Pogonski kontroleri step motora RTA

Pogonski kontroleri step motora kompanije RTA, s Modbus TCP/IP komunikacijskim interfejsom, omogućuju vam povezivanje sa uređajima koji podržavaju Modbus TCP/IP protokol. Postignite sinhronizirane performanse, brži odziv i veće brzine sa ovim kontrolerima.

Iskoristite različite izvedbe pogonskih kontrolera

Pogonski kontroleri step motora kompanije RTA s Modbus TCP/IP interefjsom se mogu spojiti sa širokim rasponom uređaja koji omogućuju ovaj način komunikacije. To su razni PLC kontroleri, industrijski računari i drugi uređaji. Dostupna su tri pogonski kontrolera step motora s ovim interfejsom.

Pomoću ovih pogonskih kontrolera možete upravljati step motorima različitih veličina, odnosno s različitim veličinama prirubnica: NEMA 17 (42 mm), NEMA 23 (56 mm) i NEMA 34 (86 mm). Mogu se koristiti za standardne i za industrijske step motore s enkoderom.

Izaberite između tri izvedbe ovih pogonskih kontrolera:

CSD MT 94 zbog svog kompaktnog dizajna možete koristiti za manje step motore koji rade na nižem istosmjernom naponu (24–48 VDC),

X-PLUS MT B4 i X-PLUS MT S4 možete koristiti za step motore većih snaga koji se mogu direktno spojiti na mrežni napon (230 VAC).

Pratite trendove s Modbus TCP/IP pogonskim kontrolerima

Pogonski kontroleri step motora s Modbus komunikacijskim interfejsom sadrže najnoviju – treću generaciju programske opreme i time osiguravaju da ste u koraku s vremenom. Optimizirani su za rad sa Sanyo Denki step motorima sa enkoderom, ali s njima možete pokretati i druge step motore. Sve tri izvedbe ovih kontrolera su kompaktne i mogu se koristiti za različite, čak i zahtjevnije aplikacije.

Step motorima se može upravljati apsolutnim ili relativnim pozicioniranjem. Također možete odrediti radnu brzinu i postaviti “Homing” način rada. Postavljanjem širokog strujnog raspona steo motora možete postići do 120% nazivne struje (tzv. “overboost”). Na pogonski kontroler možete lako povezati povratnu vezu iz enkodera kako biste dobili informaciju o položaju motora. Moguće je pokretati step motore koji imaju enkoder sa različitim rezolucijama, 400 impulsa/okretaju ili 4000 impulsa/okretaju.

Pogonski krmilniki koračnih motorjev CSD MT-94 podjetja RTA - power and logic connections
Pogonski krmilniki koračnih motorjev X-plus MT-B4 podjetja RTA - power and logic connections

Pomoću funkcije Autosync koja radi u zatvorenoj petlji (closed loop), lako možete postići bolje performanse i dinamiku. Različiti modeli pogonskih kontrolera imaju različit broj priključaka za I/O signale: za do 5 digitalnih ulaza i do 5 digitalnih izlaza.

Također možete koristiti granične prekidače. Pogonski kontroler je usklađen sa UL standardom. Jednostavno se podešava pomoću RTA Modbus software-a za konfiguraciju (MT series setup) koji je besplatan i može se preuzeti s RTA web stranice.

Pogonski kontroleri step motora – najbitnije karakteristike

Budite u prednosti nad konkurencijom kod korištenja pogonskih kontrolera step motora sa Modbus TCP/IP interfejsom koje odlikuje:

 • Jednostavno ih povežite sa različitim PLC kontrolerima preko Modbus TCP/IP interfejsa,
 • Koristite mogućnost rada na različite načine i pojednostavite razvoj svoje aplikacije,
 • Jednostavno podesite svoj kontroler pomoću RTA Modbus konfiguracijskog software-a.
 • Izognite se napakam in okvaram, saj je elektronika nameščena v robustnem kovinskem ali plastičnem ohišju, brez gibljivih delov za hlajenje (ventilatorjev),
 • Zagotovite varno delovanje vaše naprave z integrirano zaščito pred prenizko ali previsoko vhodno napetostjo, zaščito pred kratkim stikom in zaščito pred pregrevanjem.
 • Izbjegnite greške i kvarove jer je elektronika ugrađena u robustno metalno ili plastično kućište, bez pokretnih dijelova za hlađenje (ventilator),
 • Osigurajte siguran rad vašeg uređaja sa integriranom zaštitom od ulaznog podnapona ili prenapona, zaštitom od kratkog spoja i zaštitom od pregrijavanja.
 • Iskoristite funkciju “microstepping” koja vam omogućuje 12.800 koraka po jednom okretu,
 • Smanjite vibracije motora i vašeg uređaja uz pomoć sklopa za glatkiji rad step motora („Electronic damping facility“)
 • Spojite pogonski kontroler X-PLUS direkno na izmjenični napon 230 V, bez potrebe za transformatorom, ispravljačem, kondenzatorom ili vanjskim napajanjem,
 • Uštedite prostor u električnom ormariću budući da kontroler već sadrži vrlo kompaktan ispravljač.
 • Omogućite automatsko smanjenje struje u mirovanju step motora i uštedite električnu energiju.
 • Odaberite model sa integriranom funkcijom za sigurno isključivanje step motora, STO (SIL3),
 • X-PLUS kontroler spajajte isključivo sa step motorima koji imaju odgovarajući stepen izolacije za siguran rad vašeg uređaja (step motori za mrežni napon),
 • Koristite do 5 ulaza i do 5 izlaza na posebno opto-izoliranim konektorima,
 • Pogonski kontroleri imaju garanciju 24 mjeseca.

