EX Sigurnosne Barijere

od renomiranih svetskih proizvođača

Ex Sigurnosne Barijere (Ex Izolacioni Pojačavači) prenosi prekidački signal iz intrinsically safe kontrolnog kola u non-intrinsically safe aktivnog strujnog kola. Oni sprečavaju električnu provodljivost između dva kola preko galvanskog razdvajanja i na taj način štite vaša električna kola u potencijalno zapaljivim i opasnim područjima.

Imate li pitanja za nas?

Prenesite intrinsically safe signal sa EX Sigurnosnim Barijerama

EX Sigurnosne Barijere

EX sigurnosne barijere se koriste za zaštitu ljudskih života u onim aplikacijama gde su moguća opasna curenja struje ili gde je visok napon nestalan.

Nudimo kompletan spektar funkcija, dizajna, i varijacija za izolaciju, kondicioniranje, obradu, pretvaranje, i usklađivanje digitalnih i analognih signala u upravljanju i automatizaciji.

Različiti dizajni ispunjavaju najviše industrijske standarde i osiguravaju fleksibilnost u planiranju, konstrukciji, i proširenju vašeg industrijskog postrojenja.

Intrinsic izolaciona pojačala omogućavaju najviši nivo zaštite opasnih zona vaših postorjenja proizvedena su od strane vodećih svetskih kompanija:

Želite kupiti naše EX Sigurnosne Barijere?

Zaštitie svoja električna kola

EX sigurnosne barijere napajaju senzore u zoni opasnosti, primaju proporcionalnu struju, pretvaraju digitalni ulazni signal u izlazni signal, pojačavaju ih ih i prenose prekidački signal u upravljački uređaj.

Signalni mogu biti povezani do Zone 0/Div.1 kako bi limitirali energiju poslatu u polje, tako osiguravaju da ne dođe do ekspolozije.

Uređaji su napravljeni za opsege napona između 20-250 VAC/20-125 VDC, možete ih povezati na bilo koje industrijsko napajanje. Ovo pojednostavljuje izbor uređaja, lager i menadžment rezervnih delova.

Intrinsic izolacioni pojačavač nudi ne samo dovoljene razerve snage i pouzdane zaštite od podnapona i prenapona,  ali takođe ispunjavalju zahteve za zaštitu od eksplozije.

Proverite prednosti EX sigurnosnih barijera

EX Sigurnosne Barijere

EX sigurnosne barijere će vas impresionirati svojom fleksibilnošću i jednostavnošću korišćenja, ima samo dva termianala za povezivanje (AC/DC) .

EX izolacioni pojačavači imaju mogućnost skidanja klema što pojednostavljuje dizajn, konverziju i instalaciju. Ovo vam omogućava da instalirate uređaj jednostavnije, sprečava greške ožičavanja kada se zamenjuje uređaj i omogućava bržu zamenu i povezane troškove.

Dostupni su modeli na šrafljenje i na stezaljeke. Muški konektor je kodovan i ne dozvoljava pogrešno povezivanje.

Različite serije EX sigurnosnih barijera obezbeđuju izolaciju, kondicioniranje, obradu, konverziju i usklađivanje digitalnih i analognih signala, prednost je kompaktni dizajn koji štedi prostor. Tanki dizajn multikanalnih uređaja omogućava da se uređaji montiraju direktno jedni do drugih, ovakva štednja prosotra u vašem ormanu je omogućena bez ikakvih gubitaka pouzdanosti i jednostavnog korišćenja.

EX sigurnosne barijere su dizajnirane za snap montažu na DIN šinu ali ih takođe možete brzo montirati ploču sa šrafovima. Uređaj može biti montiran vertikalno i horizontalno.

Da bi se omogućilo lako rukovanje svakodnevnim rutninskim zadacima, EX izolacione pojačavači treba da imaju opseg funkcija koje su potrebne za vašu aplikaciju.

Da bi ispunili sve zahteve u pogledu rukovanja, puštanja u rad i dijagnostiku, naš širok portfolio nudi širok izbor različitih koncepata rada upakovan u zahtevan dizajn. Od kompaktnih varijanti do uređaja koji se mogu učiti intuitivnim navođenjem menija, do modula sa praktičnim podešavanjem parametara i dijagnostike, do FST/DTM tehnilogije.

Sve EX sigurnosne barijere imaju intrinsically safe ulazna i izlazna kola i odobrena su u skladu sa novom okvirnom direktivom 94/9/EC, u pogledu opreme i zaštitnih sistema za upotrebu u potencijalno eksplozivnim sredinama. Zbog toga se mogu koristiti kao prateća oprema. Njihovi terminali su dizajnirani za povezivanje intrinsically safe signala.

Iskoristite prilagođeno rešenje za svaki zahtev

Širok izbor EX sigurnosnih barijera pruža vam fleksibilnost i raznovrsnost koja vam je potrebna da biste kreirali prilagođena rešenja za vašu primenu: kompaktni dizajn, fleksibilni radni koncepti i konfiguracija, kao i širok spektar funkcija za izolaciju, kondicioniranje, obradu, konverziju i usklađivanje digitalnih i analognih signala u verzijama 1 do 4 kanala. Bez obzira da li su za standardne ili specijalne aplikacije, za jednostavne ili kompleksne zahteve, sa manuelnim podešavanjem ili progrmairanjem na računaru, sa indikacijom statusa ili različiti dijagnostičim gunkcijama – EX izolacioni pojačavači su pogodni za univerzalnu upotrebu i pokriva ceo opseg zahtevenih zadataka.

Koristite izolacione pojačivače u širokom spektru aplikacija

Tipične aplikacije EX sigurnosnih barijera

Tipične aplikaicje za korišćenje izolacionih pojačavača:

  • Nadzor komponenti u postrojenju kao što su pumpe, pogoni i kotlovi,
  • Kontrola kritičnih aplijacija, na primer, farbara, gasovod i naftvod, itd.,
  • Povezivanje sigurnosnih uređaja na panel

Industrije:

  • Hemijska,
  • Proizvodnja i prerada nafte i gasa,
  • Farmaceutska,
  • Hrane i pića,
  • Otpadnih voda,
  • Proizvodnja čelika i
  • Mnoge druge.

Uspešna priča

Wilhelm Niemann ugrađuje izolaciono prekidače pojačivače koje štede prostor u ormanu i merne tempreturne pojačivače Turck IMX12 interface serije u razvodnim ormanima. Šalje signal preko tastera u polje i prenosi intrinsically safe digitalni i analogni ulazni signal.

Naime, W. N. Fabrika mašina je kompanija koja proizvodi miksere i mlinove za boje, lakirnice. Korisnici ih koriste skoro isključivo u eksplozivnoj sredni.

Niemann proizvodi tri osnovna tipa mašina, rastvarač, koševe za mlin i rastvarač „Butterfly“ Kreis. Jedna stvar je zajednička svim mašinama – njihova upotreba u eksplozivnim sredinama.

Primene EX izolacionih prekidačkih pojačivača

Pročitajte najnovije vesti

Prijavite se na naš newsletter!

Dobićete samo kvalitetne vesti i podsetnike na webinarima o vodećoj opremi za automatizaciju, pomoću koje možete da pobedite konkurenciju.