Zgjidhjet e Machine Vision

Zgjidhjet e Machine Vision janë inspektime automatike të bazuara në imazhe që do t’ju ndihmojnë të zgjidhni detyrat më komplekse në mënyrë të besueshme dhe të qëndrueshme. Inxhinierët tanë përdorin këtë teknologji për të shfrytëzuar vizionin kompjuterik dhe kamerat e rrjetit për kontrollin 100% të produktit, duke përshpejtuar prodhimin tuaj, duke rritur cilësinë e produktit dhe sigurinë e punës, si dhe duke ulur kostot e prodhimit.

Shfrytëzoni pozicionin tonë si ofruesi kryesor i zgjidhjeve

Zgjidhjet e Machine Vision - Tipteh

Machine Vision përfshin aplikime në të cilat ju mund të automatizoni drejtimin operacional të pajisjeve të ndryshme. Bazuar në imazhet e kapura dhe të përpunuara, pajisjet kryejnë funksionet e tyre. Machine Vision mundëson një kontroll 100% të produktit, i cili zbulon dukuritë e rralla që nuk zbulohen me metodat konvencionale. Ju gjithashtu mund të zhvilloni matje/kontroll të shpejtë dhe të eliminoni faktorët njerëzorë në kontrollin e cilësisë.

Tipteh është një ofrues kryesor i zgjidhjeve Machine Vision. Inxhinierët tanë të përgatitur do t’ju ndihmojnë të zhvilloni zgjidhjet e teknologjisë së lartë me kosto optimale. Sistemet e Machine Vision do t’ju ndihmojnë të automatizoni shumë aplikime, nga verifikimi i montimit deri te një zgjedhje komplekse robotike 3D. Machine Vision do t’ju mundësojë gjithashtu të reduktoni përfshirjen njerëzore në procesin tuaj dhe të garantoni një nivel më të lartë sigurie.

Keni nevojë për ndihmë? Le t’ju ndihmojmë.

Përfitoni nga njohuritë, përvoja dhe pajisjet tona

Ne ofrojmë gjithashtu një gamë të gjerë të pajisjeve të inspektimit vizual për të gjitha llojet e testimeve. Ne jemi partnerë afatgjatë me kompanitë kryesore të machine vision, gjë që na lejon t’u ofrojmë klientëve tanë një zgjidhje të përsosur për çdo detyrë.

Ne mund t’ju ndihmojmë të zhvilloni zgjidhje për:

  • inspektimin e montimit (prania, ngjyra, forma),
  • matjet e besueshme të dimensionit (gjerësia, lartësia, këndi),
  • gjurmimin e produktit (pozicioni, rrotullimi),
  • zbulimin e defekteve (gërvishtjet),
  • identifikimin e pjesëve (leximi i kodit, njohja e formës),
  • drejtmin e robotin tuaj (pozicionimi, rrotullimi).

Ne mund t’ju ndihmojmë të zhvilloni një gamë të gjerë zgjidhjesh

Kur një produkt është me defekt ose jo konform dhe duhet të hiqet nga përdorimi, është i kushtueshëm. Sidomos, nëse nuk zbulohet para fillimit të prodhimit në shkallë të gjerë. Duke përdorur sistemin tonë Machine Vision për kontrollin e cilësisë, ju mund të zvogëloni rrezikun e dërgimit të pjesëve me defekt ose jo konform klientëve tuaj. Sistemi ynë zbulon dhe heq në mënyrë efektive pjesë të tilla, duke siguruar që ju të dorëzoni vetëm pjesë 100% cilësore tek klientët tuaj. Për shembull, mund të kryeni një inspektim në kallëp për të zbuluar defektet e pjesëve të derdhura në të.

Pas marrjes së imazhit të një shishe dhe ruajtjes së saj në memorie, softueri vizion i sistemit tonë të inspektimit të nivelit të mbushjes e përpunon ose analizon atë dhe lëshon një përgjigje kalim-dështimi bazuar në nivelin e mbushjes së shishes.

  • Sistemi i machine vision mund të sigurojë informacionin e vendndodhjes që p.sh. udhëzon një robot për të rreshtuar pjesët në një proces prodhimi ose për të zgjedhur me saktësi pjesën dhe për ta vendosur atë në një vend tjetër.
  • Pasi kamera zbulon një kënd rrotullimi të një pjese të caktuar, roboti përdor këto të dhëna për ta vendosur siç duhet pjesën në një makinë ose një kuti për paketim.
  • Një sistem kamerash që identifikon orientimin e pjesëve metalike me tehe të mprehta mund të sigurojë që çdo skaj të pastrohet nga një furçë e shtrenjtë për heqjen e mprehjes vetëm një herë, gjë që zgjat jetëgjatësinë e tyre me 50%.

Kamera kontrollon praninë e një pjese të caktuar, p.sh., një arrë në një levë të frenave të dorës së makinës. Nëse arra nuk është e pranishme, leva hiqet.

Kamera inspekton me besueshmëri lidhësin elektrik për lidhjen e duhur të instalimeve elektrike bazuar në njohjen e ngjyrave. Kur kamera merr imazhin e një lidhësi me instalime elektrike, një algoritëm inspekton çdo kabllo për ngjyrën e duhur në çdo pozicion.

Lexuesit e barkodit të bazuar në imazhe deshifrojnë me besueshmëri barkodet industriale. Ka disa avantazhe të lexuesve të bazuar në imazhe: leximi i kodit gjithëdrejtues (lexon kodet nga çdo kënd ose orientim), performancë e shkëlqyeshme e shpejtësisë së leximit (arrin ritme të larta leximi edhe në kodet më sfiduese), reagime për cilësinë e barkodit (vlerëson cilësinë e barkodit për të identifikuar problemet më shpejt ), leximi i kodeve 2D dhe më shumë.

Na tregoni dhe ne do t’ju ndihmojmë të zhvilloni zgjidhjen e duhur.

Na kontaktoni

Lexoni lajmet më të fundit të Machine Vision