Pogonski kontroleri step motora CSD MT 94

Pogonski krmilniki koračnih motorjev z Modbus TCP/IP CSD MT 94 podjetja RTA

Kontroleri CSD MT 94 su najmanji članovi grupe pogonskih kontrolera sa Modbus interfejsom. Pomoću njih pogonite manje step motore sa enkoderom koji su namijenjeni nižim naponima. Step motori dostupni su sa enkoderima koji mogu imati 400 impulsa/okretaju ili 4.000 impulsa/okretaju, sa ili bez index-a.

 • pogon step motora sa faznom strujom do 4 A,
 • razvoj aplikacija u zahtjevnim okruženjima sa ograničenim prostorom; na račun kompaktnog plastičnog kućišta,
 • upravljanje step motorima NEMA 17 (42 mm), NEMA 23 (56 mm) in NEMA 24 (60 mm).
 • EM 1H2H-0HE0, veličina 42 mm, struja 2 A i moment 0,5 Nm;
 • EM 2H2M-0HE0, veličina 56 mm, struja 4 A i moment 1,5 Nm;
 • EM 6H2M-0HE0, veličina 60 mm, struja 4 A i moment 2,5 Nm.
 • RH 1S2M-0HE0, veličina 42 mm, struja 1 A i moment 0,5 Nm;
 • RH 2S2M-0HE0, veličina 56 mm, struja 4 A i moment 2 Nm.

Pogonski kontroleri step motora X-PLUS MT B4

X-PLUS MT B4 kontroleri su snažniji predstavnici grupe pogonskih kontrolera s Modbus interfejsom. Koristite ih za pogon većih step motora sa većom strujom, koji se mogu spojiti na mrežni napon 230 V. Možete pokretati i step motore sa enkoderima koji mogu imati 400 impulsa/okretaju ili 4.000 impulsa/okretaju, sa ili bez index-a.

 • pogon step motora sa faznom strujom do 4 A,
 • izbjegavanje grešaka i kvarova jer kompaktno i robusno metalno kućište omogućuje prirodno hlađenje,
 • veće koračne motore s priključkom od 230 V.
 • EM 3F2M-0XX0, struja 4A, moment 7,0 Nm,
 • EM 3F3M-0XX0, struja 4A, moment 9,0 Nm
 • RM 3T1M-0XX0, struja 4 A, moment 3,6 Nm,
 • RM 3T2M-0XX0, struja 4 A, moment 7,0 Nm,
 • RM 3T3M-0XX0, struja 4 A, moment 9,0 Nm.
Pogonski krmilniki koračnih motorjev z Modbus TCP/IP X-PLUS MT B4 podjetja RTA

Pogonski kontroleri step motora X-PLUS MT S4

Pogonski krmilniki koračnih motorjev z Modbus TCP/IP X-PLUS MT S4 podjetja RTA

X-PLUS MT S4 su snažniji predstavnici grupe pogonskih kontrolera s Modbus interfejsom. Imaju integriranu sigurnosnu funkciju STO (SIL3) za sigurno isključivanje step motora.

STO (“Safe Torque Off”) je najčešća i najosnovnija sigurnosna funkcija za motorne pogone. Isključuje napajanje motora bez prekida napajanja pogonskog kontrolera. Koristi se za hitno isključivanje i sprječavanje neočekivanog pokretanja uređaja. Ova sigurnosna karakteristika štedi troškove komponenti i prostor budući da nisu potrebni nikakvi dodatni elementi između kontrolera i motora za isključivanje u slučaju aktivacije.

Sve ostale karakteristike i kompatibilnost ovih pogonskih kontrolera su iste kao kod X-PLUS MT B4 kontrolera, stoga ih možete koristiti na isti način, samo bez sigurnosne funkcije.

Odaberite step motor i pogonski kontroler za zahtjevne aplikacije

Industrijski step motori sa enkoderom serije RM

Iskoristite prednosti robustnog dizajna i IP54 zaštite koračnih motora sa enkoderom serije RM za industrijske aplikacije. Na pogonski kontroler ih spojite pomoću kabla sa konektorom M12.

Zahvaljujući odgovarajućoj izolaciji, pogonski kontroler možete sigurno spojiti na mrežni napon od 230 V. Iskoristite prednosti velikog okretnog momenta i karakteristike u odnosu na brzinu okretanja step motora.

Zahvaljujući kompaktnom dizajnu, step motore koristite za primjene gdje je prostor ograničen, a potreba za snagom velika. Koristite ugrađeni enkoder s rezolucijom 400 impulsa/okretaju ili 4000 impulsa/okretaju, sa ili bez index-a.

Industrijski koračni motorji z enkoderjem serije RM 3T2M-0XX0
Industrijski koračni motorji z enkoderjem serije RH 2S2M-0XX0

Industrijski step motori sa enkoderom serije RH

Industrijski step motori serije RH su dostupni sa veličinama prirubnice od 42 mm i 56 mm.

Odaberite ih za zahtjevna industrijska okruženja. Iznimno su snažni i kompaktni te se mogu pohvaliti dobrim okretnim momentom u odnosu na brzinu okretanja step motora.

Želite saznati više informacija?

Popunite kontakt obrazac i javit ćemo vam se uskoro.

  Pogonski krmilniki koračnih motorjev z Modbus TCP/IP X-Plus MT-B4 in CSD MT-94 podjetja RTA

  Pretplatite se na naš newsletter!

   Ne propustite druge povezane vijesti