Modularni I/O sistem Yaskawa Vipa SLIO

Modularno upravljanje i I/O sistem Yaskawa Vipa SLIO je pravi izbor za sve koji traže jedan od najefikasnijih i najsavremenijih decentralizovanih I/O sistema dostupnih na tržištu. Iskoristite kombinaciju visoke funkcionalnosti sa pametnim mehaničkim konceptom u izuzetno kompaktnom dizajnu za jednostavniju i posebno ekonomičniju realizaciju skoro svakog automatizovanog rješenja!

Upravljajte naprednim aplikacijama brzo i efikasno

YASKAWA Vipa SLIO modularni I/O upravljački sistem je ekonomičan i snažan sistem za upravljanje u industriji automatizacije. Kombinuje visoku funkcionalnost sa pametnim mehaničkim konceptom u izuzetno kompaktnom dizajnu. Sa ovim modularnim sistemom moći ćete da realizujete skoro svako automatizovano rješenje jednostavnije i ekonomičnije.

Sa kombinacijom SLIO CPU-a i SLIO interfejs modula koji podržavaju do 64 elektronska modula na SLIO magistrali zadnje ploče, možete da kreirate veliki decentralizovani sistem. Možete koristiti iste elektronske module sa SLIO CPU i SLIO interfejs modulima.

Želite kupiti naše PLC kontrolere?

Modularni SLIO kombinuje mnoge prednosti

YASKAWA Vipa SLIO modularni kontrolni sistem

Proširiv sa mogućih 64 I/O modula sa 2, 4 ili 8 kanala na SLIO bus zadnjoj ploči

Različiti sistemi komuniciraju putem različitih protokola kao što su PROFINET, PROFIBUS, EtherCATDeviceNetCANopen, Ethernet IP i Modbus TCP

Različite mogućnosti programiranja – sa SPEED 7 studijom, TIA portalom, SIMATIC manager-om i WinPLC7 

Brzina i performanse CPU-a sa tehnologijom SPEED 7 – jedan je od najmoćnijih kontrolera kompatibilnih sa S7.  Magistrala visokih performansi sa brzinama prenosa do 48 Mbit/s i brzim vremenom odziva do 20µs.

Konfigurišite modularni SLIO u roku od nekoliko sekundi

Sa novim SLIO CPU-om, I/O sistem je postao jedan od najnaprednijih decentralizovanih upravljačkih sistema na tržištu automatizacije. Sa uvođenjem SetCards-a, možete konfigurisati odgovarajući CPU u roku od nekoliko sekundi, štedeći tako vrijeme i novac! Pored proširive radne memorije, također možete birati između raznih povezivanja fieldbus-a.

SLIO-ov jedinstveni koncept konfiguracije smanjuje Vaše troškove, jer možete koristiti manji broj CPU-a za različite funkcionalnosti. Dostupno je preko 100 različitih kombinacija opcija, koje možete brzo aktivirati ubacivanjem odgovarajuće VIPA SetCard kartice. Dok aktivirate funkcije u svom CPU-u, imate odgovarajući CPU za svoju instalaciju. Aktivacija traje najviše 10 sekundi!

YASKAWA Vipa SLIO modularni kontrolni sistem karakteristike

Modularni SLIO modul komunicira putem mnogih protokola 

YASKAWA Vipa SLIO modularni kontrolni sistem karakteristike

Da li Vam je potreban industrijski kontroler koji podržava komunikaciju putem različitih komunikacionih protokola? SLIO modularni sistem upravljanja sa specifičnim modelom CPU-a može biti opremljen različitim interfejsima. U Evropi se PROFINET koristi kao standard za komunikaciju. U SAD, kontroleri komuniciraju preko EtherNet/IP, a u Aziji preko EtherCAT.

SLIO može lako da komunicira preko svih protokola, samo treba da izaberete odgovarajući tip koji odgovara Vašim potrebama. Možete se povezati sa drugim uređajima preko PROFIBUS, PROFINET ili EtherCAT komunikacije.

Iskoristite sjajne karakteristike

Iskoristite prednosti kompaktnih CPU-a sa integrisanim I/O kanalima za manje aplikacije, dok su EtherCAT komunikacija i podrška za kontrolu pokreta u modularnom CPU-u nezamjenjivi za veće aplikacije. Do 128, i PROFINET i EtherCAT uređaja, mogu se povezati na PROFINET ili EtherCAT kontrolerom.

Dostupan je i MPI interfejs koji se može proširiti sa PROFIBUS SLAVE ili MASTER. SLIO I/O interfejs moduli su dostupni sa različitim komunikacionim protokolima: PROFINET, PROFIBUS, EtherCAT, DeviceNet, CANopen, EtherNet/IP, pa čak i Modbus TCP.

