Konektori

vodećih svetskih proizvođača

Konektori su uređaji koji spajaju električne završetke da bi stvorili električno kolo. Omogućavajući efikasan kontakt između žica, kablova, elektronskih komponenti i ploča, oni Vam pomažu da obezbedite pouzdan prenos podataka, energije i signala u mnogim industrijama.

Imate li pitanja za nas?

Obezbedite pouzdan prenos sa konektorima visokog kvaliteta

TURCK kablovi i konektori 4

Sa sve većom potražnjom iz industrije, proizvode se raznovrsni konektori za automatizaciju i besprekornu komunikaciju podataka. U zavisnosti od njihove konačne primene, imaju različite konfiguracije, uvek zasnivajući svoj dizajn na nacionalnim i međunarodnim propisima. Visokokvalitetni električni konektori nude robusna rešenja za poboljšanje povezivanja u kritičnom prenosu električne energije i signala.

Da bismo zadovoljili Vaše jedinstvene zahteve primene, naša ponuda uključuje širok izbor konektora vrhunskog kvaliteta od vodećih proizvođača:

Želite kupiti naše konektore?

Izaberite odgovarajući konektor za svoju aplikaciju

U industrijskim okruženjima, konektori često moraju da ponude robusna rešenja za poboljšanje povezivanja u kritičnim tehnološkim sistemima. Oni moraju omogućiti prenos signala, snage i podataka u najtežim uslovima, na primer, visoke temperature, hemikalije, fizičko rukovanje, vlažnost, ulje, itd. Zbog toga je od najveće važnosti da budu u stanju da izdrže takve situacije. Efikasna zaštita od EMI i RFI se takođe preporučuje za industrijske konektore, u zavisnosti od njihove upotrebe.

Kada birate odgovarajući konektor, obično birate između širokog spektra materijala, izolacije, geometrije kućišta, konfiguracije, pinouta, načina povezivanja, veličine i drugih opcija. Obično je poželjno da se konektor lako vizuelno identifikuje, da se brzo sklapa, da je jeftin i da zahteva samo jednostavan alat.

TURCK kablovi i konektori 3

Proverite klasifikaciju kablova prema upotrebi

TURCK kablovi i konektori 3 2

Veliki izbor tipova konektora može se klasifikovati na odgovarajući broj načina. Mogu se kategorisati u grupe prema, na primer, polu, vrsti kontakta, nagibu, montaži (npr. nosač u upotrebi, ugao pričvršćivanja) i još mnogo toga.

Veliki izbor konektora savršeno odgovara velikom broju mogućnosti njihove upotrebe u različitim industrijama. Glavne vrste konektora prema njihovoj upotrebi su:

Sa Industrial-Ethernet-komponentama je obezbeđeno sveobuhvatno sistemsko ožičenje za različite Ethernet aplikacije. Zahvaljujući širokom spektru prekomerno oblikovanih konektora i utičnica koje se mogu ožičiti na terenu, možete izgraditi pouzdan sistem otporan na budućnost. Proizvodi su dizajnirani u skladu sa HF-aspektima kroz koje specificirana svojstva prenosa podataka mogu biti 100% zagarantovana.

Konektori koji se koriste u fieldbus tehnologiji moraju da zadovolje specifične zahteve. Dostupna Vam je linija proizvoda koja ispunjava zahteve PROFIBUS/PROFINET korisničke organizacije (PNO), odnosno, 5-pinski/B-kodirani konektori, utičnice, T-razdelnik i Y-razdelnik sa 360°-zaštitom.

Obezbeđen je pouzdan prenos snage preko kompaktnog i standardizovanog M12 interfejsa prema IEC 61076-2-11. Zbog svog kompaktnog dizajna kućišta, konektori sa S-kodiranjem (630 V, 12 A), T-kodiranjem (63 V, 12 A), L-kodiranjem (63 V, 16 A, 4-FE, kompatibilni sa PNO), i K-kodiranje (630 V, 12 A, 4+PE) su posebno prilagođeni za napajanje u oblasti automatizacije. Otporni su na prašinu i vodu u skladu sa IP65, IP67 i IP68 i dizajnirani da ispune zahteve UL2237.

Poprečni presek priključka do 2,5 mm² je jedinstvena karakteristika koja ipak omogućava veliko proširenje distribucije energije i – posebno u slučaju distribucije jednosmerne struje – blagi pad napona.

Naši konektori senzora/aktuatora ispunjavaju tipične zahteve industrije automatizacije, tj. oni su:

 • halogen-,
 • PVC-,
 • i bez silikona,
 • prilagođen lancu za prevlačenje,
 • otporan na polje zavarivanja,
 • hemikalije-,
 • ulje-,
 • mikrobi-,
 • i otporan na hidrolizu.

Štaviše, ispunjavaju standarde zaštite IP67 i imaju UL odobrenje. Dostupan je sveobuhvatan portfolio sa: LED verzijama, ručkom sa navojem za zaštitne cevi i zaštitom od 360°.

U prehrambenoj industriji se za mašine i instalacije postavljaju mnogo veći zahtevi nego u klasičnoj mehanici. Obezbeđeni su specijalni konektori koji nude visoku zaštitu od sredstava za čišćenje i ispunjavaju stroge higijenske zahteve.

Naši konektori za hranu i piće u „Higijenskom dizajnu“ odnose se na EHEDG direktive. Materijali usaglašeni sa FDA garantuju visoku otpornost na kisela i alkalna sredstva za čišćenje i dezinfekciju. Sve komponente M8 i M12 su otporne na prašinu i vodu, kao i zaštićene od vode visokim pritiskom i čišćenjem parnim mlazom (IP65, IP67, IP68 i IP69K).

Preliveni i ožičeni M23 konektori savršeno su prilagođeni M12-pasivnim spojevima. Možete birati između verzija sa 12 i 19 pinova sa različitim konfiguracijama. M23 konektori su univerzalno upotrebljivi u različitim aplikacijama.

Konektori ventila obezbeđuju minimalan prostor za instalaciju i odličnu LED vidljivost u svim položajima ugradnje u isto vreme. Dostupni su u tipičnim stilovima kućišta i zaštitnim krugovima. Sveobuhvatan program proizvoda sa jednostranim i dvostranim kablovima, kao i adapterima i konektorima sa dvostrukim ventilom nudi odgovarajuće rešenje za svaku primenu.

Zbog materijala otpornih na visoke temperature, ovi M8- i M12-konektori garantuju pouzdan radni režim čak i u ekstremno visokim temperaturama. Trajne radne temperature od -20 °C do +150 °C i kratkoročna maksimalna radna temperatura od +200 °C ne predstavljaju problem za ovu liniju proizvoda.

Koristite konektore u različitim industrijama

Možete koristiti konektore u širokom spektru industrija, npr.:

 • automobilska industrija,
 • Prehrambena,
 • obnovljivi izvori energije,
 • robotika,
 • prevoz,
 • Distribucija električne energije,
 • Mobile Automation
 • i još mnogo toga.
LEUZE kablovi i konektori 3s 1

Pročitajte najnovije vesti

Prijavite se na naš newsletter!

Dobićete samo kvalitetne vesti i podsetnike na webinarima o vodećoj opremi za automatizaciju, pomoću koje možete da pobedite konkurenciju.