Sigurnosna oprema

vodećih proizvođača

Sigurnosna oprema dizajnirana je da štiti od različitih vrsta opasnosti koje se rešavaju tokom rada. Različiti rizici vode do povreda koje mogu biti od lakih do izuzetno teških. Takođe može doći i do skupih zastoja i oštećenja opreme sa kojima se radi. Da bi se obezbedila usklađenost sa međunarodnim sigurnosnim standardima, nudimo opremu vrhunskog kvaliteta i performansi najpoznatijih proizvođača.

Želite naš katalog Oprema za sigurnost masina?

  Imate li pitanja za nas?

  Razvijte aplikacije za sigurnost sistema bez opasnosti

  Sigurnosna oprema nudi sigurnosne uređaje i sisteme , sertifikovane za najviše funkcionalne sigurnosne nivoe, koji će Vam pomoći da pratite stanje i obezbedite adekvatnu zaštitu kako vaših zaposlenih, tako i sredstava za rad.

  U našem asortimanu naćićete proizvode od sledećih proizvođača:

  Želite kupiti našu sigurnosnu opremu?

  Pronađite najbolji optoelektronski sigurnosni senzor

  U našoj širokoj ponudi optoelektronskih sigurnosnih uređaja, pronaći ćete adekvatno i efikasno rešenje za zaštitu ljudi na radnom mestu, opasne zone i zaštitu pristupa:

  Sigurnosne svetlosne zavese su optički sigurnosni uređaji sa 5 ili više svetlosnih zraka. Koriste se da zaštite radnike i mašine od opasnosti praveći zaštitnu svetlosnu površinu koja detektuje pristup čoveka kod potencijalno opasnih mesta na mašini.

  Sigurnosni optički senzori su optički sigurnosni uređaji sa jednim svetlosnim snopom, koji Vam nude visoko pouzdane ekonomične uređaje koji se lako uklapaju u telo mašine.

  Sigurnosne matrice su optički sigurnosni uređaji sa dva, tri ili četiri svetlosna zraka. Koriste se za pouzdanu detekciju pristupa osoba opasnim područjima mašina i uređaja. Ukoliko se zrak preseče mašina će se zaustaviti.

  Sigurnosni laserski skeneri su univerzalni sigurnosni uređaji za različite sigurnosne aplikacije. Štite opasnu oblast oko mašine, takođe vrše kontrolu pristupa ili zaštitu direktno na mestu rada.

  Radarski sigurnosni uređaji se koriste za zaštitu područja i pristupa. Oni obezbeđuju visoku dostupnost sistema čak i u teškim okruženjima.

  Pored osnovnih komponenti, takođe je dostupan širok asortiman pribora za sigurnosne svetlosne zavese i pribor za sigurnosne laserske skenere.

  Izaberite elektromehaničku sigurnosnu opremu

  Sigurnosni prekidači su dostupni sa širokim spektrom različitih funkcija i različitog dizajna. Oni omogućavaju precizno praćenje pokretnih sigurnosnih delova mašine ( na primer sigurnosnih zaštitnih vrata, pokretnih panela).

  Sigurnosni uređaji sa zaključavanjem onemogućavaju pristup opasnom mestu sve dok je prisutna opasnost na mašini i dok postoji mogućnost da dođe do povrede. Tek kada se opasnost eliminiše može se pristupiti tom mestu na mašini.

  U slučaju kada je došlo ili može doći do opasnosti, komandni uređaji omogućavaju da se mašina zaustavi pritiskom na taster ili povlačenjem sigurnosnog užeta.

  Dvoručne komande omogućavaju visok stepen sigurnosti rada na mašini, jer zahtevaju korišćenje obe ruke prilikom upravljanja mašinom.

  Safety-Fieldbox omogućava fleksibilno, funkcionalno rešenje za kompleksne mašine i sisteme, kao i dijagnostiku mašine i statusne informacije, što nam pomaže prilikom preciznog praćenja uslova rada mašine kao i efikasnog prediktivnog održavanja.

  Druga sigurnosna oprema

  Safety-monitoring Moduli, Input Expanderi, Output Expanderi, Standstill Monitors, Safety Releji, Programabilni Safety Kontroleri će Vam omogućiti pouzdanu i brzu integraciju sigurnosnih senzora u sigurnosno kolo mašine, nezavisno od upravljačkog dela.

  AS-Interfaces (AS-i) odlikuju se svojim niskim troškovima instalacije, ožičavanja i konekcije. Jednostavna nadogradnja sigurnosne tehnologije sa većim AS-i sistemima, može smanjiti troškove instalacije.

  Sigurnosna rešenja za robote, Cobot-e i End-of-Arm-Tooling (EOAT) čine postojeće standardne robotske instalacije sigurnim. Koristeći ova rešenja podići ćete produktivnost, a istovremeno i smanjiti rizike od povreda.

  Kontaktirajte nas i mi ćemo pronaći odgovarajući proizvod za Vas.

  Kontaktiraj nas

  Pročitajte najnovije vesti – sigurnosna oprema

  Prijavite se na naš newsletter!

  Dobićete samo kvalitetne vesti i podsetnike na webinarima o vodećoj opremi za automatizaciju, pomoću koje možete da pobedite konkurenciju.