Električni cilindri za koračne i servo motore – RC serija

Električni cilindri RC serije od RTA nude bolju kontrolu te su isplativiji u poređenju sa pneumatskim i hidrauličnim cilindrima jer pretvaraju električnu energiju u precizno linearno kretanje. Idealan su izbor za jednostavnu ugradnju u Vašim automatizacijskim i robotskim primjenama jer se ističu zbog svoje prilagodljivosti, visoke performanse, izdržljivosti te raznih mogućnosti prilagođavanja.

Tehnička sinergija automatizacije i robotike

RTA s.r.l. ima preko 45 godina iskustva s hardverskim rješenjima i razumijevanjem softverskog inženjeringa koje nudi jednostavnu povezanost između robota i mašina. Oni nude električne cilindre koji pretvaraju električnu energiju u preciznu kontrolisanu linearnu kretnju. Glavne prednosti u odnosu na pneumatske i hidraulične cilindre nalaze se u pružanju besprijekorne snage, pozicije, kontrolu brzine te isplativosti.

RC serija od RTA sadrži sažeti raspon električnih cilindara visokih performansi, izuzetne izdržljivosti i prilagodljivosti. Ovi cilindri mogu biti prilagođeni da se slažu s tehničkim zahtjevima tražene primjene.

RTA električni cilindri RC serije

Želite kupiti našu opremu?

Odaberite prikladan profil električnih cilindara

RC serija je raspoloživa u dvije varijante: jedna s  kružnim kugličnim profilom koja je osmišljena za rukovanje s velikim opterećenjima i situacije gdje su potrebne značajne brzine manipulacije sa vijacima i precizna kontrola. Druga varijanta trapeznoga profila je prikladna kada je maksimalno opterećenje u sistemu vrlo nisko ili neznatno – gdje su prihvatljiva niska opterećenja, niske brzine i niska preciznost.

Obje serije čine pouzdan modularan sistem koji je u potpunosti kompatibilan s raznim koračnim i servo motorima od R.T.A., skupa s kompatibilnim priborom:

 • Flanže NEMA 23, NEMA 24 i NEMA 34 koračnih motora
 • Servo motori s kapacitetom snage do 7500 W
 • Koračni motori s ugrađenom elektronikom (COMBO-UNIT rješenja)
 • Koračni motori s enkoderom i/ili sistemom kočenja
 • Koračni ili servo motori s mjenjačem brzina

Ključne prednosti električnih cilindara od RTA

 • Prijenos kretanja pomoću velikih, jakih i izdržljivih kugličnih vijaka
 • Prisutni protu-rotacijski uređaji na svim modelima
 • Visok otpor na radijalnim opterećenjima zbog prevelikog prečnika osovine
 • Modularno rješenje s mogućnošću visokih razmjera
 • Ekstremno kompaktni motori i cilindri koji su lagani za ugraditi
 • Izbor različitih ugaonih vijaka za prijenos kretanja
 • Opsežne mogućnosti prilagodbe
 • Aluminijska struktura testirana za sisteme gdje je potrebna velika snaga

Odaberite Plug & Go rješenje

ISO 15552 RTA električni cilindri RC serije

RTA nudi ekskluzivnu profesionalnu uslugu sastavljanja svojih koračnih i servo motora s širokim spektrom vrsti električnih cilindara. Trebate samo izabrati karakteristike koje su Vam potrebne za električni aktuator te bilo koji pribor i motore iz široke ponude RTA.

Njihovo stručno osoblje će sastavljati i testirati njihove proizvode. Sastavljena kombinacija motora/pribora/cilindra biti će spremna za korištenje. Postoji mogućnost upravljanja s nekoliko sastavljenih proizvoda pomoću samo jedne šifre gdje pritom izbjegavate troškove skladištenja, montaže i kontrole kvalitete.

RC serija usklađena je s ISO 15552 standardom te je u potpunosti kompatibilna s većinom pribora za pneumatska rješenja na tržištu.

Želite li saznati više?

Popunite obrazac i očekujte naš skori odgovor.

  RTA srl proizvodi i rješenja

  Pretplatite se na naš newsletter!

   Ne propustite druge povezane vijesti