Optoelektronska oprema za bezbednost mašina

od vrhunskih proizvođača

Optoelektronska oprema za bezbednost mašina koristi sistem izvora svetlosti i kontrola koje prekidaju radni ciklus mašine kako bi zaštitile radnike i mašine od raznih opasnosti na radu. Za razliku od ograda i vrata, ne stvara ograničrnja tokom rukovanja materijalom ili transportom i pruža bolji pregled u mašinskoj hači. To je vaš prvi izbor za primenu maksimalne produktivnosti za mašine i postrojenja.

Imate li pitanja za nas?

Obezbedite najviši nivo zaštite

Naš široki portfolio optoelektronske opreme za bezbednost mašina sveobuhvatno ispunjava zahteve zaštite opasnih tačaka, zaštite pristupa i zaštite opasnih područja. Ovo vam omogućava da izbegnete štete koje se kreću od skupih oštećenja vaše proizvodne opreme koja oduzima mnogo vremena.do nesreća sa smrtnim ishodom i raznih povreda vaših zaposlenih

Izaberite proizvode visokog kvaliteta proizvođača

Želite kupiti našu Optoelektronsku opremu za bezbednost mašina?

Izaberite iz širokog spektra optoelektronskih proizvoda za bezbednost mašina

Bilo da su pojedinačni uređaji ili optimalno usklađeni setovi, u našem opsežnom portfoliju opreme za optoelektronsku mašinsku bezbednost naći ćete odgovarajuće i efikasno bezbednosno rešenje:

Sigurnosne svetlosne zavese su elektroosetljivi zaštitni uređaji sa 5 ili više svetlosnih snopova. Oni štite radnike i mašine od opasnosti po bezbednost tako što stvaraju senzorski ekran koji štiti tačke pristupa mašinama i perimetre.

Sigurnosne svetlosne barijere su jednosmerni sigurnosni svetlosni uređaji, koji vam nude ekonomično i visoko pouzdano bezbednosno rešenje.

Sigurnosne svetlosne rešetke su elektroosetljivi zaštitni uređaji sa 2-4 svetlosna snopa. Ako se jedan ili više njih prekine, mašina ili sistem se zaustavljaju.

Bezbednosni laserski skeneri su univerzalni svestrani uređaji za vaše bezbednosne zadatke. Oni će se pobrinuti za čuvanje opasnih zona, obezbeđenje pristupa ili čuvanje mesta rada.

Radarski sigurnosni uređaji se koriste za zaštitu područja i pristupa. Oni obezbeđuju visoku dostupnost sistema čak i u teškim okruženjima.

Pored glavnih sigurnosnih komponenti, dostupan je i širok asortiman dodatne opreme za laserske skenere i pribora za svetlosne zavese koji igraju ključnu ulogu u pouzdanom radu vaše optoelektronske sigurnosne opreme. Nudimo zaštitna kućišta, ogledala, prigušivače vibracija, pretvarače magistralna, reflektujuće svetlosne barijere, setove za montažu, alate za lasersko poravnanje, terenske distributere za režim isključenja zvuka, konektore, softver za konfiguraciju i još mnogo toga.

Optoelektronska oprema za bezbednost mašina

Otkrivanje objekata različitih veličina

Možete birati između svetlosnih mreža i zavesa sa različitim rezolucijama da biste precizno detektovali objekte različitih veličina u opasnom području. Jednostavno sledite pravilo: što je manje rastojanje između dva susedna svetlosna snopa, to je tačnija osetljivost detekcije optoelektronske opreme za bezbednost mašina.

U zavisnosti od tipa korišćene sigurnosne svetlosne rešetke ili svetlosne zavese, komponente nude integrisani modul za nadzor sa blokadom pokretanja/ponovnog pokretanja i nadzorom spoljnog uređaja. Na raspolaganju su vam i dodatne funkcije kao što su zatamnjenje, utišavanje i kaskadiranje svetlosnih zavesa.

Dozvolite nam da vam pomognemo da izaberete savršeno bezbednosno rešenje

I zahtevi standarda i karakteristike specifične za proizvod (osetljivost detekcije, domet, itd.), moraju se uzeti u obzir prilikom izbora odgovarajuće optoelektronske opreme za bezbednost mašina i njene pravilne upotrebe. Efikasnost sigurnosnih naprava i uređaja odgovara proceni rizika, koja se mora izvršiti tokom faze planiranja i projektovanja, uzimajući u obzir sve važne granične uslove, npr. okruženje, mašinu i funkciju.

Dozvolite nam da vam pomognemo da izaberete uređaj koji savršeno odgovara vašim potrebama, omogućavajući vam da razvijete savršeno rešenje za bezbednost mašina za vaše zaposlene i aplikacije.

Optoelektronska oprema za bezbednost mašina

Iskoristite prednosti optoelektronske opreme za bezbednost mašina u različitim primenama

Optoelektronska oprema za bezbednost mašina aplikacija

Koristite optoelektronske sigurnosne uređaje u aplikacijama kao:

 • Mašine na električni pogon,
 • Prese na motor u obradi metala, plastike, kože, kamena i gume, prerađivačkoj industriji,
 • Prese za savijanje i sekači,
 • Filter prese,
 • Mašine za štancanje u preradi kože, tekstila i plastike,
 • Robotske ćelije i kabine za zavarivanje,
 • Mašine za štampanje i brizganje,
 • Transportni sistemi,
 • Paletni utovarivači i paletizatori,
 • Tehnologija rukovanja i skladištenja materijala,
 • I mnogo više.

Pročitajte najnovije vesti

Prijavite se na naš newsletter!

Dobićete samo kvalitetne vesti i podsetnike na webinarima o vodećoj opremi za automatizaciju, pomoću koje možete da pobedite konkurenciju.