Motion kontrola

Motion kontrola je ključna tehnologija na tržištu industrijske automatizacije. Ostvarite sve što želite u svojim operacijama primenom rešenja motion kontrole koje obezbeđuju preciznost, tačnost i efikasnost. Oslonite se na besprekornu ponovljivost i odziv čak i u najzahtevnijim okruženjima. Motion kontrola se bavi pomeranjem pojedinih delova mašine na kontrolisan način. Sistem motion kontrole omogućava kretanje mašine, i što je još važnije, osigurava da se može zaustaviti.

Imate li pitanja za nas?

Iskoristite preciznost, tačnost i efikasnost

Oprema motion kontrole pouzdano kontroliše uređaje kako bi sprečila oštećenje proizvodne linije i takođe sprečava povrede na radnom mestu. Ovo je posebno korisno u proizvodnim linijama, gde su tačnost kretanja, efikasnost i snaga od vitalnog značaja.

Glavne komponente motion kontrole čine većinu savremenih sistema za kontrolu kretanja i kontrolera, motornih pogona, motora i pomoćnih komponenti kao što su senzori i kablovi.

Želite kupiti našu opremu?

Iskoristite naše ogromno iskustvo

Već dugi niz godina, različita rešenja motion kontrole su među ključnim kompetencijama Tipteha. Shodno tome, sve komponente rešenja su sastavni deo našeg asortimana i mogu se pohvaliti vrhunskom pouzdanošću.

U kombinaciji sa Tipteh-ovim konsultantskim i inženjerskim uslugama, obezbeđuju najbolja rešenja za motion kontrolu koja odgovaraju potrebama naših kupaca. Mi ćemo Vam pomoći da razvijete najbolje rešenje.

Razvijte jednu od ovih aplikacija

Danas se frekventni pretvarači koriste u praktično svakoj primeni sa indukcionim motornim pogonskim sistemom. Pomažu Vam da poboljšate Vaše operativne performanse, energetsku efikasnost Vašeg sistema ili opreme, smanjite troškove održavanja i produžite životni vek Vaših mašina.

Frekventni pretvarač je efikasno, pouzdano, kompaktno i isplativo rešenje. Može da zameni zastarele sisteme u pokretanju motora, kontroli brzine i protoka i drugim aplikacijama. Sposoban je da menja izlaznu brzinu motora bez potrebe za mehaničkim remenicama što dovodi do smanjivanja ukupnog održavanja. Štaviše, pod uslovom da je Vaša aplikacija pravilno dizajnirana, pretvarač ima mogućnost da uštedi Vaš novac i energiju trošeći samo onu snagu koja je potrebna.

Servo motor je AC sinhroni motor bez četkica sa integrisanom povratnom spregom o položaju. Koristi se u sistemima za kontrolu kretanja zatvorene petlje. Može da odredi položaj osovine, kontroliše brzinu, položaj i obrtni moment sa velikom preciznošću.

Razlikuju se od ostalih električnih aktuatora po svom dizajnu, karakteristikama i svojstvu. Servo motori se koriste u mnogim industrijama jer imaju visoku efikasnost, veliku snagu u odnosu na njihovu veličinu i konstantan obrtni moment pri većoj brzini. Takođe su sposobni da rade u zatvorenoj petlji, veoma pouzdani i robusni, tihi i glatki, mogu da se rotiraju velikom brzinom, mogu da postignu veliko ubrzanje. Zbog svoje robusnosti i pouzdanosti, mogu se koristiti u oblastima sa promenljivom temperaturom i velikim udarnim opterećenjima.

Servo motor možete koristiti za različite primene, kao što su mašine alatke gde je potrebna visoka tačnost, robotika, oprema za punjenje i pakovanje, sečenje metala i drveta, obrezivanje i konturisanje, CNC i mašine koje se koriste u tekstilnoj industriji, mašine za štampanje i u svim aplikacijama sa visokim zahtevima za precizno pozicioniranje, kontrolu brzine i obrtnog momenta.

Stepper motori imaju trajnu magnetnu osovinu (rotor) i stacionarni elektromagnet (stator). Obično imaju 50 elektromagnetnih stubova sa kojima može postići 200 koraka po obrtaju.  Rotor motora se može lako pozicionirati ako je sistem pravilno dizajniran, bez povratnih informacija o senzoru položaja.

Stepper motori su jeftini, pouzdani, robusni i imaju niske troškove održavanja. Mogu postići veoma veliki obrtni moment pri maloj brzini. Mali su, jednostavni za održavanje i povezivanje sa PLC-om ili drugim sistemima.

Nude odličnu kontrolu brzine, precizno pozicioniranje i ponovljivost pokreta. Generalno, svaka aplikacija koja zahteva visoko precizno pozicioniranje, kontrolu brzine i obrtni moment male brzine može imati koristi od njihove upotrebe. Možete ih koristiti u opremi za 3D štampanje, tekstilnim mašinama, malim robotima, mašinama za etiketiranje, opremi za punjenje i pakovanje, CNC mašinama za mlevenje, mašinskim alatima, transporterima i mnogim drugim.

Klizni prstenovi su elektromehanički uređaji koji se koriste za prenos električne energije sa statičkog na rotirajući deo opreme. Takođe prenose i električne i optičke signale, tečnosti i komprimovani vazduh. Dizajnirani su za različit broj kanala, brzinu rotacije, napon, struju i mogućnost ugradnje.

Klizni prstenovi se koriste u mnogim industrijama kao što su nafta i gas, tretman vode, medicinska, elektronska i vazduhoplovna industrija, građevinarstvo i poljoprivreda. Najčešće se upotrebljuju u slučajevima: turbine na vetar (eliminišu uvrtanje i zapetljavanje kablova tokom rotacije turbine), inteligentno osvetljenje (za eliminisanje uvrtanja i zapetljavanje kabla tokom rotacije svetlosti), mašine za etiketiranje sa rotirajućim karuselima (za prenos napajanja i kontrole od stacionarnih aspekata mašinerije do rotirajućih delova).

Pročitajte najnovije vesti o motornim pogonima

Prijavite se na naš newsletter!

Dobićete samo kvalitetne vesti i podsetnike na webinarima o vodećoj opremi za automatizaciju, pomoću koje možete da pobedite konkurenciju.