I/O Moduli za Industrijski Fieldbus

renomiranih proizvođača

I/O Moduli za Industrijski Fieldbus omogućuju vam da grupirate signale sa senzora na strojevima i time nadgledate i upravljate cjelokupnom industrijskom opremom. Oni pružaju neprocjenjive podatke i pružaju povezivost u industrijskoj automatizaciji i strojogradnji, dok vam štede dragocjeni prostor i smanjuju troškove instalacije.

Imate pitanja za nas?

Vrhunski proizvodi za besprijekornu kontrolu

I/O Moduli za Industrijski Fieldbus

Naša ponuda I/O modula za industrijske sabirnice (I/O Modules for Industrial Fieldbus) uključuje samostalne I/O module (block I/O Modules) i modularne I/O sustave (fieldbus modular I/O Systems) .

Možete birati između širokoe ponude proizvoda poznatih tvrtki:

Blok I/O moduli omogućuju prilagođena rješenja za svaki oblik signala. Odlikuje ih jednostavno, distribuirano ožičenje. Efektivno smanjuju broj potrebnih različitih uređaja.

Možete ih koristiti za sljedeće protokole: PROFINET, Ethernet/IP ili Modbus-TCP, bez potrebe za modifikacijom. Njihova multiprotokolna funkcionalnost smanjuje troškove skladištenja i podržava digitalizaciju vaše proizvodnje.

Modularni I/O sustavi idealno su prilagođeni zahtjevima signala svake primjene. Individualni sastav elektroničkih modula osigurava točan i vrlo učinkovit dohvat signala.

Ovi sustavi se mogu pohvaliti visokom razinom inteligencije, individualizacije i prilagodljivosti. Osim toga, skraćuju vaše planiranje projekta i vrijeme pokretanja te omogućuju paralelno povezivanje s automatizacijskim i informacijskim mrežama.

Želite kupiti naše I/O Module za Industrijski Fieldbus?

Dodajte, povećajte ili proširite funkcionalnost PLC kontrolera

I/O moduli za industrijske sabirnice s dodatnim funkcionalnostima PLC kontrolera proširuju raspon rješenja za industrijsku automatizaciju. U industrijskoj mreži sabirnice, uređaji razmjenjuju podatke međusobno i s kontrolerom preko jednog para žica. Ovdje vaši podaci nisu samo ograničeni na izmjerenu varijablu, već također uključuju dijagnostičke podatke, informacije o statusu i alarme.

Ekspanzijski I/O moduli za industrijske sabirnice, osim značajno reduciranog ožičenja, odlikuju se i manjim električnim ormarima, mogućnošću lokalnog upravljanja uređajima (što rasterećuje upravljački sustav), te većom točnosti mjernih veličina.

Povećajte efikasnost procesa pomoću fieldbus I/O Modula

S višeprotokolnim I/O modulima smanjujete troškove proizvodnje strojeva i uređaja jer zauzimaju manje mjesta, brže se ugrađuju i pokreću. Također štedite novac zahvaljujući unificiranom povezivanju strojeva i uređaja na I/O modul.

Osim toga, koristeći I/O module poboljšavate učinkovitost procesa. Uz njihovu pomoć možete konfigurirati svoj stroj u bilo kojem trenutku. Čak i tijekom rada stroja, možete promijeniti uređaje spojene na modul tijekom promjena procesa. To će vašu proizvodnu liniju učiniti puno fleksibilnijom.

Povećajte dostupnost svojih strojeva i uređaja uz pomoć I/O modula. U svakom trenutku ćete znati u kakvom je stanju stroj. Također će vam pružiti dijagnostičke informacije o pogreškama. Tako ćete lakše provesti preventivno održavanje i na vrijeme poduzeti odgovarajuće mjere.

I/O moduli za zahtjevne industrijske uvjete

Korištenje uređaja i strojeva za poboljšanje proizvodnih procesa u industrijskim primjenama moguće je samo ako sve njihove komponente mogu izdržati zahtjevne uvjete industrijskog okruženja. To znači da moraju izdržati ekstremne temperature, vlagu, prašinu i druge štetne čimbenike.

Ovisno o zahtjevima vaše primjene, možete birati između I/O modula s različitim razinama zaštite:

  • Ex moduli za industrijske sabirnice mogu se koristiti u eksplozivnom okruženju, jer su dizajnirani i certificirani da zadovolje najviše zahtjeve u pogledu zaštite od eksplozije u automatizaciji,
  • IP67 moduli za industrijske sabirnice, koji su otporni na vodu i prašinu, mogu se instalirati bilo gdje na terenu,
  • IP20 moduli za industrijske sabirnice namijenjeni su za ugradnju u razvodni ormar.
I/O Moduli instalacija

Iskoristite mnoge mogućnosti

I/O Moduli za Industrijski Fieldbus

Mnoštvo dostupnih verzija I/O modula omogućuje odgovarajuću konfiguraciju fieldbus sustava. Ovisno o vašim potrebama, možete birati između analognih i/ili digitalnih signala.

Dostupno je nekoliko industrijskih mreža i protokola za povezivanje uređaja i strojeva sa fieldbus sustavom. Ovisno o vašim zahtjevima i specifikacijama, možete birati između mreža: PROFIBUS-DP, PROFIBUS-PA, Foundation fieldbus, DeviceNet, CANopen i Modbus RTU/ASCII, kao i protokola na Ethernetu kao što su PROFINET, Ethernet/IP, Modbus TCP i EtherCAT.

Koristite fieldbus tehnologiju u različitim primjenama

Samostalni I/O moduli i modularni I/O sustavi mogu se koristiti u mnogim aplikacijama automatizacije procesa, npr. za:

  • prikupljanje podataka za industriju 4.0,
  • modularnu strojogradnju,
  • distribuirane modularne proizvodne linije, industriju hrane i pića, intralogistiku itd.

Fieldbus sustavi koji ispunjavaju najviše zahtjeve za zaštitu od eksplozije mogu se koristiti u:

  • farmaceutskoj industriji,
  • kemijskoj industriji,
  • industriji nafte i plina.
I/O Moduli za Industrijski Fieldbus aplikacija

Pročitajte najnovije vijesti

Pretplatite se na naš newsletter!