Magnetni senzori pozicije sa IO-linkom

Turck-ovi magnetni senzori pozicije WIM-IOL omogućuju vam precizno otkrivanje pozicije klipa u cilindrima u rasponu od 32 mm do 256 mm. Iskoristite ih kako biste smanjili vrijeme pokretanja i troškove svojih aplikacija.

Osigurajte tačnu detekciju pomoću magnetnih senzora pozicije

Turckovi magnetni senzori pozicije serije WIM-IOL su kompaktni senzori s digitalnim interfejsom. U pneumatskim ili hidrauličkim cilindrima detektiraju poziciju klipova u rasponu mjerenja od 32 mm do 256 mm. Ovi IP67 senzori imaju 15-bitnu rezoluciju.

Na raspolaganju Vam je osam senzora iste serije sa IO-link 1.1 komunikacijom. Tipka ugrađena u senzor i IO-Link omogućuju brzo i praktično postavljanje mjernog raspona senzora prema kretanju klipa. Ovo uvelike pojednostavljuje montažu u poređenju sa analognim senzorima. Naime, potrebno ih je izuzetno precizno namjestiti prema krajnjoj poziciji klipa ili podesiti mjerenje faktorom korekcije u regulatoru.

Magnetni senzorji položaja WIM-IOL Turck

Prednosti senzora sa IO-linkom

 • Kraće vrijeme pokretanja aplikacije
 • Prikladan za različite dužine cilindra
 • Prilagodljiv za različite aplikacije
 • Pogodan za preuzimanje podataka u industriji 4.0
 • Jednostavna i brza montaža; pogodan za sve uobičajene cilindre s T-utorom, direktna montaža odozgo, ne zahtijeva dodatni alat

Odaberite optimalnu sljedivost, rezoluciju i linearnost

Magnetnii linearni senzori položaja koriste Hallov efekt za mjerenje linearnog kretanja klipova na kojima je magnet montiran. Izlazni signal senzora proporcionalan je položaju klipa u pneumatskom ili hidrauličkom cilindru. Na ovaj signal ne utiče magnetni polaritet i može se koristiti za izvođenje raznih kontrolnih aplikacija.

Ovi robusni senzori pružaju vam optimalnu sljedivosti, rezoluciju i linearnost mjerenja. Odlikuju se visokim nivoom elektromagnetne kompatibilnosti (EMC) i radom u širokom temperaturnom rasponu.

Magnetni senzorji položaja z IO-linkom Turck

Magnetni senzori pozicije za razne aplikacije

Magnetni senzorji položaja aplikacije

WIM-IOL magnetni senzori položaja mogu se koristiti u preradi plastike i automobilskoj industriji za:

 • otkrivanje ogrebotina u strojevima za brizganje,
 • otkrivanje istrošenosti u automatskim vijčanim mašinama,
 • pozicioniranje glave za zavarivanje tokom ultrazvučnog zavarivanja,
 • kontrola napetosti filma u mašinama za pakiranje
 • i mnoge druge primjene.

Vrhunski magnetni senzori pozicije od vodećeg proizvođača

Turck vam nudi širok asortiman magnetnih senzora pozicije za sve uobičajene pneumatske cilindre. Zahvaljujući pouzdanom principu rada, njihovi senzori serije BIM omogućuju vam besprijekornu detekciju magneta različite jačine pričvršćenih na klip.

Mogu se koristiti prvenstveno za beskontaktno mjerenje položaja klipa u pneumatskim cilindrima, bez obzira na oblik cilindra.

 • Ovi robusni IP67 senzori se ne troše i zaštićeni su od kratkog spoja.
 • BIM-UNTK senzor (dužina kućišta 19,7 mm) jedan je od najkompaktnijih magnetnih senzora položaja na tržištu. Posebno će dobro doći za mjerenja u cilindrima s kratkim hodom.
 • BIM senzori imaju poseban čelični vijak koji stabilno fiksira senzor u utoru cilindra. Osim toga, senzori BIM-UNT i BIM-UNTK imaju montažni rub koji vam omogućuje jednostavnu montažu na terenu, bez dodatnog alata.
 • Svijetla LED dioda jasno je vidljiva sa svih strana, što osigurava da možete vidjeti trenutni status preklopa u bilo kojem trenutku sa bilo kojeg položaja.
Magnetni senzorji položaja serije BIM Turck

Želite saznati više?

Popunite formu i javićemo Vam se u najkraćem mogućem roku.

  Pretplatite se na naš newsletter!

   Ne propustite druge povezane vijesti