Magnetski senzori položaja sa IO-linkom za detekciju klipa

Turck-ovi magnetski senzori položaja WIM-IOL omogućavaju Vam precizno otkrivanje položaja klipa u cilindrima u rasponu od 32 mm do 256 mm. Iskoristite ih kako biste smanjili vreme pokretanja i troškove svojih aplikacija.

Osigurajte tačnu detekciju pomoću magnetskih senzora položaja

Turck-ovi magnetski senzori položaja serije WIM-IOL su kompaktni senzori sa digitalnim interfejsom. U pneumatskim ili hidrauličkim cilindrima detektuju položaj klipova u mernom području od 32 mm do 256 mm. Ovi IP67 senzori imaju 15-bitnu rezoluciju.

Postoji osam senzora u seriji sa IO-link 1.1 interfejsom. Ugrađeno dugme u senzor i IO-Link omogućavaju brzo i praktično postavljanje mernog raspona senzora prema kretanju klipa. Ovo uveliko pojednostavljuje montažu u poređenju sa analognim senzorima. Naime, morate ih izuzetno precizno namestiti prema krajnjem položaju klipa ili podesiti merenje faktorom korekcije u regulatoru.

magnetski senzori položaja WIM-IOL kompanije Turck

Želite kupiti naše Senzore?

Proverite prednosti senzora sa IO-linkom

 • Ušteda troškova zbog kratkog vremena pokretanja aplikacije
 • Prikladno za različite dužine cilindara
 • Fleksibilnost za različite primene
 • Doprinos podacima za industriju 4.0
 • Jednostavna i brza montaža; pogodan za sve uobičajene cilindre sa T-žljebovima, direktna montaža odozgo, ne zahteva dodatni alat

Odaberite optimalnu ponovljivost, rezoluciju i linearnost

Magnetski linearni senzori položaja koriste Hallov efekt za merenje linearnog kretanja klipova na kojima je magnet montiran. Izlazni signal senzora proporcionalan je položaju klipa u pneumatskom ili hidrauličkom cilindru. Na ovaj signal ne utiče magnetski polaritet i može se koristiti za izvođenje raznih kontrolnih aplikacija.

Ovi robusni senzori pružaju Vam optimalnu ponovljivost, rezoluciju i linearnost merenja. Odlikuju se visokom nivoom elektromagnetske kompatibilnosti (EMC) i radom u širokom temperaturnom rasponu.

magnetski senzori položaja WIM-IOL kompanije Turck

Magnetski senzori položaja za razne primene

magnetski senzori položaja aplikacije

WIM-IOL magnetski senzori položaja mogu se koristiti u preradi plastike i automobilskoj industriji za:

 • otkrivanje pukotina u mašinama za brizganje,
 • otkrivanje istrošenosti u automatskim mašinama za zavrtnje,
 • pozicioniranje glave za zavarivanje tokom ultrazvučnog zavarivanja,
 • kontrola napetosti filma u mašinama za pakovanje
 •  i na mnogim drugim mestima.

Vrhunski magnetski senzori položaja od vodećeg proizvođača

Turck vam nudi širok raspon magnetskih senzora položaja za sve uobičajene pneumatske cilindre. Zahvaljujući pouzdanom principu rada, njihovi senzori serije BIM omogućavaju Vam besprekornu detekciju magneta različite jačine pričvršćenih na klip. Mogu se koristiti prvenstveno za beskontaktno merenje položaja klipa u pneumatskim cilindrima, bez obzira na oblik cilindra.

 • Ovi robusni IP67 senzori se ne troše i zaštićeni su od kratkog spoja.
 • BIM-UNTK senzor (dužina kućišta 19,7 mm) jedan je od najkompaktnijih magnetskih senzora položaja na tržištu. Posebno su korisni za merenja u cilindrima sa kratkim hodom.
 • BIM senzori imaju poseban čelični vijak koji stabilno fiksira senzor u žlebu cilindra. Osim toga, senzori BIM-UNT i BIM-UNTK imaju montažni rub koji Vam omogućuje jednostavnu montažu na terenu, bez dodatnog alata.
 • Svetla LED dioda je lako vidljiva sa svih strana, što osigurava da možete videti trenutno stanje preklapanja u bilo koje vreme sa bilo koje pozicije.
magnetski senzori položaja serije BIM Turck

Želite znati više?

Ispunite kontakt obrazac i javit ćemo vam se uskoro.

Prijavite se na naš newsletter!

Dobićete samo kvalitetne vesti i podsetnike na webinarima o vodećoj opremi za automatizaciju, pomoću koje možete da pobedite konkurenciju.

Ne propustite druge povezane vesti