Mali potezni prekidači za teške aplikacije

Schmersal je razvio kompaktne potezne prekidače koji se mogu koristiti u aplikacijama sa ograničenim prostorom za instalaciju. Sa svojim robusnim kućištem i visokim stepenom zaštite, izdržavaju čak i najzahtevnije uslove u industrijskom okruženju.

.

Instalirajte potezne prekidače čak i u najmanjim prostorima

Nova serija poteznih prekidača TQ215/TQ315 u ZQ215/ZQ315 kompanije Schmersal koji štede prostor pogodna je za primenu u skučenim prostorima za instalaciju. Dimenzije ovih kompaktnih prekidača su zasnovane na standardima za pozicione prekidače – EN 50047 i EN 50041.

Kompaktni potezni prekidači mogu se pohvaliti izdržljivim metalnim kućištem, širokim temperaturnim opsegom i impresivnom klasom zaštite IP67. Ove karakteristike ih čine idealnim za primenu na otvorenom i za upotrebu u najzahtevnijim okruženjima, uključujući rudarsku industriju, tešku industriju i preradu sirovina.

Potezni prekidači Schmersal

Želite kupiti našu Elektromehaničku sigurnosnu opremu mašina?

Iskoristite prednosti modularnog dizajna

potezni prekidač sa stop dugmetom Schmersal

Kao i granični prekidači kompanije Schmersal, i nova serija poteznih prekidača je takođe modularnog dizajna, a svi prekidači se mogu pojedinačno konfigurisati i opremiti sa do tri prekidačka kontakta, raznim opcijama povezivanja kao i LED indikatorima statusa.

Uključivanje LED indikatora omogućava vam da lako identifikujete aktivirani uređaj, značajno smanjujući vreme potrošeno na traženje aktiviranog zaustavljanja u nuždi. Ova funkcija pomaže da se minimizira ili čak spreči nepotrebne zastoje.

Pogledajte glavne karakteristike prekidača

  • Kompaktno metalno kućište
  • Detekcija povlačenja i loma žice
  • Dvostrano povlačenje – levo ili desno
  • Dugme za hitno zaustavljanje
  • Dužina žice do 25 m
  • Opciono dostupno sa statusnom LED diodom
Potezni prekidači Schmersal za otkrivanje loma žice

Koristite potezne prekidače za isključivanje u hitnim situacijama

Potezni prekidači TQ215/TQ315 nude funkcionalnost predajnika signala, što ih čini pogodnim za aplikacije kao što su pokretanje mašina i postrojenja. Komanda za prebacivanje se može pokrenuti u bilo kojoj tački duž žice, sa dostupnim dužinama žice do 25 m.

Potezni prekidači ZQ215/ZQ315 sa funkcijom zaustavljanja u hitnim situacijama su takođe dostupni u istom kompaktnom dizajnu. Imaju funkciju otključavanja koja zahteva aktivno resetovanje pre sledećeg aktiviranja. Prednost prekidača sa vučnom žicom u odnosu na dugmad za zaustavljanje u hitnim situacijama je u tome što se funkcija zaustavljanja može aktivirati bilo gde duž žice. Sa dostupnom dužinom žice do 25 m, ovi prekidači su u stanju da zaštite čak i velika opasna područja.

Iskoristite povećanu izdržljivost prekidača ZQ901

Novi ZQ901 prekidač za hitno zaustavljanje sa vučnom žicom sada ima robusno kućište od nerđajućeg čelika. Zahvaljujući svojoj optimalnoj mehaničkoj i hemijskoj zaštiti služi kao idealno rešenje za širok spektar primena u zahtevnim industrijskim okruženjima. Može se, na primer, koristiti u sistemima za rukovanje materijalom i transportu, kao i u velikim sistemima u prehrambenoj i hemijskoj industriji.

Isprobana i testirana tehnologija, koja se koristi u industrijskim okruženjima, ispunjava najviše standarde dostupnosti. ZQ901, sa dužinom žice do 75 m, nudi funkciju hitnog zaustavljanja i ručno resetovanje, kao i otkrivanje loma žice. U kombinaciji sa odgovarajućom sigurnosnom analizom, ovaj prekidač za hitno zaustavljanje sa povlačenjem žice može se koristiti do PL e u skladu sa EN ISO 13849-1.

Potezni prekidač ZQ901 Schmersal za hitno zaustavljanje

Želite saznati više?

Schmersal DNA of safety

Popunite formu i javićemo Vam se u najkraćem mogućem roku.

Prijavite se na naš newsletter!

Dobićete samo kvalitetne vesti i podsetnike na webinarima o vodećoj opremi za automatizaciju, pomoću koje možete da pobedite konkurenciju.

Ne propustite druge povezane vesti