Industrijski Ethernet svičevi

od svetski renomiranih proizvođača

Industrijski Ethernet svičevi su dizajnirani da povezuju uređaje u mreži, u uslovima koji su podložni visokim radnim temperaturama (-40°C do 75°C), vibracijama i udarima. Ispunjavajući regulatorne uslove i standarde, omogućavaju vam primenu eterneta i eternet podršku u širokom spektru mrežnih arhitektura.

Imate li pitanja za nas?

Povežite Vaše uređaje sa svičevima najvišeg kvaliteta

Hirschmann Industrial Ethernet Switches 1

Industrijski eternet svičevi iz našeg širokog portfolija, poseduju pouzdanost za rad u industrijskim uslovima, zasigurnu interoperabilnost unutar kompanije, mrežnu redundantnost, naprednu zaštitu i jednostavno održavanje. Montiranje je omogućeno na različite načine što omogućuje bržu i jednostavniju instalaciju.

Sva ova svojstva čine ih univerzalno primenljivim i veoma sigurnim u Enterprise, IoT i M2M rešenjima. Uz njihovu pomoć , maksimiziraćete protok, pojednostaviti instalaciju i smanjiti ukupne troškove.

Visokokvalitetne svičeve proizvode vodeće firme:

Želite kupiti naše Industrijske Ethernet svičeve?

Ethernet svič – mozak mreže

Da bi se osigurala povezanost uređaja, LAN mreže koriste raznovrstan mrežni hardware. Industrijski eternet svič je najbitniji deo tog hardware-a, jer se u mreži ponaša kao mozak koji pomaže da se uređaji efektivno povežu u određenoj lokalnoj mreži. Svič dobija poruku od pošiljaoca i prosleđuje je ciljnom uređaju, pri čemu se osigurava efektivni prenos podataka između uređaja u LAN-u.

Zbog njihove rastuće značajnosti, eternet svičevi su napravljeni u širokom spektru konfiguracija. Iako mogu biti razvrstani prema svojim portovima, materijalu ili drugim specifikacijama, glavna podela svičeva je u dve grupe – upravljivi i neupravljivi.

Izaberite između raznih industrijskih Ethernet svičeva

Neupravljivi Ethernet svič je uređaj koji je u mogućnosti da prenosi pakete sa informacijama od jednog do drugog porta. On uči MAC adrese koje pomažu sviču da zapamti, u koji port je uređaj priključen. Sa druge strane, Upravljivi Eternet Svič poznaje IP adresu povezanog uređaja i pružaju napredne opcije mrežnog upravljanja. Polu-upravljivi ili Konfigurabilni Eternet Svičevi su neupravljivi svičevi koji podržavaju glavne protokole upravljivih svičeva (STP, RSTP, VLAN), što ga čini privlačnim i priuštivim za manje zahtevne aplikacije.

Dok upravljivi eterenet svič pruža fleksibilnost za vašu kontrolu, upravljanje i prioritizuje saobraćaj na LAN-u, neupravljivi svič se ponaša kao PnP (Plug and play) svič, što omogućuje da uređaji na LAN-u komuniciraju između sebe bez vaše intervencije.

Ostale ključne razlike između upravljivih i neupravljivih svičeva:

Upravljivi svič omogućava vam da kreirate VLAN-ove i izdvojite manje uređaje. Koristeći SNMP, pomaže vam da upravljate i nadgledate saobraćaj efektivno. Svič dolazi sa naprednim karakteristikama koje vam omogućavaju da povratite informacije u slučaju kvara uređaja ili mreže.

Iako je neupravljivi svič jednostavan za korišćenje, on dolazi sa fiksnom konfiguracijom. Samim tim ne možete praviti promene u mreži. Ovaj uređaj se najčešće koristi u jednostavnim industrijskim sistemima.

Neki od neupravljivih eternet svičeva imaju ugrađene QoS (Quality Of Service) servise, koji osiguravaju jednostavno postavljanje i korišćenje. Daju prioritet Profinet paketima i time ispunjavaju Profinet Conformance Class A zahteve za uspostavljanje Profinet mreže.

Upravljivi svičevi dopuštaju Vam da upravljate performansama dajući prioritet kanalima. Koriste, na primer, SNMP (Simple Network Menagement Protocol) protokol kako bi nadgledali performanse svih uređaja povezanih na LAN i kako bi analizirali ove performanse kroz jednostavan grafički interfejs. Dodatno, SNMP takođe omogućava daljinsko upravljanje mrežom i uređajima koji su povezani u istoj, bez potrebe za fizičkim pristupom sviču.

Uostalom, sa SNMP protokolom, konfiguraciji sviča se može pristupiti na različite načine upotrebom daljinskog pristupa putem nekog od protokola kao što su SSH, Telnet, ili preko Web interfejsa.

Neupravljivi svič ima samo osnovne sigurnosne karakteristike kao što su prekrivač za portove koji se zaključava, koji sprečava direktno petljanje sa uređajem. Sa druge strane, upravljivi svič ima napredne sigurnosne karakteristike koje pomažu u identifikaciji i sprečavanju opasnosti kako bi sačuvale podatke i kontorlu.

Hirschmann Industrial Ethernet Switches 2

Napravite pravi izbor

Hirschmann Industrial Ethernet Switches 3

Važno je da izaberete pravi svič kako bi zadovoljio vaše potrebe. Ključni aspekti ispod Vam mogu pomoći:

U zavisnosti od tipa, broja uređaja i komunikacionog standarda koji mreža mora da ispunjava, izaberite ProfiNET, EtherCAT ili Ethernet/IP. Izaberite napajanje putem eterneta (Power over ethernet), kako bi napajali kamere i ostale PoE uređaje.

Izaberite protok od 100Mbit, 1Gbe ili 10Gbe u zavisnosti od propusnog opsega povezanih uređaja. Za komunikaciju pri velikoj udaljenosti ili pri velikoj elektromagnetnoj smetnji koristite optički kabl.

Čak iako prenosite ograničenu količinu podataka preko mreže, informacije mogu biti važne i osetljive. U tom slučaju, upravljajte vašom mrežom sa Layer 3 ili upravljivim svičem kako bi poboljšali performanse, postigli sigurnost i smanjili zastoj.

Koristite Ethernet svičeve u širokom spektru upotrebe

Nudimo proizvode koji su napravljeni za profesionalnu upotrebu, gde se zahtevaju čvrsti i pouzdani proizvodi za visoko zaštićene kompanijske, IoT i M2m solucije. Obezbeđuju više interfejsa za brzo infrastrukturno podešavanje, čak i u sistemima sa velikim brojem uređaja.

Možete koristiti svičeve za vozila i mašine u rigidnom okruženju sa ekstremnim temperaturama u različitim oblastima primene:

  • Proizvodnja i automativna industrija
  • Rukovanje materijalom
  • Pravljenju mašina
  • Transportu i regulaciji saobraćaja
  • Automobilskoj industriji
  • Industrija za preradu
  • Agrokulturi
  • Građevinarstvu
  • Video nadzoru
  • I još mnogo toga
Hirschmann Industrial Ethernet Switches 4

Pročitajte najnovije vesti

Prijavite se na naš newsletter!

Dobićete samo kvalitetne vesti i podsetnike na webinarima o vodećoj opremi za automatizaciju, pomoću koje možete da pobedite konkurenciju.