Optički sistemi za pozicioniranje

provjerenih proizvođača

Optički sistemi za pozicioniranje omogućuju određivanje položaja pokretnih dijelova, koji u sustavima moraju raditi međusobno usklađeno. Izuzetno brzo i milimetarski precizno pozicioniranje ovih dijelova neophodno je za implementaciju funkcija dinamičkog upravljanja u logistici i skladištima.

Imate pitanja za nas?

Vrhunski proizvodi za savršeno pozicioniranje

Optički sistemi za pozicioniranje uključuju beskontaktne optičke laserske senzore udaljenosti koji mogu odrediti samo pravocrtne položaje s visokim stupnjem točnosti i sisteme za pozicioniranje s barkodom koji također omogućuju pozicioniranje krivulja, nagiba i skretanja.

Naš širok raspon senzora za pozicioniranje omogućuje vam da odaberete onaj koji savršeno odgovara potrebama vaše primjene. Nudimo senzore vodećeg svjetskog proizvođača:

Želite kupiti naše optičke sisteme za pozicioniranje?

Izaberite odgovarajući optički sistem za pozicioniranje

S optičkim laserskim senzorima udaljenosti možete bez kontakta mjeriti udaljenost do objekata na kojima su postavljeni reflektori u ravnoj liniji. Ovi senzori određuju udaljenost objekata na udaljenosti do 300 m s apsolutnom preciznošću, čak i u ciklusima od samo jedne milisekunde. Istovremenim korištenjem najnovijih procesora signala i jedinstvenih sučelja (industrijski Ethernet i fieldbus), oni vam s milimetarskom preciznošću daju podatke o udaljenosti koji su vam potrebni za dinamičke upravljačke funkcije.

Sistemi za pozicioniranje s crtičnim kodom nisu prikladni samo za primjene gdje je potrebno pozicioniranje u ravnoj liniji, već i za krivulje, nagibe i zavoje. Skeniranjem trake s barkodom zalijepljene na predmet, laser crvenog svjetla određuje položaj i brzinu objekta. Laserska glava za očitavanje, koja se kreće po vrpci, izračunava apsolutni položaj objekta u smjeru kretanja s najvećom točnošću na udaljenostima do 10 km. Besprijekoran rad sistema za pozicioniranje crtičnog koda temelji se na njihovoj jednostavnosti upotrebe i iznimnim performansama.

Leuze optički siszemi za pozicioniranje

Brzo i pouzdano detektirajte poziciju

Leuze optički sistemi za pozicioniranje

Optički laserski senzori udaljenosti mogu se koristiti gdje god je potrebno brzo i pouzdano detektirati položaj pokretnih komponenti sistema (npr. u skladištima s visokim regalima). Pritom možete iskoristiti prednosti raznih integriranih sučelja koja vam omogućuju npr. da se kontrolno-mjerna dijagnostika prenese na više uređaja istovremeno. Opsežan skup integriranih funkcija omogućuje otkrivanje i određivanje graničnih situacija s ovim senzorima. Također imate pravovremene poruke o predviđenoj mogućnosti kvara, s opsežnim dijagnostičkim funkcijama.

Koristite sisteme za pozicioniranje crtičnog koda gdje god imate posla sa zahtjevima složene konfiguracije, mjerenja brzine i smjera kretanja. Integrirane sabirnice (fieldbus) omogućuju potpunu konfiguraciju sustava izravno putem upravljačkog sistema (PLC). Na taj način, osim što štedite vrijeme montaže, osiguravate i manje troškove jer izbjegavate kupnju dodatnih priključnih jedinica. Bez obzira na navedene prednosti, svojstva samoljepljive barkod trake nedvojbeno pridonose savršenstvu sistema za pozicioniranje. Plastična, iznimno fleksibilna i mehanički izdržljiva traka otporna je na UV zrake, a kodovi na njoj lako se čitaju. Traka omogućuje točno i kontinuirano pozicioniranje čak i na iznimno velikim udaljenostima.

Pozicionirajte sigurno sa samo jednim senzorom

Iskoristite prednosti prvog sigurnosnog sistema za pozicioniranje crtičnog koda koji vam omogućuje otkrivanje položaja pomoću samo jednog senzora. Gdje god trebate sigurnu i brzu detekciju položaja, koristite senzor koji je povezan s jedinicom za obradu sigurnosnog signala (npr. sigurnosni dio pogona) preko dvije SSI sabirnice i prikladan je za aplikacije do najviše razine sigurnosti PL e. Kao rezultat toga, ovaj sistem sigurnosnog pozicioniranja omogućuje iznimno jednostavno obavljanje sigurnosnih funkcija i značajno smanjuje vrijeme i trud koji su potrebni za njegovu instalaciju i servisiranje.

Radni raspon sistema je 50-170 mm. Kratko vrijeme odziva od samo 10 ms čini ovaj sistem idealnim izborom za pozicioniranje u brzim, dinamičnim aplikacijama, npr. u visokoregalnim skladištima. Takvo vrijeme odziva omogućuje vam optimizaciju krivulja brzine i iznimnu upravljivost vaših pogona.

  • Pozicioniranje u skladištima s visokim regalima (npr. tračni i skladišni sustavi)
  • Zaštita od sudara dizalica/portalnih dizalica
  • Pozicioniranje uređaja u pogonima za galvanizaciju
  • Pozicioniranje “skillet” sustava i bočnih klizaljki (npr. u automobilskoj industriji)
  • Pozicioniranje viličara
Leuze optički sistemi za pozicioniranje

Pročitajte najnovije vijesti

Pretplatite se na naš newsletter!