Magnetni senzori za preciznu kontrolu položaja

SSB-R magnetni senzori kompanije Schmersal prate brzinu i položaj električnih jednotračnih transportera ekonomično, bez održavanja i sa velikom preciznošću. Iskoristite prednosti SSB-R-a u automobilskom sektoru i intralogistici.

Ekonomično detektujte položaj pokretne trake

Magnetni prekidači proizvođača Schmersal, otporni na habanje, odavno su nezamenjivi u automobilskoj industriji. U fabrikama automobila kontrolišu brzinu i položaj pokretnih delova mašine, npr. električnih transportera koji transportuju motore, vrata, karoserije i druge automobilske delove do radnih stanica za montažu.

U Schmersal-u tako su nedavno dizajnirali sistem sa magnetnim senzorima, koji obavlja ove funkcije sa znatno poboljšanom preciznošću. Sistem SSB-R ne zahteva održavanje, pruža vam ekonomično i efikasno određivanje položaja transportnih vagona u automobilskoj industriji i intralogistici.

Magnetni senzori Schmersal

Želite kupiti naše Senzore?

Magnetni senzori za tačno pozicioniranje

Magnetni senzori Schmersal

SSB-R senzorska kutija detektuje polje odgovarajućih magneta aktuatora na četiri nezavisna koloseka i menja status signala pri prolazu. Ova promena nivoa, koja se događa pri brzom prolasku, zadržava se do sledeće aktivacije, odnosno zadržavanja. Povezana kontrolna jedinica koristi signale za određivanje preseka i položaja komande i senzorske kutije, npr. brzine ili položaja zadržavanja pogonskog motora.

Jednotračni transportna traka se zaustavlja na željenoj poziciji zaustavljanja sa tačnošću od približno 1,5 mm, što je omogućeno sa dva senzora ugla u senzorskoj kutiji. Ovo je posebno korisno u slučaju robotskih radnih stanica, gde komponente moraju biti pozicionirane sa izuzetnom preciznošću. Štaviše, za tako fino pozicioniranje nisu vam potrebni dodatni magneti.

Jednostavno instalirajte SSB-R sistem

Senzorska kutija ima skladište signala bez održavanja i prekidač za prekid napajanja, kao i širokougaoni LED ekran.

Pošto senzorska kutija integriše četiri zaštićene trake i tehnologiju zaključavanja, može se lako instalirati sa samo jednim M12 konektorom. Ovo je mnogo jednostavnije nego sa prethodno korišćenim solenoidnim prekidačima. Takođe, drugi konektor se može integrisati u kutiju senzora kako bi se omogućilo povezivanje dodatne evaluacije signala bez značajnog napora za ožičenje.

Ovu IP 65 senzorsku kutiju možete koristiti do maksimalne brzine od 300 m/min iu temperaturnom opsegu od -25 °C do +70 °C

Magnetni senzori - LED ekran

Magnetni senzori – proverite načine korišćenja

Magnetni senzori - korišćenje

Najviše koristi od SSB-R sistema možete očekivati u automobilskom sektoru i intralogistici. Ti sistemi su već dokazali svoje performanse u nekim testnim aplikacijama, posebno u proizvodnji električnih vozila.

Pored toga, ovi magnetni senzori imaju UL sertifikat, što ih čini uspešnim čak i na stalno rastućem tržištu SAD.

Želite saznati više?

Popunite formu i javićemo Vam se u najkraćem mogućem roku.

 Schmersal

Prijavite se na naš newsletter!

Dobićete samo kvalitetne vesti i podsetnike na webinarima o vodećoj opremi za automatizaciju, pomoću koje možete da pobedite konkurenciju.

Ne propustite druge povezane vesti