Snap Signal – Fabrički podaci u tren oka

Bannerov Snap Signal hardver i softver može odmah otključati vrijedne podatke iz Vaših mašina te povećati produktivnost. Hardver i softver jednostavni su za koristiti na način da ne poremete postojeće kontrole, a istovremeno da se koriste postojeće dostupne informacije.

Otključajte puni potencijal Vaše proizvodnje

Poznato kao IloT, digitalizacija, pametna tvornica ili industrija 4.0 optimiziranje procesiranja podataka u fabrikama iduća je nova evolucija. Zadovoljavanjem rastućih zahtjeva kod produktivnosti potreban je bolji uvid u opremu i radne procese. Implementacija IIoT-a može biti neočekivano zahtjevna zbog faktora kao što su preduslovi stare opreme i različitih podatkovnih formata, što rezultira ograničenim i neaktivnim uvidima u segmentima automatizacije.

Revolucionarno rješenje za evoluciju IloT-a je sada dostupno.

Hardverski i softverski komplet alata od Banner Engineeringa zvan „Snap-Signal“ poboljšava produktivnost te otključava puni potencijal Vaše proizvodnje.

Bannerov Snap Signal - praćenje stanja

Želite kupiti našu opremu?

Iskoristite fleksibilnost Snap Signala

Sveobuhvatno rješenje u IloT-u Snap-Signal, jednostavno uhvati i pretvori podatkovne signale iz različitih izvora Vaše fabrike. Ovaj portfolio modularnog hardvera i softvera osigurava bitne mašinske podatke koji su distribuirani u jedinstvenom industrijskom standardnom protokolu u svrhu efikasne primjene istih. Time se nudi fleksibilnost za praćenje određene opreme ili nadziranje Vaše proizvodnje.

Snap-Signal može se koristiti s ostalim proizvođačima i dovoljno je fleksibilan da se može implementirati u bilo kojoj tački po dužini Vašeg lanca protoka podataka. Idealno je rješenje za modernizaciju stare opreme i integraciju u nove mašine.

Implementirajte Snap Signal u već postojeće ili nove mašine

Svaki uređaj, neovisno o svom izvornom tipu signala se na početku povezuje s M12 kablom. Objedinjeni signali prije nego što stignu do lokalnog HMI, SCADA ili cloud-platforme za analizu podataka u stvarnom vremenu se prenose preko Snap – Signal  setova kablova, pretvarača i mrežnih uređaja.

Putem mreže mogu se bezbrižno slati poruke third – party pružateljima cloud usluga ili ako korisniku nedostaje cloud platformi mogu koristiti Bannerov CDS (Cloud Data Service). Implementacija Snap – Signala jednostavno je isplativo rješenje, bilo da se radi o poboljšanju postojećih mašina ili izgradnji nove infrastrukture.

Snap Signal povezivost

Primjer poboljšanja postojeće mašine

Prikažimo korisnost ovog rješenja kod unaprjeđenja mašine za pakiranje kućišta kojoj trenutno nedostaje sposobnost za praćenja podataka.

Na početku trebate odrediti koje tačno podatke želite pratiti. Zapamtite da Snap – Signal ne zahtjeva zamjenu postojećeg hardvera. Odlučite ako je potrebno dodati nove uređaje, kao npr. dodatni senzor ili uređaj za signalizaciju u svrhu dopune hardvera mašine. Nakon toga iskoristite Bannerov dijagram sistema kako bi otkrili i odabrali komponente Snap – Signala.

 • Prvo dodajte „quick-connect“ razdjelni kabel za svaki postojeći izvor podataka koji želite pratiti zajedno sa svim potrebnim pretvaračima signala.
 • Iduće bi trebali planirati optimalan put ožičenja pomoću T-konektora kako bi poslali signale od uređaja do Bannerovog pametnog kontrolera za daljnju obradu.
 • I napokon, odlučite želite li slati podatke Ethernet protokolom putem žice za korištenje u lokalnom okruženju ili „Gateway“ uređaj na rubu mreže kako bi bežično slali podatke na cloud platformu Vašeg odabira.
 • Započnite instalacijom svih novih uređaja koje mislite koristiti.
 • Dodajte razdjelne kablove između svih relevantnih izvora podataka i njihovih odredišta na kontrolisanim mašinama.
 • Pretvorite sve signale u jedinstveni komunikacijski protokol te se onda spojite na pametan kontroler kako bi završili s postavljanjem Vaše mreže. Na kraju te podatke pošaljite preko žice Ethernet protokolom ili bežično preko uređaja na rubu mreže te krenite s praćenjem svih prikupljenih podataka u stvarnom vremenu i poboljšajte rad Vaše mašine.

