IP67 Sigurnosne svetlosne zavese MLD 300 / 500

MLD 300 / 500 sigurnosne svetlosne zavese Leuze štite pristup industrijskim mašinama i sistemima. Ovi IP67 sistemi predajnik-prijemnik i primopredajnici sa radnim opsegom do 70 m i 8 m, respektivno, savršeni su za ekonomičnu primenu i jednostavnu instalaciju. Koristite ih da zaštitite operatera i olakšate efikasne procese.

Obezbedite efikasnu zaštitu

Bezbednost mašina više se ne ogleda samo u zaštiti osoblja. Daje važan doprinos efikasnom i glatkom toku procesa. Sigurnosne svetlosne zavese (takođe sigurnosni uređaji sa višestrukim svetlosnim snopom) su elektroosetljivi zaštitni uređaji za zaštitu pristupa mašinama i sistemima. Ako se jedan ili više od njihova 2-4 svetlosna snopa prekine, mašina ili sistem se zaustavljaju. Na ovaj način sprečavaju širok spektar oštećenja od fatalnih nezgoda do raznih povreda, do skupih, dugotrajnih oštećenja proizvodne opreme.

Leuze-ovi IP67 sigurnosni uređaji sa višestrukim svetlosnim snopovima serije MLD 300 (tip 2) i MLD 500 (tip 4) dostupni su kao sistemi predajnika-prijemnika sa 2, 3 i 4 snopa za velike radne domete do 70 m i kao isplativi 2- i 3-snopni operativni primopredajnici do 8 sistema.

Sigurnosne svetlosne zavese MLD Leuze

Želite kupiti našu Optoelektronsku opremu za bezbednost mašina?

Pogledajte sve prednosti za vas

  • Sa verzijama sa 2, 3 i 4 zraka i radnim dometima do 70m, serija MLD uvek nudi pravo rešenje
  • Praktični okretni nosači za montažu i stezaljke za brzu instalaciju i poravnavanje
  • Lako podešavanje višestrane zaštite za pristup zajedno sa UMC stubovima ogledala koji se lako podešavaju
  • Integrisana pomoć za lasersko poravnanje za lako poravnanje čak i na velikim udaljenostima
  • Integrisane funkcije isključivanja zvuka za jednostavno podešavanje zaštite pristupa na transportnim linijama

Najvažnije – MLD bezbednosne svetlosne zavese

Sistemi primopredajnika se sastoje od aktivnog predajnika/prijemnika i pasivnog odbojnog ogledala bez električne veze. Ovo omogućava isplativa rešenja sa malim naporom za instalaciju za radni opseg do 8m.

Sistemi predajnik-prijemnik se sastoje od odvojenih predajnika i prijemnika sa električnim priključkom za aplikacije sa velikim radnim dometima do 70m. Ogledala za skretanje mogu se dodati za višestranu zaštitu.

Uređaj omogućava jednostavnu konfiguraciju svih podešavanja kroz dodeljivanje pinova, štedeći vreme i novac tokom procesa puštanja u rad i obezbeđujući konfiguraciju bez grešaka. Štaviše, uređaj podržava plug-and-play funkcionalnost, omogućavajući zamenu bez napora bez potrebe za rekonfiguracijom.

MLD se lako poravnjava zahvaljujući svojim praktičnim okretnim nosačima i stezaljkama. Sa integrisanim laserom za poravnanje, poravnanje se može postići brzo i lako, čak i na velikim udaljenostima i kada se postavljaju višestrane zaštite sa stubovima ogledala.

Baza stubova sadrži opružne elemente koji povećavaju pouzdanost sistema tako što apsorbuju mehaničke udare i automatski vraćaju stubove u prvobitni položaj. Ovo eliminiše potrebu za poravnanjem ili popravkom.

Integrisana, višebojna indikatorska svetla pružaju jasnu i stalnu vidljivost statusa OSSD izlaza. Oni takođe ukazuju na zahteve za resetovanje kad god je to potrebno.

Stubovi DC i UDC uređaja omogućavaju jednostavnu, samostojeću montažu MLD sigurnosnih svetlosnih zavesi. Specijalni nosači za montažu obezbeđuju jednostavnu instalaciju i brzo poravnavanje uređaja.

