Kontrolli i lëvizjes

Kontrolli i lëvizjes është një teknologji kyçe në tregun e automatizimit industrial. Kryeni veprimin e dëshiruar në operacionet tuaja duke zbatuar zgjidhje të kontrollit të lëvizjes që sigurojnë saktësi dhe efikasitet. Mbështetuni në përsëritshmërinë dhe reagimin e përsosur edhe në mjediset më kërkuese. Motion Control merret me lëvizjen e pjesëve individuale të një makine në mënyrë të kontrolluar. Sistemi i kontrollit të lëvizjes mundëson lëvizjen e makinës, por më e rëndësishmja, siguron që ajo të mund të ndalet.

Përfitoni nga saktësia, përpikëmëria dhe efikasiteti

Pajisjet e kontrollit të lëvizjes kontrollojnë me besueshmëri pajisjet për të parandaluar dëmtimin e linjës së prodhimit dhe gjithashtu parandalojnë lëndimet në vendin e punës. Kjo është veçanërisht e dobishme në linjat e prodhimit, ku saktësia e lëvizjes, efikasiteti dhe fuqia janë të një rëndësie jetike.

Komponentët kryesorë të kontrollit të lëvizjes që përbëjnë pjesën më të madhe të sistemeve dhe kontrollorëve modernë të kontrollit të lëvizjes, disqet e motorëve, motorët dhe komponentët ndihmës si sensorët dhe kabllot.

Keni nevojë për ndihmë? Le t’ju ndihmojmë.

Shfrytëzoni gamën tonë të gjerë të përvojës

Për shumë vite, zgjidhje të ndryshme të kontrollit të lëvizjes kanë qenë ndër kompetencat kryesore të Tipteh. Prandaj, të gjithë përbërësit e zgjidhjeve të kontrollit të lëvizjes janë një pjesë integrale e portofolit tonë për të cilat mburremi me besueshmëri të lartë.

Në kombinim me shërbimet e këshillimit dhe inxhinierisë së Tipteh, ato sigurojnë zgjidhjet më të mira të kontrollit të lëvizjes për t’iu përshtatur nevojave të klientëve tanë. Ne do t’ju ndihmojmë të zhvilloni zgjidhjen perfekte.

Le të zhvillojmë një nga këto aplikime

Në ditët e sotme, konvertuesit e frekuencës përdoren praktikisht në çdo aplikim me sistemin e lëvizjes së motorit me induksion. Ato ndihmojnë në përmirësimin e performancës suaj operacionale, efikasitetin e energjisë të sistemit ose pajisjes suaj, zvogëlojnë kostot e mirëmbajtjes dhe zgjasin jetëgjatësinë e makinerive tuaja.

Konvertuesi i frekuencës është një zgjidhje efikase, e besueshme, kompakte dhe me kosto efektive. Mund të zëvendësojë sistemet e vjetëruara në nisjen e motorit, kontrollin e shpejtësisë dhe rrjedhës si dhe aplikime të tjera. Duke qenë se konverteri i frekuencës është i aftë të ndryshojë shpejtësinë e daljes së një motori pa nevojën e rrotullave mekanike, ai redukton mirëmbajtjen e përgjithshme. Për më tepër, me kusht që aplikimi juaj të jetë projektuar siç duhet, konverteri ka aftësinë t’i kursejë paratë tuaja nëpërmjet natyrës së tij të trashëguar për të kursyer energji duke konsumuar vetëm energjinë që nevojitet.

Një servo motor është një motor sinkron AC pa furça me reagime të integruara pozicionale. Përdoret në sistemet e kontrollit të lëvizjes me qark të mbyllur. Duke qenë se mund të përcaktojë pozicionin e boshtit, ju mund të kontrolloni shpejtësinë, pozicionin dhe momentin rrotullues me saktësi të lartë.