Upoznajte Snap-Signal seriju proizvoda

Industrijski kontroler DXMR90 za omogućavanje IIoT-a je uređaj koji istovremeno prenosi informacije iz više izvora u jedinstvenom protokolu za analizu i korištenje u stvarnom vremenu. DXMR90 također je sposoban za obradu bridova putem logike te manipuliranjem podataka.

IO-Link Masteri omogućuju korisnicima da skupe više podataka iz većeg broja uređaja u stvarnom vremenu. IO-Link Masteri dostupni su u 3 različite konfiguracije: modeli s dva priključka (R45), četiri priključka (R90) te osam priključaka (R110). Svaki zasebno služi kao gateway za spajanje IO-Link uređaja u svrhu kontroliranja sustava na tržištu.

IO-Link Masteri prenose podatke, procesne parametre i dijagnostičke informacije mašine putem Modbus RTU, Ethernet IP ili Modbus TCP (ovisno o modelu). Ovom konfiguracijom moguće je poslati podatke IO-Linka na PLCove, HMIeve, SCADAe te cloud platforme.

IO-Link hubovi od Bannera pretvaraju i objedinjuju diskretne signale u protok podataka IO-Linka kompatibilnog s ostalim uređajima što uključuje i Bannerov novi IO-Link Master. Oni se mogu također koristiti u tradicionalnim IO-Link sustavima za prijenos velikog broja signala diskretnih ulaza/izlaza na kontrolne sustave više razine.

Otključajte vrijedne podatke Vaše opreme iz novih te postojećih uređaja pomoću S15C i R45C pretvarača od Bannera. Ovi pretvarači dopuštaju Vam spajanje dvije vrste uređaja koje su prethodno bile nekompatibilne te jednostavno prenosite podatke preko više različitih sistema IIoT-a.

Pretvarači S15C i R45C zaprimaju različite vrste signala uključujući diskretne, analogne i ostale te iste pretvore u industrijske protokole kao IO-Link ili Modbus. Ovo olakšava uključivanje postojećih senzora u standardne protokole u svrhu omogućavanja praćenja radnih procesa.

Radio-uređaj za serijski prijenos podataka R70SR kompaktan je, nisko-naponski bežični uređaj za komunikaciju koji se koristi kako bi proširili domet mrežama za serijsku komunikaciju. Ovaj uređaj dolazi s M12 konektorom na bazi za brzo postavljanje.

Bannerov Snap Signal softver za konfiguraciju nudi jednostavan pristup konfigurisanju te demonstriranju kompatibilnih Banner Modbus uređaja. Ovaj softver daje korisnicima kontrolu pri konfigurisanju uređaja, mogućnosti prikaza podataka te demonstracije svih karaktersitika tog uređaja.

Snap Signal komponente

Pojednostavnite praćenje stanja uz samo jedan Gateway uređaj

Snap Signal gateway uređaj

Uređaj DXM1200-X2 omogućava praćenje stanja u svakom djelu fabrike kombinacijom prednosti žičanih i bežičnih uređaja. Bilo to mjesto blizu ili daleko, lako ili teško za pristupiti, moći ćete pratiti stanje u tom prostoru. Ovo rješenje za nadziranje vlastite opreme toliko je jednostavno da se pokreće u samo nekoliko minuta.

DXM1200 može spajati do 207 uređaja Banner-ovih ili drugih proizvođača od kojih skuplja kritične podatke o radu te stanju mašine. Informacije na rubu mreže može obraditi te ih poslati preko Etherneta ili preko mobilnih mreža s izborom između jednostavnog ili naprednog programiranja. Ti podaci se onda mogu pratiti bilo gdje u svijetu pomoću intuitivne cloud platforme.

Želite li saznati više?

Popunite obrazac i očekujte naš skori odgovor.

  Banner condition monitoring

  Pretplatite se na naš newsletter!

   Ne propustite druge povezane vijesti