YASKAWA Vipa SLIO modularni kontrolni sistem karakteristike

Proširite svoj sistem sa modularnim SLIO

modularni Yaskawa Vipa SLIO

Najbolje karakteristike SLIO CPU-a:

SLIO CPU-i su jedni od najmoćnijih S7-kompatibilnih CPU-a na tržištu. Opremljeni provjerenom tehnologijom SPEED7, nude Vam jedinstvene funkcionalnosti: integrisani EtherNET interfejs, fieldbus zadnje ploče visokih performansi ili proširivu radnu memoriju.

Visoke performanse fieldbus-a (koncept fieldbus-a velike brzine na zadnjoj ploči) omogućuje Vam brzo prebacivanje do ± 1 μs, nezavisno od komunikacije fieldbus-a. Prednosti fieldbus-a su velika brzina prenosa podataka – do 48 Mbit/s , brzo vrijeme reakcije – do 20 μs ,  jedan priključni modul za sve  signalne i funkcionalne module.

 • 100% kompatibilan sa S7 programskim jezikom,
 • programibilno sa SPEED7 Studiom, TIA, Simatic Manager i WinPLC7,
 • izuzetno brzo vreme ciklusa,
 • do 64 I/O modula u liniji,
 • dokazana tehnologija SPEED7,
 • može se postaviti i bez memorijske kartice.

Brzo razvijte motion aplikacije

Yaskawa Vipa SLIO Motion kontrola funkcije

Sa modernim funkcijama motion kontrole, možete pametno proširiti svoju modularnu SLIO raznolikost u skladu sa PLCopen standardima. Jednostavno aktivirate funkcije motion kontrole pomoću VIPA SetCard kartice i počnite sa projektovanjem i programiranjem. Sa SLIO 015N, možete brzo da konfigurišete funkcije Motion-a pomoću Motion Control biblioteke, bez posebnog predznanja.

Prednost su znatno pojednostavljeni procesi i smanjeni razvojni napori koji ne zahtjevaju poseban drajver, fieldbus i komunikaciono programiranje. Također možete lako da pređete na YASKAWA Sigma-5, Sigma-7, A1000 i V1000 frekventne regulatore za virtuelno pozicioniranje i određivanje brzine rotacije.

Jednostavno se povežite direktno sa drugim EtherCAT uređajima u SPEED 7 Studio. Sa EtherCAT-om i novim SLIO Motion Control, sada su dostupne komunikacije visokih performansi i višeosne aplikacije.

Ključne karakteristike SLIO Motion kontrolera:

 • jedan CPU za standardne i Motion Control aplikacije,
 • potpuno integrisani EtherCAT master,
 • dokazana tehnologija SPEED7 za najveće brzine takta,
 • sinhronizacija ciklusa i aplikacije sa više osa preko EtherCAT-a,
 • programibilno sa SPEED 7 Studio
 • Rješenja iz jednog izvora za upravljački i pogonski dio,
 • Do 20 kontrolisanih osa.

Brzo instalirajte i servisirajte modularni SLIO

Jedinica I/O modula se sastoji od terminala i elektronskih modula koji su povezani posebnim sigurnosnim mehanizmom za klizanje i zaključavanje. Terminalni modul kombinuje kleme, ulaz za elektronski modul i konektor fieldbus-a na zadnjoj ploči SLIO. Prilikom servisiranja samo se elektronski modul brzo zamjenjuje jednostavnim izvlačenjem iz terminalnog modula. Ožičenje i montaža na standardnu DIN šinu ostaju nepromijenjeni, što skraćuje vrijeme zastoja u proizvodnji.

Elektronski moduli se napajaju naponom i razdvajaju – ako je potrebno – u grupe potencijala pomoću energetskih modula. Kleme na terminalnom modulu su raspoređene u obliku stepeništa.

Sa provjerenom tehnologijom, kleme sa posebno čvrstim kontaktom omogućavaju brzo, jasno i bezbjedno ožičenje. Elektronski moduli su označeni, što smanjuje mogućnost grešaka u povezivanju.

Inovativni dizajn stepenastog ožičenja na klemama omogućava Vam da radite brzo bez zavrtanja istih. Elektronika je zaštićena od obrnutog polariteta. 2, 4 i 8-kanalni moduli Vam omogućavaju visoku modularnost.

Integrisane statusne LED diode i pristupačne trake za označavanje elektronskih modula omogućavaju Vam precizno dodjeljivanje kanala i jasnu i preciznu čitljivost statusa kanala.

Želite saznati više?

Popunite formu i javićemo Vam se u najkraćem mogućem roku.

  Pretplatite se na naš newsletter!

   Ne propustite druge povezane vijesti