Merni točak sa nosačem za merenje daljine i brzine

Merni točak i nosač, koji se po želji mogu kombinovati, omogućavaju merenje dužine i brzine sa različitim enkoderima. Koristite ovu izdržljivu Turck kombinaciju koja štedi prostor da lako pratite kretanje ili brzinu transportnih traka.

Kontrolišite pokretnu traku pomoću mernog točka

Turck je dodao merne točkove i nosače u svoj asortiman dodataka za enkodere za različite primene koje uključuju linearno pokretne objekte. Merni točak i nosač, koji se po želji mogu kombinovati sa enkoderom, omogućavaju merenje dužine i brzine. Nije bitno da li je to prva ili druga instalacija na postojećem uređaju. Na ovaj način možete lako pratiti kretanje ili brzinu pokretnih traka u proizvodnji ili logistici.

U zavisnosti od vaših potreba, možete birati između (1) pristupačnog nosača koji štedi prostor, (2) fleksibilnog nosača koji se lako održava i (3) posebno izdržljivog, robusnog nosača koji obezbeđuje visok kontaktni pritisak na ciljnoj površini.

Merni točak sa nosačem Turck

Želite kupiti naše Senzore?

Proverite prednosti mernog sistema

Merni točak sa nosačem Turck
 • Ugrađene opruge obezbeđuju minimalno habanje
 • Pouzdano merenje brzine transportnih traka bez proklizavanja
 • Tri verzije nosača za inkrementalne i apsolutne enkodere sa punom osovinom omogućavaju instalaciju optimizovanu za prostorom
 • Mogućnost kombiniranja nosača sa mernim točkovima opsega 200-500 mm
 • Merni točkovi sa različitim premazima osiguravaju optimalan kontakt sa metalnim, staklenim, drvenim ili tekstilnim površinama

Na osnovu navedenog možete sastaviti kombinaciju enkodera, mernog točka i nosača koja savršeno odgovara vašim zahtevima i potrebama.

Obezbedite optimalan kontakt u svakom trenutku

Različiti nosači osiguravaju optimalan kontaktni pritisak u svakom trenutku:

 • RA-SAB-5-20 i -24 nosači štede prostor, dizajnirani za merenje u malim prostorima sa tihim mašinama,
 • kompaktni nosač RA-SAB-15-36 jednostavan je za montažu i nudi vam širok spektar predopterećenja i bogat izbor mernih točkova,
 • veliki i robusni nosač RA-SAB-30-36 omogućava optimalnu primenu tamo gde su zahtevi u pogledu kontaktnog pritiska posebno visoki.
Držači Turck

Iskoristite prednosti mernog točka sa nosačem u raznim primenama

Merni točak sa nosačem Turck

Merna kombinacija enkodera, mernog točka i nosača biće korisna u mnogim primenama sa linearno pokretnim objektima, ali posebno u:

 • logistici,
 • mašinstvo u štamparskoj, drvoprerađivačkoj, tekstilnoj, ambalažnoj industriji i
 • automobilskoj industriji.

Želite saznati više?

Popunite formu i javićemo Vam se u najkraćem mogućem roku.

Prijavite se na naš newsletter!

Dobićete samo kvalitetne vesti i podsetnike na webinarima o vodećoj opremi za automatizaciju, pomoću koje možete da pobedite konkurenciju.

Ne propustite druge povezane vesti