Bezbednost u zoni mašine

Bezbednost u zoni mašine je jedna od glavnih obaveza poslodavaca. Kao poslodavac morate da održavate bezbedno i zdravo radno mesto.

Tipteh ima svestrano znanje, veliko iskustvo i vrhunske sigurnosne komponente koje pomažu Vašoj kompaniji da smanji nesreće i izgubljene radne sate, kao i da održi visok nivo produktivnosti, poveća profitabilnost i smanji odgovornost.

Imate li pitanja za nas?

Poboljšajmo zajedno bezbednost u zoni mašine

Brze tehnološke promene kao što su automatizacija, digitalizacija i robotizacija imaju značajne promene u radnom okruženju, organizaciji i potrebnim veštinama. Stroži uslovi rada uglavnom zahtevaju ponovno razmišljanje i izmenjen pristup obezbeđenju bezbednosti u zoni mašine.

Tipteh prepoznaje važnost bezbednosti i pomaže svojim partnerima da razviju bezbednosna rešenja i bolje kompetencije za bezbednost u zoni mašina. Neki od naših inženjera su položili ispit na TÜV Rheinland-u i time dobili sertifikat za inženjere funkcionalne bezbednosti.

Želite kupiti našu sigurnosnu opremu?

Oslonite se na naše znanje i iskustvo

U tipteh-u možete dobiti najbolje proizvode na tržištu za bezbednost mašina zajedno sa našim stručnim savetima o zaštiti Vaših mašina bez gubitka ergonomije i poboljšanju bezbednosti u zoni mašina.

Pomoći ćemo Vam da odredite potreban nivo bezbednosti Vaših mašina u skladu sa standardima EN ISO 13849-1:2015 ili EN/IEC 62061 kako biste zadovoljili zahteve Direktive o mašinama (MD).

Ako je poznat nivo bezbednosti integriteta (Safety Integrity Level (SIL)) ili nivo performansi (Performance Level (PL)) za Vaše mašine, mi ćemo Vam pomoći da dizajnirate svoj sistem kontrole industrijske bezbednosti na osnovu “Basic Safety Principles”, “Well-tried Safety Principles” i “Well-tried safety Components”.

Bezbednost u zoni mašine

Smanjite rizike pre implementacije

Naši inženjeri će Vam pomoći da završite procenu rizika pre uvođenja novih procesa kao i da smanjite pojavu rizika. Pomoći ćemo Vam da razvijete sertifikovana rešenja za bezbednost u zoni mašina.

Naši inženjeri će Vam pomoći da uklonite ili smanjite pojavu rizika konstruktivnim merama ili upotrebom zaštitnih sigurnosnih uređaja.

U slučaju preostalog rizika, posavetovaće Vas kako pravilno da informišete i upozorite svoje radnike.

Za bezbednost izračunajte bezbednu udaljenost

Kako biste sačuvali Vašu mašinu, nije dovoljno samo instalirati sigurnosni uređaj. Uvek bi trebalo izračunati sigurnosnu udaljenost. Kontaktirajte nas, kako biste osigurali pravilan proračun. Takođe Vam možemo pomoći da odredite ili izmerite vreme zaustavljanja Vaše mašine.

Pored osnovnih bezbednosnih funkcija kao što su: hitno zaustavljanje, pokretanje i ponovno pokretanje, sprečavanje neočekivanog pokretanja i zadržavanje u radu; možemo Vam pomoći i da ostvarite složenije bezbednosne funkcije kao što su: bezbedno ograničena brzina, bezbedno ograničena pozicija, isključenje zvuka, zatamnjenje, smanjena rezolucija…

Izaberite proizvod iz različitih grupa

U našem širokom asortimanu opreme za bezbednost mašina možete pronaći urešaje kao što su :

dugmad za hitno zaustavljanje, sigurnosni prekidači sa odvojenim aktuatorima sa ili bez zaključavanja štitnika, dvoručne kontrole, sigurnosni profili/prostori/branici i prekidači sa šarkama.

nudimo širok spektar elektrooptičkih sigurnosnih uređaja kao što su: sigurnosne zavese, sigurnosne rešetke i bezbednosni laserski skeneri.

nudimo sigurnosne relejne module i širok spektar sigurnosnih programabilnih kontrolera, odnosno sigurnosnih PLC-ova, sa integrisanim Profinet fieldbus-om i Profisafe-om.

kliknite ovde i pogledajte ceo asortiman bezbednosne opreme

Kliknite ovde

Pročitajte najnovije vesti sigurnosne opreme

Prijavite se na naš newsletter!

Dobićete samo kvalitetne vesti i podsetnike na webinarima o vodećoj opremi za automatizaciju, pomoću koje možete da pobedite konkurenciju.