UMC stubovi ogledala obezbeđuju jednostavno i pouzdano postavljanje višestrane zaštite pristupa.

Opružni elementi u podnožju stubova apsorbuju mehaničke udare i automatski vraćaju stubove u početni položaj. Radovi na poravnanju ili popravci nisu potrebni.

Set-AC: Sa unapred montiranim i spremnim za upotrebu, set senzora za isključivanje Set-AC obezbeđuje brzo puštanje u rad bez grešaka. Radi zajedno sa MLD sigurnosnim svetlosnim zavesama i lako se montira sa strane kolone UDC uređaja ili direktno na MLD.

MLDSET: Set zaštitnih senzora nudi kompletna rešenja za zaštitu pristupa sa funkcijom isključivanja zvuka. Zahvaljujući dizajnu spremnom za upotrebu sa utičnim priključcima, unapred montirani set garantuje efikasno podešavanje i brzo puštanje u rad.

Funkcije utišavanja efikasno upravljaju i nadgledaju operaciju premošćavanja za transport materijala na transportnim linijama. Koristeći signale senzora za utišavanje, oni razlikuju transportnu robu i pojedince. Muting funkcije su dostupne u različitim sigurnosnim senzorima i kontrolnim komponentama, u zavisnosti od specifične primene.

Zaštita pristupa sa muting funkcijom može se neprimetno integrisati u sigurnosni krug kontrole sistema pomoću OSSD izlaza. Ove funkcije su već integrisane u uređaje i mogu se lako konfigurisati po potrebi. Sigurnosne funkcije ne moraju biti programirane.

Koristite sigurnosne svetlosne zavese u različitim aplikacijama

Sigurnosne svetlosne zavese MLD primena: Zaštita jednostranog pristupa

Zaštita jednostranog pristupa

Uslov:

Pristup opasnom području na mašini ili sistemu mora biti zaštićen.

Rešenje:

Da bi se omogućio jednostavan ulazak i izlazak materijala, mogu se koristiti MLD 300 / 500 sigurnosne svetlosne zavese. Modeli primopredajnika sa radnim dometom do 8 m su posebno jednostavni za instalaciju. Za zaštitu širokog područja, dostupni su modeli predajnik-prijemnik sa dometom do 70 m.

Višestrana zaštita pristupa

Uslov:

Pristup radnom dometu treba da bude zaštićen dok mašina radi. Da bi se omogućio ulazak i izlazak materijala, mašina mora biti lako dostupna sa više strana.

Rešenje:

MLD 300 / 500 sigurnosne svetlosne zavese u kombinaciji sa UMC stubovima ogledala obezbeđuju pristup mašini sa više strana i na dužinama do 70 m. Integrisana pomoć za lasersko poravnanje čini instalaciju brzom i jednostavnom.

Sigurnosne svetlosne zavese MLD primena: Višestrana zaštita pristupa
Sigurnosne svetlosne zavese MLD primena: • Zaštita pristupa na transportnim linijama

Zaštita pristupa na transportnim linijama, sa muting funkcijom

Uslov:

Zaštita pristupa na transportnim linijama je da spreči pristup licima u opasnoj zoni, dok istovremeno omogućava prolazak transportovane robe.

Rešenje:

Muting funkcija premošćuje sigurnosni senzor na kontrolisan način kako bi se omogućilo da transportovana roba prođe. Različite muting funkcije su već integrisane u MLD sigurnosne svetlosne zavese:

  • Dvosenzorska muting fnkcija, vremenski kontrolisana; Univerzalno rešenje za ulazak i izlazak.
  • Dvosenzorska muting funkcija, kontrolisana sekvencom; Samo za izlazne zone. Za povećane zahteve.
  • Četvorosenzorska muting funkcija, vremenski kontrolisana; Za ulazak i izlazak. Za povećane zahteve.

Želite saznati više?

Popunite formu i javićemo Vam se u najkraćem mogućem roku.

Prijavite se na naš newsletter!

Dobićete samo kvalitetne vesti i podsetnike na webinarima o vodećoj opremi za automatizaciju, pomoću koje možete da pobedite konkurenciju.

Ne propustite druge povezane vesti