Precizno upravljanje

Precizno upravljanje je ključna tehnologija na tržištu industrijske automatizacije. Ostvarite sve što želite u svojim operacijama primjenom rješenja kontrole pokreta koje obezbjeđuju preciznost, tačnost i efikasnost. Oslonite se na besprijekornu sljedivost i odziv čak i u najzahtjevnijim okruženjima.

Precizno upravljanje se bavi pomjeranjem pojedinih dijelova mašine na kontrolisan način. Sistem kontrole pokreta omogućava kretanje mašine, i što je još važnije, osigurava da se može zaustaviti.

Imate pitanja za nas?

Precizno upravljanje za tačnost i efikasnost

Precizno upravljanje pouzdano kontroliše uređaje kako bi spriječila oštećenje proizvodne linije i također sprječava povrede na radnom mjestu. Ovo je posebno korisno u proizvodnim linijama, gdje su tačnost kretanja, efikasnost i snaga od vitalnog značaja.

Glavne komponente preciznog upravljanja čine većinu savremenih sistema za precizno upravljanje i kontrolera, motornih pogona, motora i pomoćnih komponenti kao što su senzori i kablovi.

Želite kupiti našu opremu?

Iskoristite naše ogromno iskustvo

Već dugi niz godina, različita rješenja kontrole pokreta su među ključnim kompetencijama Tipteha. Shodno tome, sve komponente rješenja su sastavni dio našeg asortimana i mogu se pohvaliti vrhunskom pouzdanošću.

U kombinaciji sa Tipteh-ovim konsultantskim i inženjerskim uslugama, obezbjeđuju najbolja rješenja za precizno upravljanje koja odgovaraju potrebama naših kupaca. Mi ćemo Vam pomoći da razvijete najbolje rješenje.

Razvijte jednu od ovih aplikacija

Danas se frekventni pretvarači koriste u praktično svakoj primjeni sa indukcionim motornim pogonskim sistemom. Pomažu Vam da poboljšate Vaše operativne performanse, energetsku efikasnost Vašeg sistema ili opreme, smanjite troškove održavanja i produžite životni vijek Vaših mašina.

Frekventni pretvarač je efikasno, pouzdano, kompaktno i isplativo rješenje. Može da zamijeni zastarjele sisteme u preciznom upravljanju, kontroli brzine i protoka i drugim aplikacijama. Sposoban je da mijenja izlaznu brzinu motora bez potrebe za mehaničkim remenicama što dovodi do smanjivanja ukupnog održavanja. Štaviše, pod uslovom da je Vaša aplikacija pravilno dizajnirana, pretvarač ima mogućnost da uštedi Vaš novac i energiju trošeći samo onu snagu koja je potrebna.

Servo motor je AC sinhroni motor bez četkica sa integrisanom povratnom spregom o položaju. Koristi se u sistemima za preciznu upravljanje zatvorene petlje. Može da odredi položaj osovine, kontroliše brzinu, položaj i obrtni moment sa velikom preciznošću.

Razlikuju se od ostalih električnih aktuatora po svom dizajnu, karakteristikama i svojstvu. Servo motori se koriste u mnogim industrijama jer imaju visoku efikasnost, veliku snagu u odnosu na njihovu veličinu i konstantan obrtni moment pri većoj brzini. Također su sposobni da rade u zatvorenoj petlji, veoma pouzdani i robusni, tihi i glatki, mogu da se rotiraju velikom brzinom, mogu da postignu veliko ubrzanje. Zbog svoje robusnosti i pouzdanosti, mogu se koristiti u oblastima sa promjenjivom temperaturom i velikim udarnim opterećenjima.

Servo motor možete koristiti za različite primjene, kao što su mašinski alati gdje je potrebna visoka tačnost, robotika, oprema za punjenje i pakovanje, sječenje metala i drveta, obrezivanje i konturisanje, CNC i mašine koje se koriste u tekstilnoj industriji, mašine za štampanje i u svim aplikacijama sa visokim zahtjevima za precizno pozicioniranje, kontrolu brzine i obrtnog momenta.

Step motori imaju trajnu magnetnu osovinu (rotor) i stacionarni elektromagnet (stator). Obično imaju 50 elektromagnetnih stubova sa kojima se može postići 200 koraka po obrtaju. Rotor motora se može lako pozicionirati ako je sistem pravilno dizajniran, bez povratnih informacija o senzoru položaja.

Step motori su jeftini, pouzdani, robusni i imaju niske troškove održavanja. Mogu postići veoma veliki obrtni moment pri maloj brzini. Mali su, jednostavni za održavanje i povezivanje sa PLC-om ili drugim sistemima.

Nude odličnu kontrolu brzine, precizno pozicioniranje i sljedivost pokreta. Generalno, svaka aplikacija koja zahtjeva visoko precizno pozicioniranje, kontrolu brzine i obrtni moment male brzine može imati koristi od njihove upotrebe. Možete ih koristiti u opremi za 3D štampanje, tekstilnim mašinama, malim robotima, mašinama za etiketiranje, opremi za punjenje i pakovanje, CNC mašinama za mljevenje, mašinskim alatima, transporterima i mnogim drugim.

Klizni prstenovi su elektromehanički uređaji koji se koriste za prenos električne energije sa statičkog na rotirajući deo opreme. Također prenose i električne i optičke signale, tečnosti i komprimirani vazduh. Dizajnirani su za različit broj kanala, brzinu rotacije, napon, struju i mogućnost ugradnje.

Klizni prstenovi se koriste u mnogim industrijama kao što su nafta i gas, tretman vode, medicinska, elektronska i vazduhoplovna industrija, građevinarstvo i poljoprivreda. Najčešće se upotrebljuju u slučajevima: turbine na vjetar (eliminišu uvrtanje i zapetljavanje kablova tokom rotacije turbine), inteligentno osvjetljenje (za eliminisanje uvrtanja i zapetljavanje kabla tokom rotacije svjetlosti), mašine za etiketiranje sa rotirajućim karuselima (za prenos napajanja i kontrole od stacionarnih aspekata mašinerije do rotirajućih dijelova).

Pročitajte najnovije vjesti o motornim pogonima

  • Yaskawa servo sistemi

Yaskawa servo sistemi

Yaskawa servo sistemi nude Vam izvanrednu preciznost, pouzdanost i performanse. Iskoristite jih u proizvodnji, robotici i automatizaciji,.

Pretplatite se na naš newsletter!