Kablovi

vodećih proizvođača

Kablovi imaju svrhu da prenose električnu energiju, podatke i/ili signal sa jedne tačke na drugu. Sa efikasnim prenosom oni Vam pomažu da obezbedite besprekorno napajanje, umrežavanje i komunikaciju u različitim aplikacijama u mnogim industrijama.

Imate li pitanja za nas?

Obezbedite efikasan prenos sa kablovima vrhunskog kvaliteta

TURCK kablovi i konektori 2

Sa sve većom potražnjom iz industrije, proizvode se raznovrsni kablovi za automatizaciju i besprekornu komunikaciju podataka. U zavisnosti od konačne primene, kablovi imaju različite konfiguracije, uvek bazirajući svoj dizajn na nacionalnim i međunarodnim propisima. Visokokvalitetni i visokodostupni industrijski kablovi i proizvodi za povezivanje pomažu Vam da obezbedite kritičan prenos električne energije, podataka i signala.

Da bismo zadovoljili Vaše jedinstvene zahteve primene, naša ponuda uključuje širok izbor kablova vrhunskog kvaliteta od vodećih proizvođača:

Želite kupiti naše kablove?

Izaberite pravi proizvod za Vašu aplikaciju

U industrijskim okruženjima, kablovi često moraju da prenose signal, podatke i/ili napajanje u najtežim uslovima, na primer, visoke temperature, hemikalije, fizičko rukovanje, vlažnost, ulje i druge izazovne situacije. Zbog toga je izuzetno važno da mogu da izdrže takve uslove. Efikasna zaštita od EMI i RFI se takođe preporučuje za industrijske kablove, u zavisnosti od njihove upotrebe.

Prilikom odabira odgovarajućeg industrijskog kabla, generalno birate između velikog izbora materijala za izolaciju i omotač, opcija zaštite, konfiguracije, mogućnosti visoke fleksibilnosti i drugih opcija. Svaki kabl ima standardnu oznaku koja se sastoji od niza slova i brojeva, od kojih se svaki odnosi na određene karakteristike kabla. Ovo olakšava izbor najpogodnijeg kabla za vaše potrebe, sprečava moguće greške i osigurava da je kabl u skladu sa sigurnosnim propisima, životnom veku kabla i ispravnim radom.

Leuze kablovi i konektori 1

Proverite klasifikaciju kablova prema upotrebi

TURCK kablovi i konektori 1

Veliki izbor tipova kablova može se klasifikovati na odgovarajući broj načina. Mogu se kategorisati u grupe prema naponu, vrsti provodnika, izolaciji, poprečnom preseku, boji i još mnogo toga. Možete birati između priključnih kablova (sa otvorenim krajem) i interkonektivnih kablova (sa konektorima na oba kraja).

Veliki izbor savršeno odgovara velikom broju mogućnosti njihove upotrebe u različitim industrijama. Glavne vrste industrijskih kablova po njihovoj upotrebi su:

U mnogim aplikacijama standardni kablovi za prenos podataka ne dovode do željenog rezultata ili mašina koristi Industrial Ethernet ili Fieldbus. Industrijski Ethernet kablovi iz naše ponude, tj. Ethernet/IP, PROFINET, EtherCAT, Modbus-TCP i POWERLINK, prenose podatke od tačke A do B sa manjim gubitkom podataka zahvaljujući zaštićenom kućištu koje prolazi ne samo kroz kabl već se nastavlja u konektor. Kvalitet kabla, koji garantuje bezbedan i pouzdan prenos podataka do 10 GBit/sec, uprkos održavanju 5 miliona ciklusa savijanja, nudi se za oblast primene robota za saradnju.

Dostupni su i kablovi za sledeće sabirnice: Profibus, ModBus, CANopen, CAN-bus i DeviceNet.

Obezbeđen je pouzdan prenos snage preko kompaktnog i standardizovanog M12 interfejsa prema IEC 61076-2-11. Četiri različita kodiranja – S, T, K i L – kao i različiti kvaliteti kablova nude pravo rešenje za svaku primenu. Prekriveni kompleti kablova, utičnice i spojevi su otporni na prašinu i vodu prema IP65, IP67 i IP68. Dizajnirani su da ispune UL2237 zahteve.

Upotreba razdelnika dovodi do skraćenja kablova i samim tim je isplativija izbegavanjem dodatnih troškova kablova. Napajanje počinje od centralizovane tačke i grana se kroz mašinu da bi se obezbedilo napajanje decentralizovanim tačkama unutar mašine.

U mnogim primenama kablovi standardne tehnologije povezivanja ne dovode do željenih rezultata. Stoga, pored standardne bazne linije nudimo i kablove posebno skrojene prema Vašim željama i potrebama. Dostupni su PVC, PUR i PURrobotic kablovi sa većom adaptacijom lanca za povlačenje i otpornošću na torziju.

U prehrambenoj industriji se za mašine i instalacije postavljaju mnogo veći zahtevi nego u klasičnoj mehanici. Obezbeđeni su specijalni kablovi koji nude visoku zaštitu od sredstava za čišćenje i ispunjavaju stroge higijenske zahteve. Kablovi sa „higijenskim dizajnom“ omogućavaju korišćenje komponenti u aplikacijama gde dolaze u kontakt sa hranom. Sprečava se kontakt između materijala i hrane koja se obrađuje i obezbeđuje se visoka zaštita od sredstava za čišćenje.

Za teške uslove i primene u preradi mleka koriste se izuzetno otporni TPE kablovi. Za aplikacije sa manje zahteva, PVC kablovi P00 i P01 (oba odobrena UL) su odlična alternativa. Kablovi za hranu i piće ispunjavaju standarde zaštite IP65, IP67, IP68 i IP69, ne sadrže halogene i mogu se koristiti u energetskim lancima.

Zbog uvećane spoljne obloge, PUR-kabl je savršeno prikladan za primenu u polju zavarivanja u konstrukciji karoserije i otporan na zavarivanje. Dobra svojstva lanca i torzije, kao i UL-sertifikacija upotpunjuju profil kabla.

Nudimo odgovarajuću i standardnu usaglašenu konekciju za sve nivoe ožičenja autobusa i vozova.

PUR-kablovi sa prelivenim konektorima su odmah upotrebljivi i pouzdaniji od alternativa koje se mogu ožičiti na terenu. Oni ispunjavaju zahteve klase zaštite IP67, IP68 i IP69.

Koristite kablove u različitim industrijama

Možete koristiti kablove u širokom spektru industrija, npr.:

  • Automotive
  • Prehrambena
  • Obnovljivi izvori energije
  • Robotika
  • Transport
  • Distribucija električne energije
  • Mobile Automation
TURCK kablovi i konektori 3

Pročitajte najnovije vesti

Prijavite se na naš newsletter!

Dobićete samo kvalitetne vesti i podsetnike na webinarima o vodećoj opremi za automatizaciju, pomoću koje možete da pobedite konkurenciju.