Veçanërisht nga dizajni, servot në thelb kanë veçori dhe veti që i dallojnë ato nga pjesa tjetër e aktivizuesve elektrikë. Servo motorët përdoren në shumë industri pasi kanë efikasitet dhe fuqi të lartë në krahasim me madhësinë e tyre dhe moment rrotullimi më konstant me shpejtësi më të lartë. Gjithashtu, ato janë: të aftë për të vepruar në një unazë të mbyllur, shumë të besueshme dhe të fuqishme, të qeta dhe të lëmuara dhe mund të rrotullohen me shpejtësi të lartë, mund të arrijnë dhe një përshpejtim të lartë. Për shkak të qëndrueshmërisë dhe besueshmërisë së tyre, ato mund të përdoren në zonat e pastrimit dhe në mjedise të vështira me luhatje të temperaturës dhe ngarkesa të larta goditjeje.

Ju mund të përdorni servo motor për aplikime të ndryshme, si vegla makinerish ku kërkohet saktësi e lartë, robotikë, pajisje mbushëse dhe paketuese, prerje metali dhe druri, prerje dhe konturim, CNC dhe makina të përdorura në industrinë e tekstilit, makina printimi dhe në aplikime të tjera me kërkesa të larta për pozicionim të saktë, shpejtësi dhe kontroll të çiftit rrotullues.

Një motor shkallëzues (gjithashtu motor hapësor ose hapës) ka bosht magnetik të përhershëm (rotor) dhe elektromagnet të palëvizshëm (stator). Zakonisht ka 50 pole elektromagnete me të cilat mund të arrijë 200 hapa për rrotullim. Nëse sistemi është projektuar siç duhet, ai mund të pozicionojë lehtësisht rotorin e motorit pa asnjë sensor pozicioni për raportime.

Motorët shkallëzues janë të lirë, të besueshëm, të fortë dhe kanë kosto jashtëzakonisht të ulëta mirëmbajtjeje. Ata mund të arrijnë një çift rrotullues shumë të lartë me shpejtësi të ulët. Ata gjithashtu kanë çift rrotullues të lartë mbajtës. Disqet e motorëve hapësorë janë të vegjël, të fortë dhe të thjeshtë për t’u konfiguruar dhe për t’u lidhur me PLC ose sisteme të tjera.

Në thelb, motorët shkallëzues ofrojnë kontroll të shkëlqyer të shpejtësisë, pozicionim të saktë dhe përsëritshmëri të lëvizjes. Në përgjithësi, çdo aplikim që kërkon pozicionim shumë të saktë, kontroll të shpejtësisë dhe çift rrotullues me shpejtësi të ulët mund të përfitojë nga përdorimi i tyre. Mund të përfitoni prej tyre në pajisjet e printimit 3D, makinat e tekstilit, robotikën e vogël, makinat e etiketimit, pajisjet e mbushjes dhe paketimit, makinat bluarëse CNC, veglat e makinerive, transportuesit dhe shumë të tjera.

Unazat e rrëshqitjes janë pajisje elektromekanike që përdoren për transmetimin e energjisë elektrike nga pjesa statike në atë rrotulluese të pajisjes. Ata gjithashtu mund të transmetojnë sinjale elektrike, sinjale optike, lëngje dhe ajër të kompresuar. Ato janë të dizajnuara për numër të ndryshëm kanalesh, shpejtësi rrotullimi, tension dhe rrymë si dhe opsione instalimi.

Unazat e rrëshqitjes përdoren në shumë industri, disa prej tyre janë: nafta dhe gazi, trajtimi i ujit, industria mjekësore, elektronike dhe e hapësirës ajrore, ndërtimi dhe bujqësia. Disa nga rastet më të zakonshme të përdorimit përfshijnë: turbinat e erës (për eliminimin e përdredhjes dhe ngatërrimit të kabllove gjatë rrotullimit të turbinës), ndriçimin inteligjent (për eliminimin e përdredhjes dhe ngatërrimit të kabllove gjatë rrotullimit të dritës), makinat e etiketimit me karuselë rrotulluese (për transferimin e furnizimit me energji elektrike dhe kontrollet nga aspektet e palëvizshme të makinerisë deri te pjesët rrotulluese).

Lexoni lajmet më të fundit të Motor drives