и ние ќе го најдеме соодветниот производ за Вас.

Контактирајте нè

cloud мрежа

Прочитајте ги најновите вести за Индустриски компјутери и мрежи

Претплатете се на нашиот весник!

Вие ќе добивате квалитетни вести и потсетници за вебинари за водечка опрема во автоматиката со цел да бидете чекор пред Вашата конкуренција.