IoT oprema

najboljih proizvođača

Internet of Things uredaji (IoT oprema) koriste vještačku inteligenciju i mašinsko znanje sa ciljem uvođenja inteligencije i autonomije u sisteme i procese, kao što su autonomna vožnja vozila, pametna industrijska proizvodnja i dr. Mogu Vam pružiti nove prilike, prediktivne i operativne mogućnosti, unaprijediti praćenje procesa, povećati obim dijaloga sa klijentom, pomoći kod finih podešavanja servisa i poboljšati operativne efikasnosti.

Imate pitanja za nas?

Razvijte inteligentne i autonomne procese

Iskoristite naš širok spektar proizvoda u segmentu IoT oprema kako biste optimizirali svoje poslovanje, povećali produktivnost i smanjili rizike i troškove. Možete pronaći proizvode sljedećih proizvođača:

Želite kupiti našu opremu?

Iskoristite IoT platforme

Integrišite IoT platforme u svoje procese i povećajte vrijednost Vaših aplikacija. IoT oprema može vam pomoći da postignete svoje ciljeve.

IoT i IIoT platforme za upravljanje IoT projektima i uređajima su specijalizovani softverski alati koji stimulišu ubrzanu IoT primjenu i olakšavaju upravljanje uređajima. Ove vodeće tehnologije omogućavaju napredne mogućnosti, upravljanje i automatizaciju uređaja u sklopu IoT-a. Pomoći će Vam da poboljšate efikasnost, produktivnost, sigurnost zaposlenih i još mnogo toga.

IIoT Gateways sa sigurnosnim certifikatom Vam omogućavaju udaljeni pristup do mašine i prikupljanje podataka na jedno mjesto. Oni će Vas povezati sa mašinom postavljenom bilo gdje u svijetu i istovremeno olakšati kontinuirano prikupljanje podataka za preventivnu i prediktivnu analizu. Sve potrebe za udaljeno održavanje će riješiti jedan uređaj kao robusni industrijski uređaj sa više različitih opcija povezivanja ili različitih softverskih paketa.

Serveri za Automatiku IoT(AIoT) su certifikovani prema najstrožim standardima globalne cyber sigurnosti prema zahtjevima IT-a kao i u skladu sa korporativnom politikom. Čine glavni alat koji klikom za prevlačenje formira šemu po kojoj funkcionišu povezani uređaji, omogučavajući tako bezbjedan pristup do Vašeg PLC-a, HMI-a ili nekog drugog udaljenog uređaja. Uz pomoć AIoT možete da upravljate korisničkim nalozima i individualnim pristupima, kontrolišete uređaje, podešavate alarme i još mnogo toga. Takva kontrola omogućava lakše sprovođenje održavanja u objektu. Naime, svi uređaji i udaljeni korisnici su definisani u Serveru tako da zaposleni ne moraju da pamte podešavanja veze pojedinačno za svaki uređaj.

Multiprotocol Edge kontroler Vam pomaže da dobijete mogućnost centralizovane kontrole i nadzora zadataka direktno na uređaju.

HMI Operating Devices & Edge Controller omogućit će brzu integraciju i veliku fleksibilnost kao i veliki broj master funkcija zahvaljujući mogućnosti komunikacije sa više od 200 različitih protokola.

Kontaktirajte nas i mi ćemo pronaći odgovarajući proizvod za vas.

Kontaktiraj nas

Prednosti rješenja i usluga na cloud-u

Iskoristite rješenja na cloud-u i omogućite fleksibilan pristup podacima i snagu rada na računaru. Budući da su podaci skladišteni na serverima, možete pristupiti informacijama sa uređaja koji podržavaju web, bez obzira na Vašu lokaciju.

Cloud rješenja Vam nude odgovarajući hardver i individualno prilagodljiva softverska rješenja sa različitim modelima data hosting-a za Vašu aplikaciju. Kao dodatak uređajima sa automatski ugrađenom cloud vezom, imate mogućnost izbora EDGE uređaja u IP20 zaštiti ili varijantu sa IP67 zaštitom za direktnu montažu na mašini. EDGE gateways Vam nude fleksibilnu konekciju, nezavisno od postojeće internet veze.

Cloud servisi su specijalno prilagođeni da odgovore tipičnim zahtjevima proizvodnje i proizvođača mašina. Oni će obezbjediti da Vaše prikupljanje podataka sa mašine generiše dodatnu vrijednost Vaše organizacije kroz povećanu produktivnost i kvalitet, a Vaša izabrana cloud platforma će se prilagoditi budućim potrebama.

RFID UHF čitač  zajedno sa Cloud Gateway je fleksibilan i može se proširiti uz pomoć external UHF RFID antena za spoljnu montažu i spreman za IIoT zahvaljujući kompatibilnošću sa  OPC UA serverom zasnovanom na Codesys-u.

Augmented Reality (AR) wearables su uređaji koji donose proširenu stvarnost. AR pametne naočale su uređaji koji se nose kao naočale, a u sebi imaju elektroniku sa tehnologijom koja kombinije ono što zaista vidite sa virtuelnim informacijama iz sistema, obično je to integrisano na jednom sočivu. One vam obezbjeđuju vezu informacija iz digitalnog sistema i realnog stanja, uz pri tome slobodne ruke. Kombinujući na taj način trenutne informacije sa mjesta lokacije zajedno sa informacijama iz digitalne baze, što omogućava skupljanje podataka, udaljenu pomoć sa jasnom komunikacijom koja prenosi trenutnu sliku i zvuk i još mnogo toga.

Kontaktirajte nas i mi ćemo pronaći odgovarajući proizvod za vas.

Kontaktiraj nas

Pročitajte najnovije vijesti u segmentu IoT oprema

Pretplatite se na naš newsletter!